Reálná spotřeba Opel Astra K Sport tourer 1.6 cdti 100kw AT
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Reálná spotřeba Opel Astra K Sport tourer 1.6 cdti 100kw AT
Mne zveda zima spotrebu jen o par deci. Zima/leto je podle pneu, ne podle datumu/teploty.
Vsechny km na obou autech jsou z 90% na stejnych cestach do prace, rodinou, sportem, nejcastejsi trasa je cca 30km.
lehka noha, predvidava jizda.
Parkovani v garazi + v praci v podzemce (13-14st v zime), to je taky potreba rict. Od roku 2020 pokles kvuli covidu, pracuji casteji z domu
Vsechny km na obou autech jsou z 90% na stejnych cestach do prace, rodinou, sportem, nejcastejsi trasa je cca 30km.
Parkovani v garazi + v praci v podzemce (13-14st v zime), to je taky potreba rict. Od roku 2020 pokles kvuli covidu, pracuji casteji z domu
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
- Reklama
Nic ve zlym, ale je to slusna uchylka psat si spotrebu
V nedávnom knižnom bestselleri Program Daniel je popísaný veľký experiment, kde tá skupina ľudí, ktorá si zapisovala svoju váhu na dennej báze, schudla/zhubla dvakrát viac, ako tá skupina, ktorá si nič nezapisovala
Naozaj to funguje
Milióny ľudí si množstvo natankovaného paliva z rôznych príčin v rôznej forme zaznamenávajú, preto ja osobne to nepokladám za žiadnu úchylku Napríklad už len z tohto pohľadu, že skoková zmena spotreby takmer vždy poukáže na nejaký technický problém.
Naozaj to funguje
Milióny ľudí si množstvo natankovaného paliva z rôznych príčin v rôznej forme zaznamenávajú, preto ja osobne to nepokladám za žiadnu úchylku Napríklad už len z tohto pohľadu, že skoková zmena spotreby takmer vždy poukáže na nejaký technický problém.
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Přistupuju k tomu stejně jako kolega mfilip, HeFab či další. Předchozí dvě Omči měly palubní počítač, teď jej nemám, tož si jednotlivá tankování (dycky doplna a vychází mi to tak dvakrát do měsíce) píšu. Nejezdím vyloženě na spotřebu, to bych si pořídil nějaké hen to TéDéÍčko, spíš jen tak pro přehled a klid v motorové duši.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Mam rad proste prehled. Souhlasim s tim, ze to ve finale k nicemu neni, ale pro mne to smysl ma. Treba mi z nich vychazi, ze syper hyper mega aditivovane premiovych nafty a benziny nemaji u mne vliv na spotrebu. Nejsou to samozrejme laboratorni testy, neni to exaktni mereni, ale nikdy se mi proste nepotvrdilo, ze by mi treba Verva nebo V-Power snizil spotrebu a mysli, ze pokud by se jednalo o snizeni 5% tak jak to nekdy byva v reklamach, tak bych to poznal. Dokonce ani nemaji podle mne nijak zasadni vliv na cetnost vypalovani DPF. Ten se mi v zimnim obdobi vypaluje cca po 1100km premie/nepremie, zatimco v lete cca po 700-800km. Pricitam to tomu, ze v zime mivam o tech cca 0.3-0.4 vyssi spotrebu, ktere sama o sobe prisipva k prubeznemu vypalovani sazi a tim padem snizuje miru zaplneni DPF.
Podobne statistiky si vedu i u cyklistiky, takze uchyl klidne asi budu, nicmene z meho okoli vim, ze jsou jeste vetsi uchylove
Podobne statistiky si vedu i u cyklistiky, takze uchyl klidne asi budu, nicmene z meho okoli vim, ze jsou jeste vetsi uchylove
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Tož ja som ešte väčší magor.
Okrem cyklistiky si vediem spotrebu na radiátoroch v byte. Kúrenie je v mojom každoročnom vyúčtovaní najväčšia položka, takže sa snažíme regulovať a každoročne si vyhodnocujem celoročný efekt.
Zrovna spotrebu benzínu si neevidujem, lebo veľmi málo jazdím, takže to je položka v rozpočte minimálna.
Okrem cyklistiky si vediem spotrebu na radiátoroch v byte. Kúrenie je v mojom každoročnom vyúčtovaní najväčšia položka, takže sa snažíme regulovať a každoročne si vyhodnocujem celoročný efekt.
Zrovna spotrebu benzínu si neevidujem, lebo veľmi málo jazdím, takže to je položka v rozpočte minimálna.
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018
Ahoj all,
mám Astru K s týmto motorom a automatom tri mesiace. Nemáme veľký nájazd, ale odpozoroval som nasledovné:
tento motor s touto prevodovkou je vhodný do rovinatej krajiny a na presuny medzi mestami. Žiadne že väčšinou mesto, žiaden hornatejší terén. Do kopcov a zákrut v nich neradí prevodovka tak citlivo a vhodne, akoby som dával na manuáli.
