Opel Astra L - zkušenosti od str. 3

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Vangeliscz

Re: Opel Astra L - zkušenosti od str. 3

Příspěvek od Vangeliscz »

westler: výhodou těch ostřikovačů v ramínkách je, že proud nestříká přes střechu (já vím, jde o seřízení těch trysek). Zatím na to úplně názor nemám, protože ačkoli veškerá voda skončí na skle, tj. tam kde má, je problém v tom, že ta voda z těch hadiček steče po čase pryč, takže když začnu ostřikovat, tak stejně cca 3/4 cyklu trvá, než tam ta voda stříkne - takže jedu částečně nasucho. Zpoždění stěračů oproti tryskám tady není (asi si mysleli, že je to logické). Zatím jsem vypozoroval, že trvá cca 2 s, než se kapalina dostane na sklo.
ASTRA L GS Line (1,2 Benzín, AT8)
Reklama

Vangeliscz

Ještě si dovolím poznámku - já vím, že to asi víte, tak to prosím neberte jako poučování: Pozor na výbavu Astry L, jeden z největších vnějších rozdílů je přední nárazník. Astra Edition a Elegance mají jiný nárazník, než výbava GS Line. Na všech reklamních fotkách a na většině internetových vyhledávačů, když si dáte zobrazit obrázky "Astra L" (nebo Astra 2023, Astra 2022, apod.) se Vám ukáže fotka s předním nárazníkem verze GS Line anebo (dnes již zrušené verze Ultimate. Nyní je nejvyšší verze GS Line s tím, že za cca 95 tisíc lze přikoupit paket Ultimate.
HeFab

Příspěvek od HeFab »

XMira píše: 20 bře 2023, 17:59 Netuším, podle jakého klíče to dělali. Já měl 1.4 a kapota polstrovaná nebyla. Zato zespodu byl motor zakrytovaný a několikrát jsem to i "využil". Konec konců, to byla asi jediná věc, kterou bych Astře vytknul. Pekelně malá světlá výška.
Moja Astra K (vyrobená v 11/2019) má komplet zakrytovaný spodok takmer vzduchotesne :) Ale že by bola nejak vyslovene malá svetlá výška, tak to sa mi nezdá. Mám ešte VW Jettu r.v. 2014, je to už Euro 6, tiež komplet zospodu zakrytovanú a tam už spodkom chytám kdečo :x
A to odhlučnenie kapoty motora sa snáď dá dokúpiť.
tlmenie kapoty 2.jpg
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Vangeliscz

Ahoj všem,
přdávám další zkušenost, která mě trošku zaskočila:
Dálkovým ovladačem nelze otevřít okna, lze pouze zavřít okna, pokud je necháte otevřené. To moje Káčko umělo automaticky. Používal jsem to v létě, když jsem si z kanclu otevřel okna dvě minuty před odchodem a po nastoupení byl už ten největší žár pryč.... Snad ještě přijde SW aktualizace (ale asi těžko, přece jen to není telefon...).
HeFab

Příspěvek od HeFab »

Moje K-čko vie len okná diaľkovým ovládačom zatvoriť, otvoriť nie :?
Zato moja 20 ročná fiatka to zvláda :mrgreen:
Asi aj tam sa dajú pri výrobe nejaké financie ušetriť :geek:
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
J@ck

Příspěvek od J@ck »

Vangeliscz píše: 26 bře 2023, 07:07 přidávám další zkušenost, která mě trošku zaskočila:
Dálkovým ovladačem nelze otevřít okna, lze pouze zavřít okna, pokud je necháte otevřené.
A skúšal si na ovládači dlhšie podržať tlačitko odomykania? Mne na J-čku to funguje.
Stlačením a podržaním tlačítka zamykania sa mi okná zatvoria alebo stlačením a podržaním tlačítka odomykania sa mi okna otvoria.
Problém mi ale robí to, že sa otvoria všetky štyri okná, jedine ešte vyskúšať (teraz ma to napadlo) nechať zapnuté tlačítko blokovania otvárania zadných okien na dvernom panely vodiča (nepoužívam ho, lebo mám už dospelé deti).
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
Joska

Příspěvek od Joska »

Kluci co návod? tam to bývá napsáno. Jinak díky za recenze, mě se L líbí a vždy mě zatahá za oko, když ji vidím.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No u nás je rozhodnuto Astra L z venku je pecka a na interiér si začínám zvikat. Odhad je pokud to půjde za 2 roky obměna. V lerošním roce se bude montovat 1.2 Turbo s v nové generaci a to třetí, kde místo řemene, který se namáčí v olejové vaně, bude změněn na ŘETÉZ. Nadále PSA končí s výrobcem převodovek AISIN a má jinou firmu a nové automatické převodovky, budou už sice hybridní, ale dobu hold nezastavíme. Jedná se o e-DCT Punch Powertrain, která bude obsahovat 90 kW elektromotor dodávaný společností Emotors (Nidec/PSA). Tento box nahradí Aisin EAT8.

Taky čtu velmi rád toto vlákno a moc díky za pěkné postřehy a info, osobně jsme v Astře L jel 3x, ale vždy pouze pár km, ale máme asi jasno v dalším našem voze.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
XMira

Příspěvek od XMira »

R@SAG: Co se týče designu, tak nemohu než souhlasit. Z venku je to jednoduše paráda. Zevnitř si asi člověk bude muset zvyknout ;-) Ale důvod proč jsem nakonec odešel ke konkurenci byl fakt, že jsem se nějak nedokázal přesvědčit, že bych měl přejít z parádní čtyřválcové 1.4 na tříválcovou 1.2, přijít o 20k a trochu krouťáku a ještě zaplatit víc. Ale taková je holt doba :-/
Vím, astra hybrid umí víc kobyl, ale pak už se zas s cenou pohybuji na úrovni úplně jiné kategorie aut.
XCEED GTline 1.5T-GDI DCT MY2023
prodáno: ASTRA 1.4 110kW AT MY2018
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak to plně souhlasí,. ale uvidím za 2 roky, pokud by selhal OPEL, tak jsem rozhodnut pro SEAT LEON 1.5 TSI v automatu, pokud se něco nezmění. Věřím v to, že vše dobře dopadne a i po 25 letech u OPLU zůstanu :D :D :D :D .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Odpovědět

Zpět na „Astra L“