Dobrý den, Zafira Tourer 2013 2,0 TD. Nechal jsem si zkontrolovat baterii před dlouhou cestou k moři. Technik odpojil mínusový pól, změřil a vše vrátil zpět. Následně jsem další den zjistil nefunkční celý ovládací panel topení (zapnutí větráku, odmlžení, vyhřívaní oken, vyhřívaní sedaček, klimatizace). Není ani podsvícen.
Navštívil jsem servis. Kontrola všech pojistek a údajná závada U0164 v diagnostice. Nekomunikuje vozidlo s řídící jednotkou klimatizace. Nevyřešeno. V pondělí další servis. Tento servis nemá údajně licenci na Opel, tak jsem navštívil autorizovaný servis Opel.
Dva dny tam auto stálo a dnes jsem odebral s nevyřešenou závadou. bylo mi řečeno, že vozidlo ani " neví" o klimatizaci - řídící jednotka. Zítra v noci odjíždím k moři. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Vystřídal jsem už tři servisy a bez úspěchu. Uvítám jakoukoliv radu.
Zároveň nevím, jestli závada vznikla po odpojení, ale před tím, vše normálně fungovalo. Lokalita Čáslav. Děkuji
Nefunkční panel topení Zafira C
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
- Reklama
Re: Nefunkční panel topení Zafira C
Bohužel před dovolenou nepotěším. Chybový kód U značí závadu ve sběrnici CAN (Controller Area Network), je sběrnice využívaná nejčastěji pro vnitřní komunikační síť senzorů a funkčních jednotek v automobilu. Chybový kód U0164 - ztráta komunikace s řídícím modulem HVAC (HVAC - systém vytápění a klimatizace). Nevím jak je to s odpojením baterie u Zafiry C, u inteligentního nabíjení by nebyl reset odpojením baterie asi vhodný. Jinak u Zafiry B nebo Astra H se dost elektrických závad vyřešilo právě resetem, odpojením baterie asi na 10 minut.
Díky za radu. Takže mám zkusit odpojit baterii na delší dobu? Problém je v tom, že si servis neví rady. Nevím, jak bych sám vyřešil.
Nebude tato závada mít nějaký vliv na cestu, kromě toho, že nepůjde cirkulace vzduchu?
Nebude tato závada mít nějaký vliv na cestu, kromě toho, že nepůjde cirkulace vzduchu?
Pokud je v autě inteligentní nabíjení a baterie pro stop/start tak není reset odpojením vhodný. Řídící jednotka by v případě výměny (odpojením) baterie tradičním postupem mohla být trochu zmatená a některé systémy by pak nemusely fungovat správně. Zdali to nebude podle popisu zrovna Tvůj případ.
Zkontroluj zda je o nabíjení a výměně baterie také něco napsáno v manuálu. Pokud je v autě normální nabíjení a běžná baterie, tak by se reset odpojením baterie mohl zkusit.
Zkontroluj zda je o nabíjení a výměně baterie také něco napsáno v manuálu. Pokud je v autě normální nabíjení a běžná baterie, tak by se reset odpojením baterie mohl zkusit.
Stop/start auto nemá. Nechal jsem odpojenou baterií přes noc a dnes pořád to stejné.
Dopoledne jsem navštívil jiného autoelektrikare a to samé bez výsledku. Prý v diagnostice modul není vidět - nelze načíst.
Dopoledne jsem navštívil jiného autoelektrikare a to samé bez výsledku. Prý v diagnostice modul není vidět - nelze načíst.
Podle manuálu má Zafira C tři pojistkové skříňky https://www.opel.cz/content/dam/opel/cz ... 160908.pdf , tak zkontrolovat také pojistky ve skříňce za odkládací zásuvkou, zda se na ně při kontrole nezapomělo str. 240/241 . Jelikož již nemáš před dovolenou čas, tak se po dovolené zkus domluvit http://www.ase-dedic.com/ Brozany u Pardubic nebo http://www.carteam.cz/ Brno