Mlžení skel za studena
Moderátor: Moderátoři
-
Mlžení skel za studena
Zdarec, chci se poptat či máte podobnou zkušenost. Ráno vlezu do auta, pustim topení s ofukem na přední sklo a ihned se mi začne mlžit. Říkám si, zda není někde zaseklá klapka a jede jen vnitřní okruh. Dá se to nějak zjistit? Protože když zapnu/vypnu vnitřní cirkulaci, tak není nic slyšet. Z jiných aut znám,že to třeba začne víc funět, nebo ten proud vzduchu zeslábne, atd.
Jakmile jedu a ohřeje se motor, tak pak se mi teda jako okna už nemlží, tak jen pro sichr... Jo a ještě jedna věc, přijde mi,že ventilátor je dost hlučný i na pomalý otáčky. Dá se to někde najít? Moc návodů/příruček jsem nenašel...
Jakmile jedu a ohřeje se motor, tak pak se mi teda jako okna už nemlží, tak jen pro sichr... Jo a ještě jedna věc, přijde mi,že ventilátor je dost hlučný i na pomalý otáčky. Dá se to někde najít? Moc návodů/příruček jsem nenašel...
- Reklama
Re: Mlžení skel za studena
Ahoj, pokud to je stejně jako u astry, tak by mělo stačit rozebrat přihrádku spolujezdce a za ní je ta kopule klapky, kde se dá zjistit zda funguje nebo ne. Viz tento návod https://www.astra-g.cz/zamlzovani-oken/
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zde je návod jak na výměnu pylového filtru a snad pomůže a půjde vidět i ta klapka - https://club.autodoc.cz/manuals/jak-vym ... mene-17775
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
-
Diky moc, mrknu na to...
-
Tak jsem to vymontoval. Přikládám foto, kde se to nachází. Zjistil jsem,že je klapka pořád otevřená, což je dobře, ale klapka se nehýbe. Bohužel je to servomotor a nevím buďto do něj nejde napětí, nebo je v háji. Bohužel to nezjistím protože to má konektor se šesti drátkama. Poradí někdo jak to vyzkoušet?
-
Zkoušel jsem měřit napětí mezi pinama a nic. Jen mV.. Jestli to neni motorkem, tak fakt netuším odkud ten drát vede, protože by to bylo asi na rozebrání celýho panelu... Nějaký nápad? Má někdo motorek na vyzkoušení?
Nejjednodussi reseni je nechat tu klapku zavrenou (kabel od ni pak odpojit) a nic se pak mlzit nebude.
-
Však to jsem taky udělal a rád bych pak dořešil tu závadu. Nějaký elektrikář?
- vasekpetr1
Zde je zkopírovaná část obrázku pro topení "béčkové" Zafiry z knihy "Jak na to, myslím si, že to bude u tebe obdobné. Vidíš tam to podstatné, že vývody 5,6 jsou motorek klapky a 1,2,3 je potenciometr stavu natočení klapky. Vše je řízeno z ŘJ topení. Ale spíš bych to viděl na mechanický problém klapky. U Oplů častá závada...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Kam jsi měl přepnutý ofuk oken při měření ?723novy723 píše: ↑13 lis 2022, 09:13 Zkoušel jsem měřit napětí mezi pinama a nic. Jen mV.. Jestli to neni motorkem, tak fakt netuším odkud ten drát vede, protože by to bylo asi na rozebrání celýho panelu... Nějaký nápad? Má někdo motorek na vyzkoušení?IMG-8298.jpg
Nejsem si jistý jestli když je ofuk na přední sklo , tak nejde klapka (motorek) ovládat ...
Opel Grandland X 1.2 Turbo