Podle čeho vybíráte autoškolu?
Moderátor: Moderátoři
Podle čeho vybíráte autoškolu?
Většina z nás už řidičák má, to je jasné, ale pokud máte třeba syna nebo dceru, kteří se teprve na řidičský průkaz chystají, podle čeho budete tu konkrétní autoškolu vybírat?
- Reklama
Re: Podle čeho vybíráte autoškolu?
Dcera je právě ve věku, kdy ji nabízím ať si udělá autoškolu a ona že nechce, že se bojí, respektive má respekt. Takže mám spíše problém ji přesvědčit. Jinak co se týká výběru, tak u nás je docela omezený počet autoškol, takže s výběrem mezi 2 autoškolami bych si asi poradil. Kritérium na výběr, tak nad tím jsem ještě nepřemýšlel.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Ono to je skoro smutný, protože pro ty mladý dnes není priorita mít "papíry" a svý auto, ale asi je víc nový mobil
No mě šlo o to, jestli, když už se někdo rozhoduje, že si udělá řidičák třeba v autoškole s automatem, když ho má "táta" doma. S manuálem se do budoucna stejně moc asi jezdit nebude, elektrická auta tam taky nemají fofrklacek
Navíc má být změna v legislativě, kdy by se k řidičáku na automat nemusely "dodělávat" zkoušky pro manuál.
Kámoš právě založil autoškolu, kde má pouze auto s automatickou převodovkou, takže tím odpadá stres, že to chcípne při rozjíždění na křižovatce, do kopce a tak. Já sám bych už šel jenom tam, v automatu je budoucnost.
Kdyby se někdo chtěl podívat na stránky, které jsem dělal, a třeba se tam přihlásit (nic z doho nemám, možná tak dobrý pocit a doporučení dobrého učitele autoškoly v Ústí n.L.)
No mě šlo o to, jestli, když už se někdo rozhoduje, že si udělá řidičák třeba v autoškole s automatem, když ho má "táta" doma. S manuálem se do budoucna stejně moc asi jezdit nebude, elektrická auta tam taky nemají fofrklacek
Navíc má být změna v legislativě, kdy by se k řidičáku na automat nemusely "dodělávat" zkoušky pro manuál.
Kámoš právě založil autoškolu, kde má pouze auto s automatickou převodovkou, takže tím odpadá stres, že to chcípne při rozjíždění na křižovatce, do kopce a tak. Já sám bych už šel jenom tam, v automatu je budoucnost.
Kdyby se někdo chtěl podívat na stránky, které jsem dělal, a třeba se tam přihlásit (nic z doho nemám, možná tak dobrý pocit a doporučení dobrého učitele autoškoly v Ústí n.L.)
Ak by malo byť dilema medzi autoškolou s manuálom versus automat, určite bych zvolil s manuálom :
z maunálu je jednoduchší prechod na automat, ako opačne.
z maunálu je jednoduchší prechod na automat, ako opačne.
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018
Jasne souhlasim, ale jak uz budes jednou jezdit automatem, do manualu se ti chtit nebude
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je přesně téma co řeším, syn bude mít 18 a k narozeninám jsme mu chtěli zplatit řidičák na auto. On ale prý to nechce, že to nepotřebuje a omáčka okolo. Nepomahá vysvětlení, že po škole bude mít lepší uplatnění v práci apod.
Syn řekl, že vlastnit dneska auto, je velmi nákladné a že aby bylo v relativním dobrém stavu, tak je to min 100 tis. a řidičák nechce. Dost nás to šokuje, protože já si myslel, že bude rád.
Co se týče výběry autoškoly, u nás v Ostravě je dost autoškol. Mám kolegu co vlastní autoškolu a vím, že u něho žáci jsou perfektně připraveni na zkoušky. U jiných, už jsem i slyšel informace, že měli podepsat, že prošli školení na 1 pomoc, nebo odjezdili uvedený čas s vozíkem a to nebyla pravda. Tak to potom je na nic.
Čestl jsem o tom co se chystá s těmi automaty v autoškole podle EU, proto by bylo super dělat autoškolu s automatem.
Uvidím, jak to dopadne u nás.
Syn řekl, že vlastnit dneska auto, je velmi nákladné a že aby bylo v relativním dobrém stavu, tak je to min 100 tis. a řidičák nechce. Dost nás to šokuje, protože já si myslel, že bude rád.
Co se týče výběry autoškoly, u nás v Ostravě je dost autoškol. Mám kolegu co vlastní autoškolu a vím, že u něho žáci jsou perfektně připraveni na zkoušky. U jiných, už jsem i slyšel informace, že měli podepsat, že prošli školení na 1 pomoc, nebo odjezdili uvedený čas s vozíkem a to nebyla pravda. Tak to potom je na nic.
Čestl jsem o tom co se chystá s těmi automaty v autoškole podle EU, proto by bylo super dělat autoškolu s automatem.
Uvidím, jak to dopadne u nás.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Radime, presne tak, mlady dnes maji jiny zajmy nez mit papiry. Ale rozhodne se jim to hodit v budoucnu bude. Jako darek to je hodne pekny teda, pri tech cenach autoskol kolem 15t.
Jinak aktualni info k autoskolam s automatem.
https://www.autozive.cz/autoskoly-pravd ... eka-zmena/
Jinak aktualni info k autoskolam s automatem.
https://www.autozive.cz/autoskoly-pravd ... eka-zmena/
Dcera má právě také nabídnuto, že ji autoškolu zaplatím jako dárek k 18 a ona už má mezitím 19 roků a stále nechce. Abych však řekl pravdu, vůbec mě nedošlo a nenapadlo, že je dnes možnost dělat autoškolu s manuálem nebo automatem. Já bych volil manuál, aby tedy řidič nebyl po absolvování autoškoly omezován. Díval jsem se, že u nás jedna autoškola nabízí řidičák za cca 15000 Kč a druhá za cca 9500 Kč. To je docela velký rozdíl. Ale jestli mají i nějaký rozdíl že by jedna nabízela automat a druhá manuál to jsem nikde nenašel.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015