Zdravím všechny, mám dotaz ohledně mojí Ople Meriva 1.6 77kw 2007
Kde začít ...
Při připojení diagnostiky Delphi se rozvitila kontrolka auto z klíčem , když je auto studené kontrolka se nerosviti ,tak jsem sel zase na diagnostiku (ne opel) a vypsalo chybu 03400 chyba snímače vajkového hřídele.
Teď se vás ptam jestli máte někdo skúsenosť z touto hláškou a chybou , co mi je divné že prostě ta kontrolka se nerosviti například hned ale až když je auto nahřáté. Zeby vadný vodič? Nebo snímač ?A nebo jak to proměřit, můj servisak se nejak moc do elektroniky co se týče motorů nerozumí nebo nějaké schéma jak proměřit proud. A ješte ma to souvislost když stojím na volnoběhu auto nahřáté jde slyšet pisklavý zvuk. Děkuji všem
Konstrolka auto z klíčem
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Konstrolka auto z klíčem
Na Omege som riešil podobný problém, snímač otáčok vypadával až po zohriatí motora. Bol to snímač od Bosch.
Pri studenom motore sa tváril OK.
Dal sa nový snímač, už nie Bosch a všetko bolo zase OK
Pri studenom motore sa tváril OK.
Dal sa nový snímač, už nie Bosch a všetko bolo zase OK
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Re: Konstrolka auto z klíčem
Může to být snímačem, přesně jak kolega popisuje, teplo, může to být i uvolněným držákem (teoreticky), to píšu z důvodu, že někdy po výměně snímače jednotka stejně psala chybu a muselo se dobře nastavit poloha snímače, i když by to mělo být tak, že to složíš, dotáhneš šrouby a hotovo.
Chtělo by to proměřit, osciloskopem přímo na jednotce a k tomu ještě porovnávat snímač z klikovky.
Případně to celé odkrytovat a zkontrolovat kabeláž, kablík od snímače bývá leckdy zpuchřelý a drolí se izolace.
Chtělo by to proměřit, osciloskopem přímo na jednotce a k tomu ještě porovnávat snímač z klikovky.
Případně to celé odkrytovat a zkontrolovat kabeláž, kablík od snímače bývá leckdy zpuchřelý a drolí se izolace.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)