Nefunguje Waze v Android Auto

Informace ohledně aktualizací, DVD mechanik a jiných multimedií a elektroniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bucky_z_kentucky

Nefunguje Waze v Android Auto

Příspěvek od bucky_z_kentucky »

Zdravím všechny,

od 01.07.2021 mám Insignii s Multimedia Navi Pro, od začátku byla v menu podpora Android Auto a Apple Car Play.
Takže jsem hned nainstaloval do telefonu Android Auto (přes apkmirror), protože na Google Play kvůli nepodpoře češtiny aplikace nebyla a po připojení telefonu přes USB vše fungovalo.
Používám často hlavně Waze, když bylo předem na telefonu spuštěné tak vždy po připojení telefonu na kabel se na displeji v autě Waze automaticky otevřelo a fungovalo, dalo se i přes displej spustit a zadávat cíle cesty, atd. - prostě vše OK. Ano, čas od času to zamrzlo a muselo se restartovat, ale nic až tak obtěžujícího.
Někdy loni v létě (2022) se mi po jedné aktualizaci stalo, že mi Waze přestalo fungovat.
Android Auto se v autě po připojení telefonu na kabel normálně spustí, jsou vidět všechny ikony, ale když stisknu ikonu Waze (a nebo ho mám na telefonu předem spuštěný), tak obrazovka zčerná (zůstane tam jen horní a spodní lišta) a po cca. 10 sekundách se vrátí zpět na základní obrazovku, jediný rozdíl je, že ve spodní liště zůstane vidět ikona Waze. Ale jinak nic.

Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Nevíte čím to může být? Je to otázka nějakého nastavení telefonu? Nebo preference Google map ze strany AA (nezkoušel jsem je, ale vypadají, že by fungovaly) - dá se to nějak nastavit?
Nekompatibilní verze AA z apk mirror by to být neměla (je jich tam spousta, já mám nainstalovanou tu odpovídající architektuře telefonu), to by zase AA nefungovalo vůbec?
Obr_1_1.jpg
Obr_2_1.jpg
Obr_3_1.jpg
Reklama

Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Autorádia + navigace + elektronika“