dej voltmetr na baterii a změř napětí pak toč volantem a hlaš co to napětí dělá jestli klesá a o kolikFredelixus píše:Dela mi to pokazde, kdyz otocim volantem, i po nekolikahodinove jizde. Opel servis stale tvrdi, ze je to normal, ale nevidim moc aut na silnici, kterym poblikavaji svetla. Veril bych tomu druhemu servisu, kde kroutili nevericne hlavou, jak nekdo muze rici, ze je to normal.Marky píše:A dela Ti to jen po startu plus/minus par minut nebo i po delsi jizde napr. hodina?
Blikani prednich svetel.
Moderátor: Moderátoři
Re: Blikani prednich svetel.
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
- Reklama
- novotnypepa
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mě světla malinko pohasínají hlavně při parkování.
VECTRA C CARAVAN r.v. 2005, Z19DTH 110kw, CD70navi
Záhada bude nejspíše v tom že elehtrohydraulický posilovač řízení odebírá větší část el. energie než stačí vyrobit při volnoběžných otáčkách alternátor. Lze krásně ověřit připojením měřáku na baterii a při otočení volantu na volnoběh dojde k výraznému zhoupnutí napětí v el. soustavě. - tedy normální vlastnost, která na sebe upozorní snížením intenzity osvětlení u vozů s halogenovým osvětlením, pokud má auto xenony - nic není pozorovatelné.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Já měl ten samej problém.Při parkování nebo i jen při stání na volnoběh jsem občas pozoroval pohasínání osvětlení palubního počítače i vnitřního osvětlení.Když jsem kolem toho trochu víc koumal,zjistil jsem,že je tim ovlivněno skoro všechno v autě.Dokonce i zadní světla pohasínaly,podávací čerpadlo v nádrži měnilo svuj zvuk,prostě všechno na elektriku.Nejmíň to ale bylo poznat právě na světlech.Mam xenony a tam asi předřadník tu nestabilní dodávku proudu vyrovná.Problém zmizel s výměnou baterie.Teď už si toho jde všimnout jen na osvětlení displeje pal.PC,ale je to sotva postřehnutelný.Zkontroloval bych stav baterie,případně jejího připojení.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
-
megabeda píše:Záhada bude nejspíše v tom že elehtrohydraulický posilovač řízení odebírá větší část el. energie než stačí vyrobit při volnoběžných otáčkách alternátor. Lze krásně ověřit připojením měřáku na baterii a při otočení volantu na volnoběh dojde k výraznému zhoupnutí napětí v el. soustavě. - tedy normální vlastnost, která na sebe upozorní snížením intenzity osvětlení u vozů s halogenovým osvětlením, pokud má auto xenony - nic není pozorovatelné.
Jenze ono to krom volnobehu dela i za jizdy.
Opel Vectra Club 1.6L 16V r.v. 2006
Zkusil bych vyndat pojistku posilovače řízení.Měla by to bejt pojistka č.9 7,5A(pojistková skříň v motorovým prostoru).Motor 1,6 je dost lehkej,tak by se s tim dalo kousek na zkoušku jet bez posilovače.Když bude problém přetrvávat,bude problém jinde.Pokud to zmizí,bude se potřeba zaměřit na posilovač.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
-
Napeti je 14.3 a po otoceni volantu klesa neco malo pod 12.P.S. píše:dej voltmetr na baterii a změř napětí pak toč volantem a hlaš co to napětí dělá jestli klesá a o kolikFredelixus píše:Dela mi to pokazde, kdyz otocim volantem, i po nekolikahodinove jizde. Opel servis stale tvrdi, ze je to normal, ale nevidim moc aut na silnici, kterym poblikavaji svetla. Veril bych tomu druhemu servisu, kde kroutili nevericne hlavou, jak nekdo muze rici, ze je to normal.Marky píše:A dela Ti to jen po startu plus/minus par minut nebo i po delsi jizde napr. hodina?
Naposledy upravil(a) Fredelixus dne 11 kvě 2010, 09:13, celkem upraveno 1 x.
napětí by ti nemělo v žádném případě takto poklesnout.
skontroluj kontakty a svorky baterie nesmí bejt zoxidovaný mechanicky očistit
skontroluj kostru baterie její propojení na kastli a motor jestli to třeba neni uhnilí zoxidovaný opět mechanicky očistit popřípadě dát nová oka
skontroluj plusové propojení na alternátor opět oxidace uhnilý upadlý drat
skoukni i přívod k tomu posilovači
a skusil bych i jinou silnější baterii
pokud netočíš volantem a zapneš třeba jen světla či větrák napětí drží? neklesá
skontroluj kontakty a svorky baterie nesmí bejt zoxidovaný mechanicky očistit
skontroluj kostru baterie její propojení na kastli a motor jestli to třeba neni uhnilí zoxidovaný opět mechanicky očistit popřípadě dát nová oka
skontroluj plusové propojení na alternátor opět oxidace uhnilý upadlý drat
skoukni i přívod k tomu posilovači
a skusil bych i jinou silnější baterii
pokud netočíš volantem a zapneš třeba jen světla či větrák napětí drží? neklesá
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
Tak jsem i já koukal na výkyvy napětí. Neměřil jsem měřákem, pouze jsem napětí kontroloval v servisním menu. Auto stálo na suché asfaltové silnici - tedy dá se říci největší odpor při otáčení volantem. V klidu bylo napětí v rozmezí 13,8 - 14V při otáčení volantem klesá cca k 12,5V. Tedy nejspíš normální jev.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
-
A je tento jev normalni i za jizdy? Mne to totiz nedela jen na volnobeh, ale stale i pri delsi jizde a ve tme je to dost viditelne. Neprijemne na oci, jedes-li na neosvetlene silnici (a tech je tady spousta), kdybych to mel k necemu prirovnat, tak je to jako kdyby jsi mel spatne zastrcenou zarovku do objimky a pri pohybu se dotykaji kontakty.megabeda píše:Tak jsem i já koukal na výkyvy napětí. Neměřil jsem měřákem, pouze jsem napětí kontroloval v servisním menu. Auto stálo na suché asfaltové silnici - tedy dá se říci největší odpor při otáčení volantem. V klidu bylo napětí v rozmezí 13,8 - 14V při otáčení volantem klesá cca k 12,5V. Tedy nejspíš normální jev.