trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: trhnutie pri akceleracii
Ma niekto zaujem o tie sviecky? Mam na predaj 4ks cena 70€. Som z Kosic.
Astra K ,1.4T 92 kw
- Reklama
ahojte,
tento problem badam i ja hlavne pri podradeni a pridani plynu kde motor tri krat trhne je to motor 1.5turbo 121kw zeby tiez LSPI?
tento problem badam i ja hlavne pri podradeni a pridani plynu kde motor tri krat trhne je to motor 1.5turbo 121kw zeby tiez LSPI?
Insignia 1.5t 121kw
máš tú insigniu manuál? Prevetrávaš ho pravidelne alebo trápiš na spotrebu? Koľko máš najazdené?
Inak tu bolo uvádzané ako nejaký sprisahanecký komplot že sa dáva do benzínu raz do roku čistič do benzínu. Ale je to normálne napísané v knižke k Insignii.
Neviem či snáď nezruším objednávku na ten posr...ý benzín a vrátim sa k spoľahlivej a bezproblémovej nafte...
Inak tu bolo uvádzané ako nejaký sprisahanecký komplot že sa dáva do benzínu raz do roku čistič do benzínu. Ale je to normálne napísané v knižke k Insignii.
Neviem či snáď nezruším objednávku na ten posr...ý benzín a vrátim sa k spoľahlivej a bezproblémovej nafte...
to: sunman
cafko, 21 000km manual jasne ze jej davam zrat akurat vcera som skusal a zase ej ej ale zase kolegovia co mam dvoch maju tiez 1.5t a nerobi ani jednemu jeden ma automat a druhy manual. Bral som ako prvy mozno spravili soft upravu? Predajca sa nevedel vyjadrit skusim tam nechat auto.
mozno skusim este olej alebo dam precipovat.
Q8 Formula VX-Long
Dalsi dvaja co maju 1.4t 92kw nemaju ziaden problem s trhanim.
Q8 Formula VX-Long
Zober tu 1.6SIDI i ked registracka je 890e ale stoji to zato.
cafko, 21 000km manual jasne ze jej davam zrat akurat vcera som skusal a zase ej ej ale zase kolegovia co mam dvoch maju tiez 1.5t a nerobi ani jednemu jeden ma automat a druhy manual. Bral som ako prvy mozno spravili soft upravu? Predajca sa nevedel vyjadrit skusim tam nechat auto.
mozno skusim este olej alebo dam precipovat.
Q8 Formula VX-Long
Dalsi dvaja co maju 1.4t 92kw nemaju ziaden problem s trhanim.
Q8 Formula VX-Long
Zober tu 1.6SIDI i ked registracka je 890e ale stoji to zato.
Insignia 1.5t 121kw
Sunman dobré a spolahlivé benzíny boli vyradené z ponoky a to 2,0T a 2,8T. Obávam sa,že vdaka francuzskym hajzlom vimiznu i nafty 2,0 CDTI z ponuky.
Tie vyssie objemy zarezali platne emisne normy a nerozumiem ani tomu nadavaniu na francuzov.
Ad1. zachranuju Oplu rit.
Ad2. Francuzske dizle patria medzi spicku.
Ad3. Ani s benzinom nemaju take problemy ako Opel.
Francuzom mozes akurat podakovat, ze sa snazia Opel postavit na nohy.
Ad1. zachranuju Oplu rit.
Ad2. Francuzske dizle patria medzi spicku.
Ad3. Ani s benzinom nemaju take problemy ako Opel.
