prosím o rady OMEGA MV6 3.0 - 2000
Moderátor: Moderátoři
-
prosím o rady OMEGA MV6 3.0 - 2000
Zdravím Vás tady všechny!!!
koupil jsem Omegu a protože jsem ji nikdy neměl a ani se o ni nějak nezajímal tak vlastně ani nevím co by měla dělat a co ne...
na začátek se jedná o Omegu MV6 3,0 r.v. 2000 sedan
dotazy:
1) po nastartování mi začne hučet jakoby nějaká turbína asi tak 1min a je to závislé na teplotě motoru někdy hučí třeba jen 10s, když je motor už teplý....- co to je?, proč? a jak to má fungovat, funguje mi dobře?
2)když je motor vyplý a studený tak je v nádržce na vodu plno, když je ale tepný a motor běží, nebo když ho chcípnu a podívám se tak v nádobce skoro nic není....- má to tak být?
3)mám trochu víc sjeté vnitřky gum jsou tam 235/45 r17, je to tou váhou motoru takže normální nebo mám urychleně valit na geometrii?
4)nikde mi nepíše venkovní teplotu, ne počítači je sice nějaká finkce kde jsou symboly F a C° ale žádné hodnoty...- jak to funguje?nebo je něco teda asi v pytli?
5)nejde tempomat, páčka vypadá v pořádku ale prostě nejde, předešlý majitel říkal, že to vypadá, že není aktivovaný v jednotce je to možné?
6)nejde vypnou protiskluz, tlačítko vypadá taky v pohodě, protiskluz funguje normálně...vím, že na jiných autech jsem ho musel v zimě někdy vypnout abych se rozjel, tak nevím co tady u toho...předešlý majitel říkal, že to vypadá, že není aktivovaný v jednotce je to možné?jako s tím tempomatem
No pro začátek je to asi tak vše...
Budu fakt moc vděčný když mi někdo poradí.
koupil jsem Omegu a protože jsem ji nikdy neměl a ani se o ni nějak nezajímal tak vlastně ani nevím co by měla dělat a co ne...
na začátek se jedná o Omegu MV6 3,0 r.v. 2000 sedan
dotazy:
1) po nastartování mi začne hučet jakoby nějaká turbína asi tak 1min a je to závislé na teplotě motoru někdy hučí třeba jen 10s, když je motor už teplý....- co to je?, proč? a jak to má fungovat, funguje mi dobře?
2)když je motor vyplý a studený tak je v nádržce na vodu plno, když je ale tepný a motor běží, nebo když ho chcípnu a podívám se tak v nádobce skoro nic není....- má to tak být?
3)mám trochu víc sjeté vnitřky gum jsou tam 235/45 r17, je to tou váhou motoru takže normální nebo mám urychleně valit na geometrii?
4)nikde mi nepíše venkovní teplotu, ne počítači je sice nějaká finkce kde jsou symboly F a C° ale žádné hodnoty...- jak to funguje?nebo je něco teda asi v pytli?
5)nejde tempomat, páčka vypadá v pořádku ale prostě nejde, předešlý majitel říkal, že to vypadá, že není aktivovaný v jednotce je to možné?
6)nejde vypnou protiskluz, tlačítko vypadá taky v pohodě, protiskluz funguje normálně...vím, že na jiných autech jsem ho musel v zimě někdy vypnout abych se rozjel, tak nevím co tady u toho...předešlý majitel říkal, že to vypadá, že není aktivovaný v jednotce je to možné?jako s tím tempomatem
No pro začátek je to asi tak vše...
Budu fakt moc vděčný když mi někdo poradí.
gustavo007 - OMEGA MV6 3.0 r.v.2000
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: prosím o rady OMEGA MV6 3.0 - 2000
Add 2) Pokud není voda mastná, neztrácí se a netlakuje se (tak, že by hadice od chladiče byly úplně tvrdé), tak bych to neřešil. Podle mě to může být způsobeno cirkulací vody v motoru.... tenhle konkrétní motor neznám a u jiného jsem to nikdy nezkoumal, takže jen odhad.
Add 3) U Omegy je v podstatě normální, že se trochu víc sjížději vnitřky než vnějšky. Ale tou geometrií nic nepokazíš ono vůbec není od věci ji jednou za čas nechat zkontrolovat.
Add 3) U Omegy je v podstatě normální, že se trochu víc sjížději vnitřky než vnějšky. Ale tou geometrií nic nepokazíš ono vůbec není od věci ji jednou za čas nechat zkontrolovat.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
a to hučení ze začatku kdyz je motor studeny tak je to něco kvuli emisim a je to normalní že ti to děla.. je to nějake sekundarní vhanění vzduchu. bo co..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
S tím tempomatem a protiprokluzem se mi to zdá trochu divný, že by předešlý majitel nikdy nepoužil tempomat a nebo nikdy nepotřeboval vypnout protiproklu za 10 let stáří auta.No nevím je to možný.Každopádně se bez toho dá jezdit.S motorem asi nic nebude podle toho co tu píšeš.Pokud opravdu netvrdnou hadice u chladící soustavy nežere to olej nebo z toho neteče voda, měl by snad motor být ok.
-
tak nakonec se zjistilo, že asi teče vodní pumpa a nějaká hadice k nějakému radiátoru...
to hučení nějaké turbíny bude asi tím, že to asi má nezávislé topení a po nastartování se asi zahřívá...
no udivíme...
ale byl bych rád jestli někdo napíše nějaké poznatky a poradí co udělat preventivně a na co si dát pozor a tak...
to hučení nějaké turbíny bude asi tím, že to asi má nezávislé topení a po nastartování se asi zahřívá...
no udivíme...
ale byl bych rád jestli někdo napíše nějaké poznatky a poradí co udělat preventivně a na co si dát pozor a tak...
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to hučení ze začatku kdyz je motor studeny tak je to něco kvuli emisim a je to normalní že ti to děla.. je to nějake sekundarní vhanění vzduchu. bo co..gustavo007 píše:to hučení nějaké turbíny bude asi tím, že to asi má nezávislé topení a po nastartování se asi zahřívá...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
-
tak mechanik zatím zjistil že je v pytli: pomocný čep řízení, tyč řízení, vodní pumpa, nějaká hadice k topení, při tom výměna rozvodáku...takže to bude darda ale doufám, že to za to bude stát!!!
Modely V6 maj přídavnou elektrickou vodní pumpu, která se nachází v prostoru pod pravým světlem. Jestli ti hučí jako mě, tak je zralá na výměnu. Bohužel nikde jsem ji neviděl prodávatgustavo007 píše:1) po nastartování mi začne hučet jakoby nějaká turbína
Za studena cca1min běří ventilátor sekundárního vhánění vzduchu do výfuku pro rychlejší zahřátí katu.Zvuk jako vysavač.