Ahoj. Astra J 1,6 CDti, 81 kW, 2015. Mám to auto teprve pár měsíců.
Jedu a jedu a najednou koukám, že na displeji na přístrojovce, v menu spotřebiče (např. klima, ventilátor) se objeví signalizace vyhřívání zadního okna. Manuálně vyhřívání zapnuté není (venku skoro třicet), přepínačem nejde vypnou, ani zapnout (resp. přepínač se při zapnutí rozsvítí, při vypnutí zhasne, na samotnou hlášku o zapnutí vyhřívání to nemá vliv).
Nevěděl by někdo, co to je za problém, pokud to je problém?
Zaregistroval jsem to zatím jednou (do menu zas tak moc nelezu) a nevím, jestli by to zhaslo samo, protože jsem právě stejně končil jízdu.
Vyhřívání zadního okna (Astra 1,6 Cdti, 81 kW.
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Vyhřívání zadního okna (Astra 1,6 Cdti, 81 kW.
Opel Astra J/SW, 1,6CDTi 81kW, 2015
- Reklama
Re: Vyhřívání zadního okna (Astra 1,6 Cdti, 81 kW.
Ahoj! Můžeš zůstat v klidu, systém jen započal regeneraci DPF. Jedním z průvodních jevů, krom zvýšené aktuální spotřeby, změny zvuku motoru a někdy i zvláštního zápachu, je i sepnutí vyhřívání zadního okna a vnějších zrcátek nezávisle na vůli řidiče. Řídící jednotka motoru zvýší zátěž motoru m.j. zapnutím těchto spotřebičů. Hlavně v tu chvíli nezastavovat, aby se regenerace nepřerušila a v klidu dokončila.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Nebo zastavit, ale nevypínat motor. Celý proces trvá 5-8 minut a jakmile skončí, tak je to nejen vidět na spotřebě, ale i slyšet.
Astra ST 2015 100kW DTH Cosmo
Ok, díky. Vím, že se regenerace projeví zvýšenou spotřebou, nenapadlo mě ale, že se "ohlásí" zrovna tímhle. Takže jasně, nechávat doběhnout do konce. Ještě jednou děkuju.
Někteří šikovní majitelé naftových oplíků si dokonce do el. obvodu vyhřívání zadního okna zapojí diodu a umístí ji někam do zorného pole řidiče. Tys zjistil sepnutí vyhřívání (asi vlastně náhodou) v pal. menu, jim započetí regenerace DPF signalizuje rozsvícení této diody.
W124 E320 R6 Coupé 1994
No ale to vůbec není špatný nápad!
nebo na to kašli a ono ti to napíše úplně samo na displeji....stalo se mi to po čtyrech letech provozu, byl jsem z toho docela vyplesklý..
nebo na to kašli a ono ti to napíše úplně samo na displeji....stalo se mi to po čtyrech letech provozu, byl jsem z toho docela vyplesklý..
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Samozřejmě, že náhodou. Taková ta klasika - nuda v autě, tak se kouknu, co to všechno hlásí, co to všechno umí.... Co to tady je??Colommbo píše: ↑16 čer 2021, 17:19 Někteří šikovní majitelé naftových oplíků si dokonce do el. obvodu vyhřívání zadního okna zapojí diodu a umístí ji někam do zorného pole řidiče. Tys zjistil sepnutí vyhřívání (asi vlastně náhodou) v pal. menu, jim započetí regenerace DPF signalizuje rozsvícení této diody.
Ta dioda je zajímavý bastl, ale na to já nejsem, muel bych to nechat udělat.