Francuzom mozes akurat podakovat, ze sa snazia Opel postavit na nohy.
ad1 bohužiaľ je to´tak, keďže koncernu zachraňuje dlhodobo riť Angela. A ďalšie prusery sa rutia na Wolfsburg.
ad2 2.0CDTI EURO6d nemá chybu. je dobre vychytaný.
ad3 stačí keď máš problém so všetkým ostatným
nemáš kupovať autá na "F" - FIAT, FORD, Francuzske auta a bohužiaľ ani Fopel a FauVé zostal zatiaľ snáď Medveď a Bavorské Motorové Wergle
ad2 2.0CDTI EURO6d nemá chybu. je dobre vychytaný.
ad3 stačí keď máš problém so všetkým ostatným
nemáš kupovať autá na "F" - FIAT, FORD, Francuzske auta a bohužiaľ ani Fopel a FauVé zostal zatiaľ snáď Medveď a Bavorské Motorové Wergle
Ani MB ci BMW nie su ziaden etalon spolahlivosti. Kolega ma F10 5er a maximalne spokojny. Druhy ma F32 3er GT a nadava ako pes - vlastne ko uz vymenil za Kodiaqa. Dalsi kolega ma staru Kiu Carnival - v case ked ju kupoval bola na uplnom chvoste spolahlivosti podla "rebrickov". Za celu dobu mal s nou len jednu poruchu - nejaku hadicu mu roztrhlo - nic drahe. Kazi sa vsetko napriec vsetkymi znackami a +/- vsetko rovnako. Ani Japonci nie su ziadna vynimka. Ovela dolezitejsie ako sa k autu spravas sam a ake mas skor stastie na servis.
O vikendu pri 30tis. km vymeneny svicky za NGK 91970. Na nove svicce je videt velmi odlisny tvar geometrie isolatoru stredove elektrody:
Dále vymenen vzduchovy filtr. Hodne mne prekvapilo, jak byl po 30tis. km zapraseny. Predstava, ze by tam mel byt dalších 30 tis. km mne desi:
Při vymene svíček zaroven pomoci endoskopicke kamery opet zkontrolovan stav pistu. Je videt, ze karbon vytvoreny během doby jezdeni s Dexos2 pomalu mizi. Ale bohužel jen od stredu pistu. Na krajích pistu není ubytek karbonu prilis zretelny.
Pocitove však auto po této vikendove akci ozilo. Jde lepe za plynem a odstranila se obcasna 'nelinearita' pri stredni zatezi.
Neverim, ze pouze změna svíček zcela odstrani neduhy 1.4T, ale každý krůček vpred je pozitivni.
Osobne doporucuji vymenit oboji. Hlavne pak vymenu vzduchového filtru v polovine intervalu. Predepsanych 60tis. km vzhledem k velikosti filtru mi prijde moc. Stoji pak korun a vymenit jej lze za pomoci krizoveho a plocheho sroubovaku do 5 minut.
OnMi
Dále vymenen vzduchovy filtr. Hodne mne prekvapilo, jak byl po 30tis. km zapraseny. Predstava, ze by tam mel byt dalších 30 tis. km mne desi:
Při vymene svíček zaroven pomoci endoskopicke kamery opet zkontrolovan stav pistu. Je videt, ze karbon vytvoreny během doby jezdeni s Dexos2 pomalu mizi. Ale bohužel jen od stredu pistu. Na krajích pistu není ubytek karbonu prilis zretelny.
Pocitove však auto po této vikendove akci ozilo. Jde lepe za plynem a odstranila se obcasna 'nelinearita' pri stredni zatezi.
Neverim, ze pouze změna svíček zcela odstrani neduhy 1.4T, ale každý krůček vpred je pozitivni.
Osobne doporucuji vymenit oboji. Hlavne pak vymenu vzduchového filtru v polovine intervalu. Predepsanych 60tis. km vzhledem k velikosti filtru mi prijde moc. Stoji pak korun a vymenit jej lze za pomoci krizoveho a plocheho sroubovaku do 5 minut.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Predpokladam, ze bylo meneno doma svepomoci...
Kdyz s tim dojdu do Opla a vyzadam si to, tak me poslou k sipku? Nebo za prachy udelaj vse co budu chtit?
Kdyz s tim dojdu do Opla a vyzadam si to, tak me poslou k sipku? Nebo za prachy udelaj vse co budu chtit?