Opel Astra K 1.4 automat combi
Moderátor: Moderátoři
Opel Astra K 1.4 automat combi
Začínám vybírat nový vůz a i když jsem nebyl předvědčen, že třetí astru bych chtěl, nakonec je ve výběru také. Nemáte ji někdo z fóra, abyste popsal výhody, nevýhody a hlavně jak maká automat? Manuálem jezdím už druhý měsíc po 15 letech s automatem a chci zpátky co nejdřív
- Reklama
Re: Opel Astra K 1.4 automat combi
Ahoj, na kterou "Astru" míříš? 1.4T s automatem jsou F14SHT + VT40 (=CVT) a nebo B/D14XFT + 6T35 (=hydroměnič)
Sice mám 1.6T, ale má podobnou skříň (6T45 je trochu zesílená 6T35, SW by snad měly mít podobnej), jezdí/řadí to tak nějak normálně, nelze čekat rychlost dvouspojky (DSG), ale zase zvládá i pomalou jízdu bez cukání. Předjíždět se s tím dá, otáčky drží celkem nízko, ale není to úplná tragédie (tady na fóru si na to někdo stěžoval u Insignie), režim sport to trochu vylepší. Bez plynu na rovině zvládá plazení, do kopce se jí moc nechce, v prudším kopci se hodí hill-assist, ale je potřeba dost zamáčknout brzdu jinak se neaktivuje. Klidně se ptej co Tě zajímá
Jinak automat u Káčka má jednu výbornou vlastnost - při zařazení "P" vypne čidla parkovacího asistenta, takže nekřičí třeba v garáži a tak, majitelé manuálu můžou vyprávět
Sice mám 1.6T, ale má podobnou skříň (6T45 je trochu zesílená 6T35, SW by snad měly mít podobnej), jezdí/řadí to tak nějak normálně, nelze čekat rychlost dvouspojky (DSG), ale zase zvládá i pomalou jízdu bez cukání. Předjíždět se s tím dá, otáčky drží celkem nízko, ale není to úplná tragédie (tady na fóru si na to někdo stěžoval u Insignie), režim sport to trochu vylepší. Bez plynu na rovině zvládá plazení, do kopce se jí moc nechce, v prudším kopci se hodí hill-assist, ale je potřeba dost zamáčknout brzdu jinak se neaktivuje. Klidně se ptej co Tě zajímá
Jinak automat u Káčka má jednu výbornou vlastnost - při zařazení "P" vypne čidla parkovacího asistenta, takže nekřičí třeba v garáži a tak, majitelé manuálu můžou vyprávět
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Ahojte! Jako automatem nepolíbený člověk vám do toho nemám co kecat, ale za mě když už automat, tak určitě hydroměnič, ne uječené CVT...
W124 E320 R6 Coupé 1994
westler: Já měl za to, že 1.4 má jen jeden typ automatu? Jaké jsou v nich rozdíly?
milosh: 2016-2019 se vyráběl "problémový" čtyřválec B/D14XFT*, kombinoval se s hydroměničem (spojka pomocí hydraulické kapaliny, možnost uzamknutí/přemostění, k tomu planetová převodovka), po faceliftu 2019-2022 se dával F14SHT, což je tříválec, kombinoval se (čert ví proč) s CVT (tzv. "nekonečný" převod, dva kužely spojené řetězem, dobrá účinnost je vykoupena nepříjemným chováním, kdy při požadavku na akceleraci převodovka vytočí motor do ideálních otáček, drží ho tam a přitom "řadí", tedy auto zrychluje za téměř konstantních otáček motoru - říká se tomu vysavačový projev, někteří výrobci u CVT přidávají uměle "převodové stupně", aby byl jízdní projev řidičsky příjemnější, ale nevím zda to tak má i Opel)
*) motory trpěly na tzv. LSPI, Opel postupně změnil specifikaci oleje, SW a tvar pístů, takže novější ročníky už byly v pohodě, ale Astře to moc na popularitě moc nepřidalo, je tady na fóru ohledně téma tu - https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php?t=7000
*) motory trpěly na tzv. LSPI, Opel postupně změnil specifikaci oleje, SW a tvar pístů, takže novější ročníky už byly v pohodě, ale Astře to moc na popularitě moc nepřidalo, je tady na fóru ohledně téma tu - https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php?t=7000
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
A co by stalo za koupi? Ja uz na ty auta koukam 2 mesice a porad nevim, corolla, astra, oktavka jako v nejhorsim )