Nestartuje a nestartuje !

1988-1995

Moderátor: Moderátoři

adam09
Příspěvky: 374
Registrován: 01 led 2009, 23:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od adam09 »

Doporučuju ti navštívit nějaký obchod nebo opravnu kde dělají autoalarmy, podle mě to může dělat imobilizér.
Ten nepouští čerpadlo a tak dál.
Nejdřív se opravdu na 100% ujistit že tam imob je a následně ho nejlépe odpojit. A potom zjistíš jestli je to ono.
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
Reklama
 

Jimmi
Příspěvky: 7
Registrován: 18 říj 2009, 13:45

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od Jimmi »

Určitě to zkusím. Byla by to úžasná paráda. Dám vědět, jak jsem dopadl. Moc děkuju.
Uživatelský avatar
Fritol
Příspěvky: 512
Registrován: 25 lis 2008, 00:10
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od Fritol »

ja si teda myslim ze to imobilizer nema... ten klič je večí ptze tam ma svitilnu na posvicení na zamek v noci . a nebo se skus podivat pokud mas imobilizer tak rozloupi ten kryt kliče jestli jde mel by tam byt takovej čip... pokud tam bude imo to ma pokud ne imo to nema.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jimmi
Příspěvky: 7
Registrován: 18 říj 2009, 13:45

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od Jimmi »

Tak jsem byl ve specializované prodejně a opravně na zabývající se autoelektrikou a imobilizér to prý nemá. Ale zkusí to pořádně prohlédnout. Říkali něco o nějakém relé atp. Něco zkusí a uvidí. Tak uvidím.
Uživatelský avatar
Bre@thlless
Příspěvky: 17
Registrován: 28 led 2011, 13:19
Bydliště: Koleč
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od Bre@thlless »

U kadetů a nejspíše i u prvních vecter bývá problém s relé palivového čerpadla. ŘJ spíná mínusem(-12V) palivové relé , plusový(+12V) kontakt je přez klíček , často to ale neudělá a pak čepadlo nejde. Ukostři zkušebně toto relé a uvidíš.
VB X17DT , K. GSI cabrio C20NE
Uživatelský avatar
warhy
Příspěvky: 287
Registrován: 31 led 2009, 16:09

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od warhy »

čoveče to je mi nějaký divný, říkáš, že když ti vyměnili čerpadlo, že to pak šlo nastartovat v pohodě,ale spoň ten týden?A pka zase nic?To si vyměnil 3x čerpadlo a pořád to nestartuje?Co bordel v nádrži nemůže se ti třeba pokaždý ucpat sací koš?Ten přepustnej ventil jak si tu o něm psla má co dělat s emisema, je to udělaný tak, že když se ti v nádrži uvolňuje moc plynů tak ti to žene přez tenhle filtr, kterej ty emise čistí, může se stát, že ti to kvůli tomu nenastartuje.Ale to bys poznal jednoduše odšroubuješ víčko nádrže a měl bys to naškrábnout hned.CO třeba spínací skříňka nebo startér ten točí a auto nechytne?
p.vrastil@centrum.cz
Příspěvky: 2
Registrován: 19 dub 2024, 07:59
Bydliště: Praha východ

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od p.vrastil@centrum.cz »

Ahoj.
Mám Vectru A 1.8 z roku 91 . A nestartuje a nestartuje. čerpadlo jede a tlakuje. Vstřikovací ventil při startování neplive benzin. jen si uplivne, když přestanu startovat. tak jen jednou plivne na klapku. Když ventil impulsně připojuji na kostru, tak benzin plive. tedy ventil bude OK. Jiskru před rozdělovačem to při startování nehází. Ale když přes žárovku simuluju impulsy do tranzistorove jednotky , tak indučka jiskry spolehlivě hází. osciloskopem jsem měřil impulsy ze snímače kliky. Jsou sinus s mezerami a mají amplitudu cca 1V. Když zapnu zapalování, tak se na vstřikovací ventil, tranzistorovou jednotku indučky, i na relé palivového čerpadla dostává 12V. přesto nestartuje. Co je důležité pro start motoru ?? určitě impulsy z klikovky. Ale jestli funguje lambda, nebo teplota motoru, podtlak..... ?? kde hledat a co měřit?? Motor do poslední chvíle nevykazoval žádné problémy. prostě jednou jsem nenastartoval a od té doby se nedaří. imobiliser nemám. Snímač impulsů z klikovky je vyměněn.
kdyby bylo KO zapalování , tak by to dávalo alespoň palivo. nebo obráceně... Ale řídící jednotka neovládá ani vstřikovací ventil, ani zapalování- indučku. jako by byla KO. což je možné. Ale není k sehnání. neumožníte někdo že bych jen zapojil do funkčního auta svoji podezřelou řídící jednotku??

nebo poraďte prosím, co je důležité pro chod motoru ?? nebo nemáte někdo podrobné schéma zapojení jednotky?? Mám sice chytrou knihu od Etzolda, kde nějaká schemata jsou.... Ale není tam kompletní zapojení jednotky, Jen takové nějaké základní... Podle toho jsem oměřil přítomnost napětí na akčních členech a změřil ty impulsy z klikovky... Ale je tam spoustu jiných drátů , které nejsou zakresleny , kam vedou a zda jsou důležité ...
díky
Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 204
Registrován: 21 čer 2019, 17:51
Bydliště: Hospoda u Třebíče

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od vasekpetr1 »

Co říká diagnostika? Je nějaký chybový kód?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 1809
Registrován: 01 úno 2012, 09:35
Bydliště: kutnohorskokolínské pohraničí

Re: Nestartuje a nestartuje !

Příspěvek od Colommbo »

U vozu z roku 1991 to s diagnostikou může být všelijaké, navíc bude mít ještě kulatý konektor. Vlastní zkušenost s Omčou A z téhož roku. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Vectra A“