Problem prosim o radu
Moderátor: Moderátoři
Problem prosim o radu
Zdravim Všechny
Mam Opel Vectra a 2.0 Gt, problem je ten že při přejeti diry nebo vetši skočeni auta umře rozvisi se diagnostika a když chcu nastartovat strašne rychle toši ale nechytne, stalo se to už vickrat ale vetšinou po chvili stani chytne a jezdi bez jedineho problemu mesic potom to same pak zase jede teď mi to udělalo a už nechyta vyměnil jsem palivove čerpadlo mělo to bej udajne tim ale pořad nejede, pomuže mi každa rada
děkuji předem
Mam Opel Vectra a 2.0 Gt, problem je ten že při přejeti diry nebo vetši skočeni auta umře rozvisi se diagnostika a když chcu nastartovat strašne rychle toši ale nechytne, stalo se to už vickrat ale vetšinou po chvili stani chytne a jezdi bez jedineho problemu mesic potom to same pak zase jede teď mi to udělalo a už nechyta vyměnil jsem palivove čerpadlo mělo to bej udajne tim ale pořad nejede, pomuže mi každa rada
děkuji předem
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem prosim o radu
Ono když se rozsvítí kontrolka řídící jednotky - ta oranžová, tak by to nejprve chtělo zjistit jakou závadu našla.
http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm
Tipnul bych to na nějaké špatné ukostření.....
http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm
Tipnul bych to na nějaké špatné ukostření.....
no ono pokažde jak to uděla kontrolka se rožne a zdechne motor, nestartuje a po nejake dobe normalně chytne a kontrolka po nastartovani nesviti
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
To nevadí, že nesvítí, ale ta chyba je uložená v paměti. Tuším, že vydrží uložená 20 startů bez projevení té stejné chyby.
Tak chybu to žadnou nehlasi jen 12 což jak jsem se dočetl je zacatek a pokud dal nehlasi jiny kod tak žadny neni uložen :/ ale zaraži me to hodně rychle startovani
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Ano, 12 je začátek a snad i konec diagnostiky. Asi bych mrknul na všechny konstřící body v motorovém prostoru a překontroloval bych cívku zapalování. Pokud se ti to stane znovu, chce to hned zkusit diagnostiku Jinak to rychlé startování, jak píšeš, je divné, ale nemám tušení čím by to mohlo být
pravě taky to nechapu poprve jak to udělalo jsem se lekl že praskul rozvodovy řemen že to ma takove vysoke točky při startovani jakoby bez komprese, ale ten je v pořadku a byl měněny, nevim co to je kamoš mechanik se na to dival taky nevi :/
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
m.artty píše:To nevadí, že nesvítí, ale ta chyba je uložená v paměti. Tuším, že vydrží uložená 20 startů bez projevení té stejné chyby.
maže se cca po 10-15 startech ale u novějších aut.. Vectra A toto ještě neumí.. tam je uložena dokud se nesmaže diag..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to jsem nevěděl. Na C20NE jsem naštěstí ještě vyblikávat nemusel
tak hoši už nevim čerpadlo dava benzin, diagnostika nic nehlasi, jiskra z indukčky jde ale prostě nechytne, už nevim co by to mohlo byt :/