Zdar stalo se někomu, že by klapka na vnitřní cirkulaci fungovala opačně?
tj při aktivaci tlačítka( rozsvítí se )zavře klapka a bere vzduch z venku a při deaktivaci se otevře a bere zase vzduch z kabiny ?
konektor otočit nejde.
Jsem z toho zmatený . proč by měla fungovat opačně.
Klapka cirkulace
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Klapka cirkulace
Che
Toto je typická závada géčkových Aster a áčkových Zafir. V přiloženém odkazu máš i návody k opravě (strana 24), můžeš studovat, ale nejjednodušší oprava je odpojení motorku klapky, ručně přestavit klapku na otevřeno a nechat tak být .
Toto je typická závada géčkových Aster a áčkových Zafir. V přiloženém odkazu máš i návody k opravě (strana 24), můžeš studovat, ale nejjednodušší oprava je odpojení motorku klapky, ručně přestavit klapku na otevřeno a nechat tak být .
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Zatim jsem ji odpojil a nechal zavřenou na luft z venku,
Spíš mi nejde na rozum, co se mohlo stat , že najednou jede obráceně. . Dřív jela normálně
Spíš mi nejde na rozum, co se mohlo stat , že najednou jede obráceně. . Dřív jela normálně
- vasekpetr1
Pokud jsi ji opravdu nechal zavřenou (čili v poloze vnitřní cirkulace), tak se ti budou hodně mlžit okna. Je lepší ji nechat otevřenou pro přívod vzduchu zvenčí, ale to poznáš časem sám...
Já osobně to řešil koupí nového pohonu klapky, oprava starého pohonu moc úspěšná nebyla, prasklý mechanismus náhonu, který nešel ničím pořádně slepit a po čase klapka přeskakovala znovu.
Já osobně to řešil koupí nového pohonu klapky, oprava starého pohonu moc úspěšná nebyla, prasklý mechanismus náhonu, který nešel ničím pořádně slepit a po čase klapka přeskakovala znovu.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
Tento muj navod pomuze https://www.astra-g.cz/zamlzovani-oken/
+ následná diskuse se astra g fóru je i po letech nápomocná.
Píšu že na Luft z venku takže vlastě otevřenouvasekpetr1 píše: ↑22 led 2025, 04:58 Pokud jsi ji opravdu nechal zavřenou (čili v poloze vnitřní cirkulace), tak se ti budou hodně mlžit okna. Je lepší ji nechat otevřenou pro přívod vzduchu zvenčí, ale to poznáš časem sám...
Klapka chodí . ale nerozumím tomu proč obráceně. z jakého důvodu by se měla přeorientovat na opačný smysl .
aktivuju tlačítko ( rozsvítí se ) klapka se otevře.
deaktivuju . zavře se.
Dám ofuk jen čelního zavře se a bere vzduch z interiéru .
Blbě mi to ted topilo tak jsem vyčistil radiátor . proplachem . a zjistil že klapka je tak na 3mm pootevřená . Servomotorek byl zaseklý
Servomotorek jsem odpojil, na táhle, abych zjistil zdaje to motorkem či klapkou . motorek chodil , klapka ztuha .Rozchodil jsem klapku , promázl .
nasadil táhlo na motůrek a běhá ale z nějakého nepochopitelného důvodu opačně než by měla. ..
Dle mého bud střihnout dráty a prohodit je . na čokoládu. nebo ji nechat furt otevřenou vypojením konektoru (tak to mám ted)
milosh píše: ↑22 led 2025, 07:00 Tento muj navod pomuze https://www.astra-g.cz/zamlzovani-oken/
víz citace předchozí odpovědi.
jde mi spíš o to z jakého důvodu by se měla chovat opačně. motorek chodí ale v jiném smyslu než by měl.
aktivuju tlačítko (rozsvítí se ) otevře se
deaktivuju zavře se
Dám jen čelní sklo . zavře se na cirkulaci
v podstatě stejný probl. jako na tomto videu
https://www.youtube.com/watch?v=aRIg1VluIAU
přemýšlím nad prohozením kabelu v konektoru aby fungovala jak má. ale nerozumím příčině přeorientování.