Dlouhé startování

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
lukexj

Dlouhé startování

Příspěvek od lukexj »

Zdravím všechny, mám problém, se kterým si už nevím rady, tak píšu, zda se někdo z vás nesetkal s něčím podobným. Mám Astru J, benzin, 1.4 Turbo, 103 kW, r.v. 2013, najeto asi 165.000 km. Auto jsem kupoval před 3,5 lety a najel na něm jenom asi 35.000 km. Auto jezdilo bez problémů, teď před Vánoci se mi poprvé stalo, že mi při jízdě chcíplo, jako kdyby došel benzin. Točil jsem startérem a nic, zavolal jsem odtahovku, ale než dojela, tak jsem to zkusil ještě jednou naposledy a najednou to chytlo. Pak auto jezdilo ještě asi týden bez problémů, než se stalo znovu to samé. Při jízdě najednou chcípl motor, jako kdyby došlo palivo, zkoušel jsem nastartovat, ale nic, točilo to naprázdno. Takže odtahovka směr servis, tam jak auto shodili zpátky na zem, tak šlo normálně nastartovat. Mechanik řekl, že si není jistý, ale že by to mohlo být benzinové čerpadlo, že je načnuté a jak se s ním pohne, tak se zase rozchodí. Takže mi vyměnili čerpadlo a od té doby to špatně startuje, točí to dlouze, někdy to nastartuje až napodruhé nebo dokonce napotřetí. Jezdil jsem s tím asi 3 týdny a ejhle, znovu to stejný, při jízdě chcípnutí, tzn. potřetí během jednoho měsíce, znovu odtahovka směr servis. Tam mi proměřily tlaky u vstřiků, vše O.K., vyměnili všechny svíčky a cívku, prej že byly špatný svíčky a mohlo to odpojit cívku. Mezitím se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru - špatná funkce katalyzátoru. Předpokládám, že to bylo z těch dlouhých startů, kdy tam šel nespálený benzin. Asi týden to jezdilo O.K. a teď poslední dny už to zase startuje delší dobu, dneska dokonce napodruhé (ráno bylo -3°C). Teplý motor nastartuje hned, čím je venku chladněji, tím dýl to trvá. Mám novou baterii, palivo tankuju jenom u kvalitních pump + přidávám VIF, nový čerpadlo, svíčky, cívku, tlaky jsou dobrý a startování pořád špatný... Auto zatím jezdí, ale čekám, kdy mě zase uprostřed jízdy vypoví službu, už z toho začínám být dost zoufalej.

Kdyby někoho něco napadlo, byl bych vděčnej za každou radu.

Díky a ať vám to jezdí líp něž mě, Lukáš
Reklama

vasekpetr1

Re: Dlouhé startování

Příspěvek od vasekpetr1 »

A diagnostika zahlásila co za chyby? Pokud to za tepla chytá dobře, asi bych nechal prověřit čidlo teploty jak nasávaného vzduchu, tak i vody. Ale jak píšu - hlavně ta diagnostika by z live dat mohla napovědět víc. Zajeď s tím do servisu, kde tu diagnostiku dělají, ne za borcem, kterej má zkušenosti z pár Oplů, který kdysi opravoval. Vyměnit palivové čerpadlo jen na základě odhadu, no nevím...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
lukexj

Příspěvek od lukexj »

Diagnostika nahlásila právě jenom tu špatnou funkci katalyzátoru jak píšu, nic jinýho. A to si myslím, že je druhotná závada způsobená právě těma dlouhýma startama. Jezdím v Brně do VT Car, už snad 15 let a vždycky udělali všechno jak měli. Nevím, jestli v autorizáku budou mít lepší diagnostiku, která jim ukáže víc. Jedna věc je to dlouhé startování, ale mě mate to, že už mě to 3x přestalo jet během jízdy, kdy to auto jinak normálně jde za plynem, necuká, prostě pohoda. Jak kdyby někdo vytáhl pojistku. Ale dlouhý startování to začalo dělat ve stejnou dobu jako chcípnutí při jízdě, takže to spolu asi souviset bude.
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Jestli Brno, tak upaluj do Komecu za RadkemB do http://www.carteam.cz/ - nenajdeš v okolí lepšího machra. Na dřívějším fóru byl hodně aktivní a je fakt třída. Neprohloupíš. ;)
A té úvodní stránky se nelekej, dělá v tom servisu do jakýchkoliv závad na Oplech ;)
A jak píšeš, že to samo od sebe najednou "zvadne", to může být někde volný konektor na čidle nebo voda ve svorkovnici a už je problém.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
lukexj

Příspěvek od lukexj »

Už jsem u něj kdysi byl, snad před 10 lety byl s nějakou prkotinou, ale zkusím, díky za tip
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Motory“