Zdravím,
na mé Astře H, RV 2004, motor 1.6 benzín se mi již nějakou dobu občas objeví symbol klíče. Po připojení OBD diagnostiky (která je mimochodem v autě na fakt super místě) se mi zobrazí chyba P0340 a nově i P1614.
První poukazuje na snímač váčkové hřídele. Po dlouhém hledání na internetu jsem objevil, že je asi za rozvodovým kolem. Je to pravda? A kde najdu její konektor, prý se to dá přeměřit multimetrem, nicméně nevím co a kde hledat.
P1614 je u Opelu údajně snímač natočení volantu. K čemu je tento senzor dobrý? A dá se opět nějak prověřit, zkrátka jak postupovat?
Závěrem bych rád věděl, co z toho hoří víc a je nutné řešit prioritně plus kolik výměna může přibližně stát.
Díky.
Chybové hlášky - snímač váčkové hř. a volantu
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Chybové hlášky - snímač váčkové hř. a volantu
Nepomůže?
Standa tam píše, kde je konektor umístěn a ohledně snímače volantu bych to viděl na CIM modul, umístěný na hřídeli volantové tyče pod krytem volantu. Obvykle to bývají "studené spoje" na tišťáku.
Standa tam píše, kde je konektor umístěn a ohledně snímače volantu bych to viděl na CIM modul, umístěný na hřídeli volantové tyče pod krytem volantu. Obvykle to bývají "studené spoje" na tišťáku.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
...a bydlím v Hospodě - Červené....