Signálka výhřevu zadního okna při regeneraci DPF

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vasekpetr1

Signálka výhřevu zadního okna při regeneraci DPF

Příspěvek od vasekpetr1 »

Zde v tomto vláknu se řešila ledka signalizace ohřevu zadního okna a zrcátek při regeneraci DPF a prý tato funkce je i u "béčkové Zafiry". Chci se zeptat těch, kdo vlastní Zafiru (nejlépe v dieselu, nejlépe s motorem Z19DT), jestli se mu ta kontrolka při regeneraci rozsvítí? U mne to nefunguje, já poznám regeneraci vyloženě podle změny chování motoru, dýmu za autem :D , jiný zvuk motoru a úprk kilometrů pro dojezd :) . Svítí někomu tato kontrolka? Řešil jsem to i se Standou, ale bohužel vlastní napájení kontrolky v panelu topení od vyhřívání zadního okna není možné ve schematech dohledat, jen to, že výhřev zapíná relé K3 v RECu a sepnutí kontaktu jde zpět do ŘJ. Díky za reakce.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Reklama

Sunman

Re: Signálka výhřevu zadního okna při regeneraci DPF

Příspěvek od Sunman »

zafira s benzínom asi nemá vypaľovanie DPF. To len tak bokom :D

Zle si pochopil čo sa píše o výhrevu zadného okna a zrkadielok pri regenerácii DPF. Tieto dva spotrebiče zapína automaticky riadiaca jednotka aby zaťažila motor a tým vyvolala rýchlejšie zvýšenie teploty výfukovýcch plynov pre spálenie pevných častích v DPF.
Keďže to zapína RJ priamo tak žiadna signálka nikde nesvieti.
Ak chceš mať signálku musíš si ju dorobiť tak, že vytiahneš na LED diodu napätie privedené na výhrevné teleso bočného zrkadla.

A keďže hovoríš o Zafire B - to auto má koľko rokov? Doteraz si jazdil bez signálky a bol to nejaký problém?
vasekpetr1

Ale to víš, že u mne problém není, ale jezdí s tím autem i moje žena (bohužel jen krátké štace 12 km) a ta je z toho vždy vyděšená, když se auto začne chovat jinak a hlavně klidně motor vypne, když zrovna začne regenerace, což není dvakrát dobře. Pro ni jsem chtěl tu kontrolku oživit, na to ji naučím lépe, že když ledka svítí a motor bublá, tak motor nevypínat a raději se jet ještě někam projet... :D
mfilip

Příspěvek od mfilip »

Neni lepsi/efektivnejsi/levnejsi koupit za par korun ELM327, nainstalovat app OPL DPF info a vzdy mit prehled o vypalovani DPF?
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
vasekpetr1

Nevím, jestli jsi to dobře pochopil, já to pro sebe nepotřebuji, ale pro ženu, aby nebyla pokaždé vyděšená, když se spustí regenerace. Že bych jí nahrál nějakou aplikaci do mobilu? :D
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Abyste se z těch všelijakých aplikací náhodou nepotento... :mrgreen: Instalace diody mi, když už, přijde jako nejelegantnější řešení. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
mfilip

Příspěvek od mfilip »

Appka ukaze prubeh regenrace, takze lze snadno odhadnout, za jak dlouho regenerace skonci a podle toho prizpusobit jizdu.
Samozrejme appka ukaze i stav zaplneni filtru, takze jde snadno i predvidat, ze se treba behem nejake jizdy spusti.

Kvuli diody musis rozebirat, mozna pajet, vest kablik, premyslet kde diodu umistit. Pokud ale ma slouzit jen k tomu, ze se muze motor
vypnout, kdyz nebude svitit, tak ok. Moje ex by taky nebyla pro app reseni ...
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“