Akonáhle jazdím do práce väčšinou v meste, nemám problém mať spotrebu 8 litrov. Keď idem medzimesto s prejazdom cez nejaké hory, vychádza mi to 6,2-6,5. Akonáhle idem rovinaté medzimesto (Prievidza - Trenčín a späť), je tam 5,7. Väčšinou slušne, nie rýchly rozbeh po tabuli koniec obce, predbehnutie možno 3x. Takže viacmenej dôchodcovsky, ale plynule.
Teraz sme boli v Poľsku, z Prievidze cez Martin, Ružomberok, Poprad a tam hore na Dunajec. Takže aj diaľnice, aj prechody cez hory, kolóny, medzimesto, ... no na guli nosič s dvoma ebajkami, dvaja ľudia v aute. Priemer týchto 500km bol 6,7. Neviem koľko urobil odpor vzduchu nosiča na guli, viac ako 0,2 litra? Netuším.
Takto sa správa môj 1,6 CDTi na 18-kach gumách o rozmere 225/40, Nokian Powerproof 1. Jazdil som Passata 2.0 110kW a tam som po jazde Košice a späť po diaľnici mával 5,4l. Ale ten motor je asi niečo iné spotrebou + 7 stupeň automat, nie 6.
Takže sa mi to zdá trochu viac, ako som od turbodiesela čakal. Doteraz som mal 1,2 turbokosačku benzín 96kW AT6.
mám Astru K s týmto motorom a automatom tri mesiace. Nemáme veľký nájazd, ale odpozoroval som nasledovné:
tento motor s touto prevodovkou je vhodný do rovinatej krajiny a na presuny medzi mestami. Žiadne že väčšinou mesto, žiaden hornatejší terén. Do kopcov a zákrut v nich neradí prevodovka tak citlivo a vhodne, akoby som dával na manuáli.
Akonáhle jazdím do práce väčšinou v meste, nemám problém mať spotrebu 8 litrov. Keď idem medzimesto s prejazdom cez nejaké hory, vychádza mi to 6,2-6,5. Akonáhle idem rovinaté medzimesto (Prievidza - Trenčín a späť), je tam 5,7. Väčšinou slušne, nie rýchly rozbeh po tabuli koniec obce, predbehnutie možno 3x. Takže viacmenej dôchodcovsky, ale plynule.
Teraz sme boli v Poľsku, z Prievidze cez Martin, Ružomberok, Poprad a tam hore na Dunajec. Takže aj diaľnice, aj prechody cez hory, kolóny, medzimesto, ... no na guli nosič s dvoma ebajkami, dvaja ľudia v aute. Priemer týchto 500km bol 6,7. Neviem koľko urobil odpor vzduchu nosiča na guli, viac ako 0,2 litra? Netuším.
Takto sa správa môj 1,6 CDTi na 18-kach gumách o rozmere 225/40, Nokian Powerproof 1. Jazdil som Passata 2.0 110kW a tam som po jazde Košice a späť po diaľnici mával 5,4l. Ale ten motor je asi niečo iné spotrebou + 7 stupeň automat, nie 6.
Takže sa mi to zdá trochu viac, ako som od turbodiesela čakal. Doteraz som mal 1,2 turbokosačku benzín 96kW AT6.
-----------------------------------------------------------
ASTRA ST Innovation 2019 | 1,6 CDTi | 100kW | AT6
Slovakia, Prievidza
ASTRA ST Innovation 2019 | 1,6 CDTi | 100kW | AT6
Slovakia, Prievidza
Vše perfektně napsané, děkuji!mfilip píše: ↑20 pro 2022, 10:38 Mne zveda zima spotrebu jen o par deci. Zima/leto je podle pneu, ne podle datumu/teploty.
Parkovani v garazi + v praci v podzemce (13-14st v zime), to je taky potreba rict. Od roku 2020 pokles kvuli covidu, pracujihttps://zahranicnekasinapreslovakov.com/ casteji z domu
To jsem fakt nikdy nepochopil, ze nekdo ma cas na podobny kraviny, kdyz mam naftaka, je jasny, ze to nic nezere, tak to neni treba resit ne?
A hlavne inspirace pro dalsi majitele stejnych motoru to moc neni, protoze nikdo nejezdime stejny trasy cely mesic/rok.
A hlavne inspirace pro dalsi majitele stejnych motoru to moc neni, protoze nikdo nejezdime stejny trasy cely mesic/rok.
Protože kdo si hraje, nezlobí, pane... Spotřebu benzínu si počítám a zapisuju taky.
W124 E320 R6 Coupé 1994