Zadna hmlovka

Moderátor: Moderátoři

Marx

Zadna hmlovka

Příspěvek od Marx »

Dobrý den.
Prosim vás vie mi niekto poradit nesvieti mi zadna hmlovka na Zafire A 2001 a nejde tam ani prud. Vypínač je v poriadku poistka tiež a relátko je tiež ok. Predne hmlovky svietia. Kamoš to premeral povedal že mi tam nejde mínus do relátka na zadnu hmlovku.Vie mi niekto poradit čo s tým. Ani by som to nenahanal kebz som nešiel na STK.
Dakujem.
Reklama

vasekpetr1

Re: Zadna hmlovka

Příspěvek od vasekpetr1 »

Mínus pro cívku relé posílá multitimer, který dostává impuls od tlačítka pro rozsvícení mlhovek, čili pokud je relé v pořádku, tak vytáhnout ven panel ovládání světel a proměřit, zda impuls od tlačítka prochází (je tam mikrospínač). Můžu poslat schema ;)
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
StanC

Příspěvek od StanC »

Marx píše: 02 lis 2020, 17:14Dobrý den.Prosim vás vie mi niekto poradit nesvieti mi zadna hmlovka na Zafire A 2001 a nejde tam ani prud. Vypínač je v poriadku poistka tiež a relátko je tiež ok. Predne hmlovky svietia. Kamoš to premeral povedal že mi tam nejde mínus do relátka na zadnu hmlovku.Vie mi niekto poradit čo s tým. Ani by som to nenahanal kebz som nešiel na STK.Dakujem.
Nejdříve vyzkoušej sekundární obvod relé K5. Propoj v patici relé svorky 30 a 87, svorka 30 je napájena přes hlavní pojistku F2 a další pojistku F2-16. Pokud bude žárovka svítit, tak zkontrolovat primární obvod relé, proměř při zapnutém spínači zda prochází napětí v patici relé mezi svorkama 86 a 85, stačí žárovková zkoušečka. Pokud nebude při zapnutém spínači napětí, může být závada přímo v Multimetru. Svorka relé 85 je napojena na Pin J13 a svorka 86 na Pin J12 v Multimetru. Zkontrolovat Piny v Multimetru zda nejsou zaoxidované. Ze sdruženého spínače světel Pin 7 vede černo-modrý vodič na Pin 2 Multimetru nebo případně oxidace ve svorkovnici X1 Pin 21 u nohou řidiče.
vasekpetr1

Stando, jen malá technická - je to MULTITIMER - né multimetr (tím se měří) :D

(Jen se zeptám: chodí vám z tohoto fóra upozornění do mailu na novou zprávu v probíraném vláknu? Mně ne, i když mám notifikace v nastavení zatržené). :oops:
Marx

Příspěvek od Marx »

Stando krásne si to napísal ale dá sa to aj dajako jednoduchšie, já tomu moc nerozumiem čo si vlastne napísal.
vasekpetr1

A ještě jeden dovětek: na mé bývalé původní Astře G kombajnu jsem měl zadní mlhovku taženou přes konektor X26 (příprava na 13-ti pinovou zásuvku pro vozík), kde byla mezi piny 10 a 11 osazena klema pro svícení zadní mlhovky. Konektor byl volně vložen v levé kapse vzadu pod levou svítilnou úplně na spodu a jednou mi oxidace udělala též problém s nesvítícími mlhovkami.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

vasekpetr1 píše: 02 lis 2020, 19:43 (Jen se zeptám: chodí vám z tohoto fóra upozornění do mailu na novou zprávu v probíraném vláknu? Mně ne, i když mám notifikace v nastavení zatržené). :oops:
Pokud v tom vlákně reaguju (napíšu do něj), upozornění se nastaví automaticky a do mailu chodí. Bez příspěvku do vlákna bys měl mít zatrženo "sledovat toto téma".
W124 E320 R6 Coupé 1994
Marx

Příspěvek od Marx »

vasekpetr1 kamarát tysi Boh. Mal si pravdu chyba bola v tom konektore trocha som s ním klepol a hmlovka sa rozsvietila ja som o nom vedel len som nevedel načo je tam ked mám tažné napojené na druhej strane v druhej kapse, ešte raz Ďakujem.
vasekpetr1

Vod toho tu sme, že jo, kluci :D

Colommbo: je divné, že mail mi přijde třeba až po páté reakci...
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Mně chodí upozorňovací maily prakticky bezprostředně po vložení nového příspěvku... :?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Zafira A“