Špatně startuje Zafira A 1.8 Z18XE

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Josta

Špatně startuje Zafira A 1.8 Z18XE

Příspěvek od Josta »

Dobrý den,
rád bych vás poprosil o radu: Opel Zafira 1.8, benzin, rok výroby 2002. Po výměně rozvodů se objevil problém se startováním. Někdy chytne pěkně, někdy ale dlouho točí startér i motor, a trvá to, než chytne. To se pak na palubní desce objeví kontrolky auta s klíčem a auta ve smyku. Při jízdě je všechno ok. Závada se projevuje nahodile, nezáleží na tom, jestli auto stálo chvíli nebo celou noc. V servisu vyčetli na diagnostice poškozený snímač otáček klikové hřídele, vyměnili ho (byl prasklý), ale problém se startováním to nevyřešilo. Může to dělat řídící jednotka? Už ji mám opravovanou.
Reklama

vasekpetr1

Re: Špatně startuje

Příspěvek od vasekpetr1 »

Ty rozvody byly dělané odborníkem nebo podomácku? Protože u některých motorů na oplech (např X16SZR ale i jiné) je výměna rozvodů poněkud ošidná, je lehké se o zub splést a už to blbě chytá. Ale netvrdím, že je to tím.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Josta

Příspěvek od Josta »

Je to motor Z18XE. Rozvody dělali v servisu, před technickou. Když jsem pro auto přijel, všiml jsem si, že svítí kontrolky. Od té doby to začalo někdy hůř chytat, ale zase někdy to startuje normálně. Předtím to startovalo vždycky dobře. Když jsem jim to tam zavezl znovu, vyměnili čepy a brzdy, ale diagnostika prý nic neukázala, tak vymazali chyby a že dobrý. Jenomže to samozřejmě dál hůř startovalo, jednou mi dokonce motor nenaskočil, což mě vyděsilo a zavezl jsem auto potřetí do servisu. Řekli, že musí změřit otáčky, pak že diagnostika ukázala chybu toho snímače otáček klikové hřídele, vyměnili ho, byl prasklý, trochu z něj tekl olej. Myslel jsem, paráda, ale problém stále trvá. Ty poslední opravy dost stály, auto nemá moc najeto, nechci se ho zbavovat.
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Nevím, odkud jsi, ale buď bych jim to tam zavezl ještě jednou ať sundají kryt rozvodů a zkontrolují znovu rysky nebo to zavez v Brně k Romanovi nebo k Dennymu k Pardubicím.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Odpovědět

Zpět na „Zafira A“