Moje Astra-J 1.4T motor cuká

Založte si své téma a představte svůj Opel Astra J ostatním.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
standa.

Moje Astra-J 1.4T motor cuká

Příspěvek od standa. »

Nikdy jsem neměl důvod zveřejnovat co-kdy-kde o svém autě, ale nyní ho mám. V červenci ho budu mít 10 let a mám najeto jen 49 tisíc, což je prd, ale nějaký problém se začal vyskytovat. Když na dálnici potřebuji zrychlit, tak při plynu na podlaze začal motor B14NET sem tam cukat, což se projevuje také chvilkovou ztrátou výkonu.

Až dojedu nádrž, tak zkusím nabrat jinde, protože stále tankuji u jedné pumpy Orlen. Potom bych zkusil vyměnit svíčky a dál uvidíme. Vstřikovače snad budou v pořádku, protože s mým nájezdem dávám VIF do každé nádrže a dál nevím.

Začal jsem se dívat i na nějaké videa ohledně těchto motorů a objevil jsem kanál jednoho Poláka, který má o Oplech docela přehled a je celkem sdílný.
Tady třeba popisuje motor A14NET, který je v hodně tragickém stavu a poukazuje na všechny nectnosti tohoto motoru.
Dost dílů nahrazuje těmi z Aliexpressu, protože Opel je vyrobil z umělé hmoty a Čínan dělá kopie z hliníko-duralových odlitků např. víko ventilů, rozvod vody nebo termostat.
Reklama

standa.

Re: Moje Astra-J 1.4T motor cuká

Příspěvek od standa. »

Tak jsem z Aliexpressu objednal všechny tři odlitky a přihodil jsem k tomu i problémový solenoid, který odvětrává palivovou nádrž. Ten by také mohl zapříčinit mé cukání.
Vše i s poštovným stálo 178 dolarů, což je za preventivní opatření přiměřená cena. Nájezd nemám sice velký, ale už to má své roky a vyhřátá umělá hmota degraduje sama o sobě, protože Opel to s prominutím ojebal. Stačilo, když jsem u zmíněného Poláka viděl, jak je vyboulený dvouletý termostat, který by logicky začal cedit chladící kapalinu.
Až to vše dorazí, tak to začnu postupně vyměňovat, protože bych nerad někde skončil nepojízdný.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak já měl to samé a vyřešilo to tankování jiného paliva, nadále vím, že prvotně Opel měl stanoven interval výměny svíček na 10let / 120 000km. To po pár letech změnil na klasických 60 000km / 4 roky. Osobně měním po 50 000km za NGK 91039 a vše je OK. Dokonce při uvedených potíží co popisuješ jsme měl napíchnitou diagnostiku a ta nic nekázala a pomohlo to co popisuji.

Výměna svíček zde: https://astra-rasag.cz/?page_id=1752

To plastové koleno kde snad vede 5 havic jsem měnil po 6 letech, byl zde únik chladící kapaliny. V té době bylo pouze opět plastové a žádné jiné. Koupil jsem německého výrobce. Zhruba před 2 lety jsem našel na internetu právě odlitek jak popisuješ a zvažuji ho při další výměně pořídit místo plastové varianty. Zde je i popis, jak to uvedené koleno vyměnit :) :) : https://astra-rasag.cz/?page_id=6773

Termostat mám prozatím v pohodě a u víka ventilů jsem měnil pouze těsnění před cca 3 lety.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
standa.

Příspěvek od standa. »

Děkuji Radime za rady, protože už jsme to probrali i telefonicky. Vše nasvědčuje tomu, že se od Nového roku změnily poměry bio-sraček v benzínu, takže v pondělí po příjezdu z Olomouce, zkusím vzít 100 benzín u tebou doporučeného MOLu. Před chvílí jsem si u nich registroval aplikaci a hned mi poslali 1 Kč slevu na litr paliva.
Svíčky už mám taky, tak je o víkendu vyměním. Z těch umělých hmot mám ze zásady obavu, navíc když jsem viděl tohle, tak nebudu čekat, až se to rozsype. On to víko taky měnil na autě od svého taty preventivně a vypadá dobře viz. obrázek. Akorát ho doporučuje jemně dotahovat, protože ten odlitek dovolí více síly a to by se mohly strhnout závity. Asi si pořídím i momenťák.
viko.jpg
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Auta členů a recenze“