zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW
Moderátor: Moderátoři
zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW
Mám takový problém občas se mi rozsvítí kontrolka chyby . Většinou po opětovné jízdě s teplým motorem , ale je to sporadické. Někdy to udělá jednou týdne někdy častěji. Motor vůbec necukne .Na jedné diagnostice píše zážeh 1-4 válec . Předpokladal jsem vadnou lištu nebo svíčku . Obojí vyměněno ale děje se to dál. Pak zkoušeno jinou diagnostikou s novou lištou a svíčkama a ve své podstatě podobně neboli nahodné vynechání válců P0300 a k tomu vynechání 1 válce P0301. Jak říkám svíčky a lišta vyměněny za nové a bohužel zbytečně .
- Reklama
Re: zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW
Ahoj měl sem podobnou zkušenost na Géčkové kde sem vyměnil svíčky i lištu když mi tyhle problémy začaly na konec to potom odnesla řídicí jednotka a bylo po problémech
Ale jen můj názor na věc .
Ale jen můj názor na věc .
Chybový kód často nezobrazuje přímo chybu komponentu, ale až jeho konečný důsledek. Chybové kódy P0300/P0301 se uloží pouze po delším provozu motoru a různých provozních podmínkach. Jelikož jsi elektrickou část již eliminoval výměnou svíček a zapalovací lišty tak se zaměř na část mechanickou.Postupně zkontroluj obvod sání. Vzduchový filtr a jeho znečištění, také správnou montáž hadic sacího potrubí (netěsnost), odvětrání palivové nádrže. Dále obvod výfuku. EGR ventil, Lambda sondy a katalyzátor vizuálně netěsnost nebo ucpání.jindra077 píše: ↑11 dub 2020, 18:08 Mám takový problém občas se mi rozsvítí kontrolka chyby . Většinou po opětovné jízdě s teplým motorem , ale je to sporadické. Někdy to udělá jednou týdne někdy častěji. Motor vůbec necukne .Na jedné diagnostice píše zážeh 1-4 válec . Předpokladal jsem vadnou lištu nebo svíčku . Obojí vyměněno ale děje se to dál. Pak zkoušeno jinou diagnostikou s novou lištou a svíčkama a ve své podstatě podobně neboli nahodné vynechání válců P0300 a k tomu vynechání 1 válce P0301. Jak říkám svíčky a lišta vyměněny za nové a bohužel zbytečně .
Domnievam sa, že za 5 mesiacov (príspevok z 11.dubna 2020) už bol pravdepodobne problém vyriešený, len dotyčný to sem "zabudol" oznámiť - ale môžem sa aj mýliť.
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
Příspěvek byl odeslán hned v dubnu, nevím proč tam vyskočilo po 5 měsících včerejší datum odeslání příspěvku a nejsem sám, jsou to i další příspěvky i od Čagyho a pod. na této stránce. Možná, že nám to vysvětlíš.
Ja Ti nemám čo vysvetľovať, obráť sa s vysvetlením láskavo na administrátora fóra.
Keď sa dozvieš odpoveď na svoju otázku, tak to sem prosím napíš, aby sme aj my ostatní vedeli, že kde bol problém.
Keď sa dozvieš odpoveď na svoju otázku, tak to sem prosím napíš, aby sme aj my ostatní vedeli, že kde bol problém.
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
Problém vyřešen . Ucpaný díl saní na motoru . Kanálek od EGR ventilu .