palivove rele a dobijeni
Moderátor: Moderátoři
palivove rele a dobijeni
Ahoj oplaci,chtel bych se zeptat,nevite nekdo kde se nachazi a jak se dostanu k rele palivoveho cerpadla?A dale,uz se vam nekdy stalo,ze by po nastartovani zustala svitit kontrolka dobijeni a jeji svetelnost se zvysovala nebo snizovala podle otacek,a kdyz jste zhasli motor a vytahli klic ze zapalovani,zustala svitit?Me ano dnes,a najel jsem s tim 350km.Nevite nekdo,co se delo?ted uz teda nesviti,typuju,ze se spalila.Astra F 16V 1.6 1998.Dekuju za radu
- Reklama
Re: palivove rele a dobijeni
odešel ti alternátor vyndat a poslat k opravě odborníkům moh odejít regulátor či diody nebo to co mě regulátor i stator
kontrolka se ti spálila protože to přebijelo
vem voltmetr a změř napětí na baterce po nastartování bys měl naměřit 13.8V až 14.3V
když naměříš víc či mín tak je to špatně
kontrolka se ti spálila protože to přebijelo
vem voltmetr a změř napětí na baterce po nastartování bys měl naměřit 13.8V až 14.3V
když naměříš víc či mín tak je to špatně
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
dekuju za odpoved,to napeti bylo 14.1V,ale minimalne se hyblo o 1/10 nahoru i dolu,takze je to v norme.Nemuze to byt nejaka jina pricina?
jestli to dobře chápu tak ti auto ted dobíji na 14.1V
a kontrolka dobíjení funguje jak má?
to cos popisoval vykazuje příznaky přebíjení alternátoru
a kontrolka dobíjení funguje jak má?
to cos popisoval vykazuje příznaky přebíjení alternátoru
ano,ale tu kontrolku jsem jeste nestihl vymenit,takze ted mi nesviti.Dobiji ale spravne.Dokonce jsem i sundal minus kabel od baterky pri nastartovani a motor sel dal
skus to napětí změřit až vyměníš kontrolku a to jak na volnoběh tak při zvíšených otáčkáš to samé udělej při puštěných světlech je možné že na volnoběh to dobíjí dobře leč jakmile zvedneš otáčky začne to přebíjet
napiš hodnoty
napiš hodnoty
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to bych nedělal odpojovat baterku při bězícim motoru... muzes odpalit alternator.. a jinak zkoušel si měřit dobíjení při vyších otačkach než při volnoběhu ??..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Chlapy dik za odpovedi,ale uz to neresim.V pondeli jsem mel problemy startovat takze uz se me o to auto stara kamos.Diky
Tak to nakonec byl regulator v alternatoru a diodovy mustek.Oprava vysla na 2200 Kc vcetne prace.Ahoj
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
hm to si mozna odpálil jak si odpojil baterku při běžícím motoru..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO