Carplay GPS
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Carplay GPS
Zdravim, pred dvema tydny se mi objevil problem s Carplay. Bezne pouzivam navigace od Googlu, Applu nebo waze přes Carplay, ale najednou se vsechny tri zacali chovat divne. Nejdriv mi ukazovali polohu cca 50 metru vedle silnice a ted už je to vic nez 5 km mimo. Smer cesty a orientace sedi, jen poloha je shiftnuta. Samozrejme ze to dela navigaci uplne nepouzitelnou. Po odpojeni telefonu se chvilku jeste ukazuje spatna poloha a pak se najednou vrati do spravne (prestane brat data z gps auta a zacne verit telefonu). Nevite jak opravit gps v aute? Jde to vubec?
-—-–———-—–
Astra K 2017 Inovation
Astra K 2017 Inovation
- Reklama
Re: Carplay GPS
Co ti ukazuje vestavěná navigace v autě?
Carplay by měl, podobně jako Android Auto, používat GPS lokaci z auta, je to přesnější, lepší lokace antény, atd. Ale možná to použít neumí, a telefon někde v přihrádce bude mít logicky špatný GPS příjem. Zkusil bych resetovat to připojení k autu.
Carplay by měl, podobně jako Android Auto, používat GPS lokaci z auta, je to přesnější, lepší lokace antény, atd. Ale možná to použít neumí, a telefon někde v přihrádce bude mít logicky špatný GPS příjem. Zkusil bych resetovat to připojení k autu.
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
Navigaci od Oplu v aute nemam. Ale gpska tam bude, kvuli sluzbam onstar.
Chapu, ze to bere signal radsi z auta. Ale je ten je evidentne shiftnuty...
Chapu, ze to bere signal radsi z auta. Ale je ten je evidentne shiftnuty...
-—-–———-—–
Astra K 2017 Inovation
Astra K 2017 Inovation
pogugli. zistíš že iphone je momentálne problém a je completne nepoužiteľný.
Jako ze to je po upgradu na ios 12? No mohlo by, ale nezda se mi, ze by applu utekl takový fail. A je to reportovany... no, zkousel jsem dva telefony, oba s ios 12 a výsledek stejny. Zrovna na vanoce to dost na....
-—-–———-—–
Astra K 2017 Inovation
Astra K 2017 Inovation
Čo to píšeš???Sunman píše:pogugli. zistíš že iphone je momentálne problém a je completne nepoužiteľný.
Toto by bolo zaujímavé, keby si to rozviedol. V našej Astre sme používali 4 telefóny s iOS 12 a ani jeden nevykazoval s Carplay žiaden problém. Ani s navigáciou od Google alebo Applu, ani s Waze.
Marcel
Astra K (ST, MY2018) Innovation, 1,6 CDTI 100kW AT
Astra K (ST, MY2018) Innovation, 1,6 CDTI 100kW AT
ja pouzivam waze kazdy den na iphone XS 12.1.2 (verze waze 4.46.8 (800)) a bez problemu.
Pred nejakou dobou apple opravil tu chybu s prehazovanim radia/waze zvuku ... ted to funguje perfektne
Pred nejakou dobou apple opravil tu chybu s prehazovanim radia/waze zvuku ... ted to funguje perfektne
Carplay GPS
Při připojeném telefonu a spuštěné navigaci v telefonu je použita GPS z telefonu! Takže hledej chybu v telefonu nebo kabelu. Typuji kabel.
Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Kde má Astra USB zásuvku na připojení telefonu? Pokud ve středové konzoli, jako Insignia, tak telefon je uprostřed auta, schovaný ve schránce, a na dobrý výhled na satelity sotva dosáhne. Smyslem Carplay / Android Auto je proto používat data z auta kde to jde, tedy včetně GPS:
https://www.extremetech.com/extreme/206 ... droid-auto
https://www.extremetech.com/extreme/206 ... droid-auto
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
Kabel jsem vymenil za novej origo apple... Ja mam proste podezreni na chybu gps od Opelu. V telefonu vse funguje a problem se objevi az po pripojeni k autu. Dnes jsem upgradoval na 12.1.2 a stale stejne. Kdyby slo aspon zvolit kterou gos to ma brat, mel bych aspon sanci problem obejit...
Btw nevite kde je na Astre K antena gps? Ze bych ji zkontroloval...
Btw nevite kde je na Astre K antena gps? Ze bych ji zkontroloval...
-—-–———-—–
Astra K 2017 Inovation
Astra K 2017 Inovation