taha auto do lava- vyrobna vada?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Lenka777

taha auto do lava- vyrobna vada?

Příspěvek od Lenka777 »

Prosím o pomoc, OPEL CORSA E 2017 benzín - plyn, 1,4, kúpené 04/2017 najazdené 20 000km, od 10/2018 riešim v servise ťahanie do strany. Keď pustím volant auto ide do protismeru, bez ohľadu na sklon cesty. Autorizovaný servis urobil geometriu (červená), kázali nahlásiť poistnú udalosť (jama), urobila som to (nie som si vedomá, aby so prešla veľkú jamu), vymenili nápravnicu, geometria po oprave zelená a dali mi auto v piatok (16.11). Auto išlo tak isto do strany ako pred opravou (neurobili skúšobnú jazdu, opierali sa iba o zelenu geometriu po oprave), video tu: https://ulozto.sk/live/!PYatOIukPysr/17 ... -corsa-mp4. (volant pustím asi v polke videa)
Reklamovala som im prácu (hneď v sobotu), v pondelok uznali po jazde , že stále ťahá...Povedali, že otvoria prípad v poisťovni a budú meniť ďalšie súčiastky, kým sa neodstráni chyba (19.11)...
Poisťovňa vyhodnotila, že to nebola poistná udalosť, žiada peniaze späť (za výmenu nápravnice). Autorizovaný servis vzal auto späť (až 19.12), prezul na iné kolesá a rovnako ťahá do strany, urobili geometriu v inom servise (zelená), kalibrovali svoju geometriu (odborník hneď riešil moje auto) zelená, 21.12.2018 mi dali auto, že je to urobené (servisák na otázku či ide rovno, odpovedal, je to lepšie), nič nevymenili, volant mi ide trocha ťažšie (neviem čo urobili), skúšala som ho na 50km a ide rovnako do strany ako pred 2 mesiacmi....Máte niekto podobnú skúsenosť? Mám kontakt na pána (ešte mu len budem volať), ktorý mal vraj ten istý problém s Oplom a výrobca mu mení auto...nechce vrátiť peniaze....Ďakujem
Přílohy
v skratke info o takom istom probleme...
v skratke info o takom istom probleme...
Reklama

Lenka777

Re: taha auto do lava- vyrobna vada?

Příspěvek od Lenka777 »

Ziadny postreh? Rada? Pripomienka? :(
Lenka777

Příspěvek od Lenka777 »

Pisem si tu sama, ale keby niekto riesil podobny problem... Ten moj usti do sudneho sporu. Autorizovany servis napisal ze auto je v poriadku a nieco v zmysle, ze mam drzat volant ked soferujem...zaujimave lebo pred vyse mesiacom pri tej istej situacii (geometria OK a auto ide krivo) ziadali otvorit pripad v poistovni, ze budu menit diel podiely kym sa zavada neodstrani... Ked to maju riesit bez poistovne, je auto v porisdku (medzitym urobili len grometriu).... Ma tu niekto skusenost so sudnym sporom a znalcami v tejto oblasti? Dakujem
Servak

Příspěvek od Servak »

Dobry den Lenka opravujem posilovače riadenia a možem sa Vam na vaše auto pozriet a skontrolovat diagnostikou,
či to tahanie spôsobuje posilovač riadenia alebo mechanika-geometria auta, ak to bude robit posilovač riadenia tak ho treba nakalibrovat alebo v zaruke vymenit za druhy

ešte sa spojim s jednym panom zo Šturova čo riešil tento isty problem

volajte mi na dole uvedene telefonne čislo

Poradim Vám jednoduchy test: vypojte z posilovača riadenia napajaci konektor a chodte sa povozit, pri menšej ryclosti sa Vam bude tažko točit volantom
ale nad 30-40km/h už to bude v poriadku - potom skuste pustit volant či vas bude tahat do strany
budem veeeelmi zvedavy na vašu odpoved .)
Opravujem servo-riadenia posilovač servořizeni Opel Meriva - Opel Corsa D - Opel Corsa E
Chyba v rj: C1500 C1532 atd... cena od 200e/5400kč +30e/800kč montaž
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo mi napište spravu
JindraO

Příspěvek od JindraO »

Servak píše:Poradim Vám jednoduchy test: vypojte z posilovača riadenia napajaci konektor a chodte sa povozit
wow - výborný tip, taky jsem zvědavej!

Lenko řešil jsem před léty podobný problém po opravě ve značkovém autorizovaném Opel servisu a bohužel to skončilo soudem, nebyli ochotní uznat, že chyba byla v mém případě zcela evidentně na nich, což mne u značkového servisu šokovalo. Ale na druhou stranu chápu, jde o ekonomiku, o peníze. Jen škoda, že ne o spokojeného zákazníka.
Držím palce.
Aktuál: Astra F Caravan, 1995, 1,8/16V 85 kW
Bylo: Astra F Caravan, 1992, 1,6 55 kW
Volfik

Příspěvek od Volfik »

Taky bych to viděl na posilovač řízení.

Něco podobného jsem před pár lety řešil s Mercedesem, asi 4 návštěvy servisu, geometrie, jiné penumatiky, disky, testy tlumičů, zavěšení kol, a nakonec vyměnili posilovač řízení (desítky tisíc Kč) a v pohodě. Měl jsem štěstí, auto staré 4 roky, záruka jen dvouletá, na tento díl se ale vztahovala interní 5 letá záruka, protože tam Mercedes odhalil častější poruchovost a měnil to zdarma. Pěkný přístup výrobce.

To teda u Opelu asi čekat nejde :)
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
Odpovědět

Zpět na „Corsa E“