Zdravím, mám problém se svým Opel Astra H GTC 147kw 2006
Auto jede vpohode, žádná kontrolka nesvití, ale když prudce sešlápnu plyn, třeba při předjíždění, nebo při rychlém vyjeti do křižovatky, tak auto začne cukat, střílet do výfuku, rozsvítí se oranžová kontrolka motoru a auto jede jakoby na 3 válce. Když auto chcipnu a zas nastartuju je vše OK. Při startech ani když jedu normálně a nepridavam prudce plyn tak to jede úplně vpohode, dostanu se i do vysokých rychlostí, ale proste nesmím prudce přidat. Nevíte někdo čím by to mohlo byt ?
Opel Astra H GTC auto při sešlápnutí plynu spadne do nouzaku
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Opel Astra H GTC auto při sešlápnutí plynu spadne do nouzaku
Co špatný benzín?
Tím to nebude, zkoušel jsem natankovat i jinde a stále stejný problém.
Zapalovací lišta? Svíčky?
Zjistit případné chybové kódy diagnostikou, nebo nouzově zkouškou "brzda/plyn". Za současného zmačknutí a držení pedálu brzdy a plynu zapnout zapalování na kontrolky. Zobrazí se ECN XXXXXX, pokud se nezobrazí žádný chybový kód, tak bude ECN 000000. Viz: https://www.youtube.com/watch?v=F1b4WTBAfE8 . Při této zkoušce nesmí být nic zapojeno v diagnostické zásuvce. Je také možná závada na škrtící klapce, nebo pedálu plynu.
Tak to vypsalo ECN 124358 a hned na to to napsalo ECN 000000.
Chybový kód P1243 - Elektromagnetický ventil obtoku turbokompresoru
Přerušený obvod, signál mimo rozsah, vysoké/nízké napětí nebo zkrat (zkontrolovat přívodní kabely zda není někde prodřená izolace).
Přerušený obvod, signál mimo rozsah, vysoké/nízké napětí nebo zkrat (zkontrolovat přívodní kabely zda není někde prodřená izolace).
Ahoj, mám naprosto stejný problém u astry H s tímto motorem (147 kW). Podařilo se ti problém odstranit? Děkuji Jirka