zdravim
mam problem so zafirou B 2006 1.9 74kw Z19DTL
najprv vypisovalo chybu egr
P0400 recirkulace spalin
preruseny obvod
staly/trvaly 04
a
p0400 recirkulace spalin
prilis nizky prutok
prerusovany /nesouvisli 5a
potom som robil kde co :
vymena cisteho egr a inej elektrickej casti egr, cistenie vahy a cidla tlaku v sani. vsetko bolo zanesene.
nepomohlo tak som este aj natiahol oba nove kable k egr (jeden rj a jeden kostra na motor)
no a teraz vypisuje :
P0400 ridici obvod recirkulace vyfukových plynu
nizke napati
staly / trvaly 02
skusal som egr priamo na 12v a otvara ho. diagnostika nevidi vobec pohyb egr ani ho nepocut,
a najhorsie a najcudnejsie ,ze az do vymeny kablov islo auto sice s rozsvietenou kontrolkou ale normalne, teraz ho uz hadze do nudzoveho rezimu a papa jak tank .
tlak v sani je totozny s pozadovanym aj v otackach , vaha meni udaje podla otacok
poradite co kde este pozriet ?
Egr problém - Zafira B Z19DTL
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Egr problém - Zafira B Z19DTL
Ono to asi souvislost mít nebude, máš trochu jiný motor než já (Z19DT), ale já měl kdysi problém s prasklou hadičkou, co jde z DPF do čidla, umístěného na palivovém filtru v motoru. Házelo to chybu a motor byl o poznání línější a žravější. I ta chyba byla odlišná od tebe...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
podtlakove hadicky som kontroloval ookolo motora a nic popraskane alebo uvolnene som nenasiel..
skusim mrknut dpfko a jeho hadicky
vcera som skusal robit nutenu regeneraciu a myslim ze ak by tam bolo nieco poskodene nespustilo by ju..
skusim mrknut dpfko a jeho hadicky
vcera som skusal robit nutenu regeneraciu a myslim ze ak by tam bolo nieco poskodene nespustilo by ju..
- vasekpetr1
Jak jsi tahal ten nový kabel, jsi si jistý, že jsi ho natáhl správně? Odpovídá barva vodičů a připojení na správné piny? Nemohl jsi se splést?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
no jeden ide k malemu konektoru na RJ cislo 60 a druhy kabel je kostra ,ten som ukostril o motor.
ozaj uz netusim co
napada ma len vadna rj pretoze tam nepusta vobec stavu do egr ani diagnostika nevidi ziadny pohyb na egr (otacky,volnobeh vobec nic)
ozaj uz netusim co
napada ma len vadna rj pretoze tam nepusta vobec stavu do egr ani diagnostika nevidi ziadny pohyb na egr (otacky,volnobeh vobec nic)
No a to je právě blbě, už jsem to psal na tvůj dotaz v SZ, že se mi to nezdá, ten pin 60 na ECU vede na EGR, to je ok, ale druhý vývod z EGRu musí jít do plusu, na pojistku FE26 10A.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
závada odstranena
natiahnutie oboch kablov k EGR pomohlo
jeden ide do RJ motora a druhy do poistky v motorovej poistkovke.
všetko slape
dakujem
natiahnutie oboch kablov k EGR pomohlo
jeden ide do RJ motora a druhy do poistky v motorovej poistkovke.
všetko slape
dakujem