Diagnóza - dilema
Moderátor: Moderátoři
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Diagnóza - dilema
Zdravím všechny. Dneska jsem si do školy vzal náš druhý vůz Opel Corsa B 1,0 12V alias "Létající koberec". Vzal jsem to tam z toho důvodu že na mě svítila kontrolka diagnostiky motoru (taková oranžová). Rožla se vždycky za jízdy a když jsem podřadil a vyhnal motor do otáček cca 4500 - 5000 a chvíli jsem to tam držel, tak zhasla. Najel jsem do garáže ve škole, připojil auto na ATAL AT520 a vyčetl paměť závad. Byly tam dvě závady (a obě neaktivní). První závada byla ve zpětném čerpání výfukových plynu (problém s EGR ventilem) a druhá závada byla ve snímači teploty chladící kapaliny (příliš velké napětí). Tak jsem to vymazal a při jednom nastal volnoběh jak má být podle výrobce (pro motor X10XE jsou volnoběžné otáčky 800 - 1100 ot/min), protože jsem měl na volnoběh 1250 ot/min. Pak jsem najel na akční členy.....vše bylo relativné v pořádku, ale nelíbily se mi hodnoty v jakých se pohybovala lambda sonda (takzvaný Tony - každý ho zná, ale nikdo pořádně neví co je zač ), normálně se má pohybovat lambda okno v hodnotách 100 - 800, na té moji lambda sondě bylo lambda okno, kde hodnoty skákaly od 82 do 860 To ve mě trochu hrklo. Po konzultaci s učitelem jsme došli k závěru že to za 14 dní dovezu znovu a uvidíme jestli se něco změnilo, popř. vezmeme ATAL do auta a zkusíme to za jízdy co to dělá, když je motor v zátěži. Pravděpodobně mě ASI bude čekat výměna lamba sondy a EGR ventilu. Zajímalo by mě na kolik by to tak vyšlo Budu doufat že se to nějak zpraví....jinak nevím, nevím
P.S. To je ta Corsa: http://img168.imageshack.us/img168/7127 ... 115501.jpg
P.S. To je ta Corsa: http://img168.imageshack.us/img168/7127 ... 115501.jpg
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diagnóza - dilema
lambdu bych neměnil... budeš měnit zbytečne... vyměn akorat to AGR a koukni jestě na live data.. a jestli bude ukazovat čidlo teploty chladící kapaliny -40 stupnu tak ho vyměn taky.. ale ta kontrolka se ti rozsvítíla si myslim kvuli tomu AGR:..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Teplota chladící kapaliny je OK to mi ukazovalo správnou teplotu. Bude to asi tím EGR-kem. Tak ale může to být i lambdou protože to skákalo v hodnotách, ve kterých to nemá co dělat Zajímalo by mě na kolik to EGR-ko vyjde, popř na kolik vyjde i ta lambda
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
no věčinou kdyz je v prčicích lambda tak stojí na nějake hodnotě..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
a podle mě kdyby byla lambda v pytli, tak to taky zahlásí chybu
nový EGR ventil stojí 5200,- cca maloobchodní cena
kdyby si měl zájem tak ti ho můžu sehnat levněji ... když tak SZ
nový EGR ventil stojí 5200,- cca maloobchodní cena
kdyby si měl zájem tak ti ho můžu sehnat levněji ... když tak SZ
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
To právě vím že když lambda odejde, tak to stojí na hodnotě, ale tato možná odchází, protože to skáče z nesmyslu do nesmyslu. Tu cenu toho EGR ventilu jsem tušil kolem 5000,- protože na Mercedes - Benz C Klasse W203 (r.v 2001+) stojí EGR ventil 10 500,-
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to de na Omegu ted nevim jakej motor stojí 15 000 kč v originale
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Tak vidím samé "lepší" ceny Ale jsou to investice jak svi*ňa. Teď jsem na svoji Astře měnil brzdy (3500,-), zjistil jsem že mi tam kdosi místo 256-kových kotoučů hodil 236-kové, tak jse mmusel kupovat nové třmeny (800,-), pak se mi vysypal kat (6000,-), pak mi pomalu, ale jistě odcházení přední tlumiče (5200,-)......přemýšlím že to auto prodám a koupím Mercedes - Benz W124 v kombíku, 3-litr diesel, automat a žere to tak samo jako moje Astra 1,6 benzin (9l/100km). Ale ještě se uvidí :D
Ta lambda nemusí bejt v pr..., může to hlásit blbý hodnoty kvůli egr, že to skáče z nesmyslu do nesmyslu když ti egr nejde tak to nic neznamená.Ta kontrolka má co dělat jen s emisema a egr.A pokud ti astra žere 9l tak to jí asi opravdu prodej moje x16sz r.v.1995 jezdí za 6,5l léto/zima město/dálnice a to mám na ní k 300 tácům nakrouceno
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Hold budu muset počkat 14 dní a pak se uvidí opět na ATALu co a jak. Ještě se domluvím se známým jestli je ta W124-ka dobrý kup a asi Astra opustí garáž, i když bych ji prodával nerad, pěkně sedí a tak, ale ta spotřeba..... Jinak si nestěžuji