zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jindra077

zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW

Příspěvek od jindra077 »

Mám takový problém občas se mi rozsvítí kontrolka chyby . Většinou po opětovné jízdě s teplým motorem , ale je to sporadické. Někdy to udělá jednou týdne někdy častěji. Motor vůbec necukne .Na jedné diagnostice píše zážeh 1-4 válec . Předpokladal jsem vadnou lištu nebo svíčku . Obojí vyměněno ale děje se to dál. Pak zkoušeno jinou diagnostikou s novou lištou a svíčkama a ve své podstatě podobně neboli nahodné vynechání válců P0300 a k tomu vynechání 1 válce P0301. Jak říkám svíčky a lišta vyměněny za nové a bohužel zbytečně . :cry:
Reklama

Čagi

Re: zážeh 1-4 válec 1,6 77 kW

Příspěvek od Čagi »

Ahoj měl sem podobnou zkušenost na Géčkové kde sem vyměnil svíčky i lištu když mi tyhle problémy začaly na konec to potom odnesla řídicí jednotka a bylo po problémech :)
Ale jen můj názor na věc .
StanC

Příspěvek od StanC »

jindra077 píše: 11 dub 2020, 18:08 Mám takový problém občas se mi rozsvítí kontrolka chyby . Většinou po opětovné jízdě s teplým motorem , ale je to sporadické. Někdy to udělá jednou týdne někdy častěji. Motor vůbec necukne .Na jedné diagnostice píše zážeh 1-4 válec . Předpokladal jsem vadnou lištu nebo svíčku . Obojí vyměněno ale děje se to dál. Pak zkoušeno jinou diagnostikou s novou lištou a svíčkama a ve své podstatě podobně neboli nahodné vynechání válců P0300 a k tomu vynechání 1 válce P0301. Jak říkám svíčky a lišta vyměněny za nové a bohužel zbytečně . :cry:
Chybový kód často nezobrazuje přímo chybu komponentu, ale až jeho konečný důsledek. Chybové kódy P0300/P0301 se uloží pouze po delším provozu motoru a různých provozních podmínkach. Jelikož jsi elektrickou část již eliminoval výměnou svíček a zapalovací lišty tak se zaměř na část mechanickou.Postupně zkontroluj obvod sání. Vzduchový filtr a jeho znečištění, také správnou montáž hadic sacího potrubí (netěsnost), odvětrání palivové nádrže. Dále obvod výfuku. EGR ventil, Lambda sondy a katalyzátor vizuálně netěsnost nebo ucpání.
J@ck

Příspěvek od J@ck »

Domnievam sa, že za 5 mesiacov (príspevok z 11.dubna 2020) už bol pravdepodobne problém vyriešený, len dotyčný to sem "zabudol" oznámiť - ale môžem sa aj mýliť. ;)
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
StanC

Příspěvek od StanC »

J@ck píše: 30 zář 2020, 20:50 Domnievam sa, že za 5 mesiacov (príspevok z 11.dubna 2020) už bol pravdepodobne problém vyriešený, len dotyčný to sem "zabudol" oznámiť - ale môžem sa aj mýliť. ;)
Příspěvek byl odeslán hned v dubnu, nevím proč tam vyskočilo po 5 měsících včerejší datum odeslání příspěvku a nejsem sám, jsou to i další příspěvky i od Čagyho a pod. na této stránce. Možná, že nám to vysvětlíš.
J@ck

Příspěvek od J@ck »

Ja Ti nemám čo vysvetľovať, obráť sa s vysvetlením láskavo na administrátora fóra. :)
Keď sa dozvieš odpoveď na svoju otázku, tak to sem prosím napíš, aby sme aj my ostatní vedeli, že kde bol problém.
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
jindra077

Příspěvek od jindra077 »

Problém vyřešen . Ucpaný díl saní na motoru . Kanálek od EGR ventilu .
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Motory“