sladas opc píše: ↑18 úno 2020, 12:49
Ze vyrobce testuje by jsem se tak trosku hadal, ono uz ani neni poradne cas na testovani, vse se vychytava az v prubehu prodeje auta, o cemz svedci i ruzne svolavacky atd konkretne treba astra k, tu vypustili do provozu a lidem zacali padat motory-popraskane krouzky, pisty atd az po nejake dobe prisli s olejem a softwarem.. Vec dalsi vyrobce nepotrebuje aby ti auto slouzilo xlet, potrebuji prodeje.. Pokud bys se konkretne mel ridit vyrobcem at uz treba longlife vymeny oleje ns 30tisickm tak ten primovstrik nenajede ani 100tisic km,, dalsi vyrobcem doporuceny je radce razeni, kdy bys mel jet na 6ku treba 80kmh,dalsi zhovadilost co ten primovstrik pohrbi a zas je to jen kvuli spotrebe.. Stejne jako ten olej 0w20 ktery je jen honeni za dobryma emisema a nizkou spotrebou.. Ale urcite to neni podle me o tom ze kdyz si dam do auta 5w30 s prislusnou normou, ze by motor mel odejit.. Muze mit vetsi spotrebu a emise, ale urcite neodejde, ba naopak by mel znamenat vetsi ochranu motoru nez 0w20 ktery ma hths nekde okolo 2,6 az 2,9 kdezto ty 5w30 hths 3,0 az treba 3,9..vysokooktanove paliva to same, motor neznici ba naopak,na tyto paliva jezdi mraky lidi v seriovych autech a nikdy jsem neslysel o problemu ze by odesel motor..
Teraz ti nieco poviem ASTRA 2016 92 kw najazdene pred 2 mesiacmi 110 tisic toho casu urcite 120.Olej meneny len v polsku a kazdych 30 tisic .Astra nikdy nemala ziadne problemy co sy tyka lspi ani nic vazne.Ta astra jazdi v autoskole cize asi vies co sa s tym motorm deje.Astra je jazdena vylucne na palivo BP bezny premiovy 95 oktan,v zime sem tam 98 . Je to autoskola cize viem dat kontakt na toho pana ma asi 65 rokov jhovoris ze to nenajazdi ani 100 tisic.Najazdi dalsich 100 a nebdue sa diat nic.Osobne som videl servisnu knihu ,chodi do servisu tam kde som bola ja teraz.Ked som sa ho pytal preco nemeni olej castejsie ,hovori je tu napisane po 30 tisic tak menim.NA astre som nesiel iba bola nastartovana,zaidne nejake zvuky ani nejake znamky opotrebovania som nezaznamenal,a to by som okamzite poznal kedze mam nove auto,viem porovnat.Troska hlucnejsie to bolo to je fakt ale pri tej vymene oleja sa necudujem.Ja osobne nechapem ako ta astra moze chodit a chodi vcera som ju obehoval.Problem bol raz akurat ten ze raz auto dusilo a bolo treba vymenit sviecky co vymenili.Z toho ja usudzujem ze tie auta nie su az tak zle.A znesu toho fakt dost ,aky tam bol prvy olej nevsimol som si a ani aky tam davaju teraz.myslim si ze tam mal 5W-30.osobne by som nedokazal menit olej v takych intervaloch ,som pedant na taketo veci ,vies sam ked som ti poslal staru astru motor ako vyzera.Ano nenajdes kvapku oleja a to myslim smrtelne vazne.Lebo ja vzdy vsetko vymenim neznasam olej ak je mimo motora .s tymi viskozitami mas pravdu.Ja poukazujem na to ze najnovsie testy preukazali v japonsku a tusim v nemecku ze pri spravnom oleji namiesanom spravnymi aditivami,pri dobre navrhnutom motore,je 2,6 mpa abdolutne bezpecna hranica ochrany,test nepreukazal ziadne poskodenie ryhy opotrebenie na stenach valcov a kruzkov.Ovela vecsi doraz sa kladie na zlozenie oleja a viskozita zacina byt menej podstatna.
Ano jasne ze emisie v tom riadne miesaju karty ale vyrobcovia su nuteny vyrobit auto aj z mensimi emisiami a rovnako aj navrhnut motor ktory by nieco vydrzal.
Niektore auta s tym olejom maju fakt problemy toyota corolla a nissan mikra nie je to problem najst.Dokonca tam je uvedene do coroly naliali olej 5W-30 v servise .Majitel prisiel naspet ze si ziada vymenu oleja na 0W-20 lebo auto ide za studena katastrofalne a je hlucne.Je tam toho viacej.TAZKO SA TOMU VERI ALE TO SA DA LAHKO OVERIT STACI NAPISAT MAJITELOVI.
Ohladom tej astry nechaoem najblizsie ked toho pana stretnem pojdem sa previest ,dobre sa pozname.Preco to auto nevykazuje ziadne lspi preco pri tak dlhych vymenach oleja funguje a nic sa nedeje.Je milion krat preco.To auto malo 1000 soferov jazdi rozne rezimy rozne otacky pytal som sa.S tym autom je maximalne spokojny.
ONO SA TO VSETKO ZDA AKO SCI-FI KONKRETNE TU MAM TEST OLEJA V SKODE 0w-20 VYMENA PO 30 TISIC IDEM POHLADAT LINK
AK SA BUDE MENIT OLEJ PO 10000 KM NIC SA DIAT NEBUDE JA MENIM PO 5000
CIZE TU JE 0w_20 VYMENA PO 27000KM SKODA RAPID
https://www.auto.cz/olej-0w-20-po-27-70 ... lej-128417