Auto nenasytně žere olej...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Krispin

Auto nenasytně žere olej...

Příspěvek od Krispin »

Zdravím všechny vectraře.. Mám malej velkej problém. Auto mi z ničeho nic začlo žrát olej, a to rychlostí otesánka.. Za 1500km mi snědlo 2l oleje. Sem bezradný... dolívám tam plnou syntetiku a ta není zrovna moc levná. Co s tím? Díky za rady všem .. A veselé vánoce a bohatého ježicha ( jak říká ozák :D )
Reklama

pitrs130

Re: Auto nenasytně žere olej...

Příspěvek od pitrs130 »

Pokud ti nkde neteče což předpokládám že ne, tak jsou to kroužky. Jakej máš motor?
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
Marky

Příspěvek od Marky »

Ta plná syntetika je Tvůj počin, nebo to na něj jezdí pořád? Nepíšeš co máš za motor, ale asi bych tam dal nejdřív schválenou polosyntetiku a zkusil co tu udělá.
Toyota Prius 1.8
Ex Vectra Caravan 1.9 CDTI (mazel)
Ex Astra G Caravan 2.0 DTI
Ex Astra F Caravan 1.7 TDS
ZXRZXR

Příspěvek od ZXRZXR »

Jestli jsi tam lil dřív nějaký minerál,nebo polosyntetiku,mohlo se stát,že plná syntetika ti rozpustila karbon,který "vytěsňoval" vůle a teď to tam teče.Jestli to třeba kouří modře,můžou to být ty kroužky,nebo ventily.Nebo,ale to už jsi asi koukal,ti to může týct ven.Já taky dolíval tak 2 litry na 1000.Byl to špatný symerink na klice a mazal jsem silnice,to měli motorkáři jistě radost :roll: .Možná bych ještě kouknul na vodu, aby nemizel tam.Ale osobně bych vsázel na netěsnost.
Krispin

Příspěvek od Krispin »

Motor mám přečipovaný 2,2dti. Je to model 2002takže jeden z posledních ecotecu... Jede krásně, o tom žádná, když tomu pěkně přišlápnu.. No auto jsem koupil letos v květnu a plně syntetický olej se tam již lil. Tak jsem nechtěl nic měnit a liju to stale, ted jsem vlastně měnil tento tyden olej a filtr, tak uvidim jak rychle mi to pomizi tedka.. Karbon nevím jestli to dělá, čistil jsem totiž před nedávnem sání, aspon tam kde jsem se dostal... a vzducháč taky novej.. a když už ste se mi tak ochotně nabídli s radou mám dotaz mimo tohle tema... Chci udělat vectre dárek a pořídit ji angeleyes... byl jsem u jednoho chlápka co dělá do elektroniky vozidel a ten mi řekl, že to dělat nemám, že to nebude fungovat, že bych si k tomu musel koupit nějakou přestavbovou sadu a ta prej stají mraky, tak nevím co si o tom myslet, když jsem to už na pár vectách videl... moc díky za radu na obě téma..
goofy

Příspěvek od goofy »

Co se týče oleje ti asi neporadím.. :(
ale co se týče světel,tak pokud koupíš angeleyes které je děláno na normální H7 žárovky tak nikde nebude problém,jen nevím na 100% zda se nebude muset zapojit napájení kroužků na parkovačky..
tu drahou přestavbovou sadou asi byla myšlena zástavba xenonů..neboť zde potřebuješ trafa apd. ..
možná mě někdo sečtělější opraví ;) ale co jsme dávali světla na polo a felici tak šlapolo vše jak má..ale jednalo se pouze o světla na H7 ne xenon :)
Prodej elektronických cigaret a příslušenství...
Prodej autodílů na veškerá osobní a užitková vozidla...
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

S olejem mě nenapadá nic jiného než co je tu řečené....

Pokud máš na autě teď xenony, tak tam AE nedávej. Muselo by se to předělávat, protože AE se snad pro xenony nedělají. Další věcí proč bych AE nedával - dneska už to není moc moderní. Stejně tak bych ale nedával DE, protože tam odcházejí diody v tom pásku a ty se nedají vyměnit - takže potom je to ošklivé.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Krispin

Příspěvek od Krispin »

No já mám normální čirou optiku bez xenonu. Kamarád měl tedka 5kové Bávo a měl na něm EA. Vypadalo to dost pěkně a zdálo se mi že to mělo i lepší svítivost. Na aukru se AE světla daj sehnat za 3500... Potom se mi ještě líbí jedna věc, ale to si myslím, že by až tak velký problém namontovat být neměl, a to jsou plazmové budíky. Vypadá to nádherně, cena taky kolem 3000.. Žádný tuningař nejsem, ikdyž bych chtěl:D ale tohle se mi zda jako decentni a pěkné..
genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 »

m.artty píše:................... Muselo by se to předělávat, protože AE se snad pro xenony nedělají. ............
:mrgreen: to není až tak pravda do AE dáš neorigo přestavbu xenonů podle typu žárovky na který sou vyrobený :arrow:
např já mám na astřeG AE na H7 a mám HID H7 a nic není potřeba předělávat ;)
Moje Astra New foto str.1Obrázek Moje ICQ Obrázek Můj Obrázek
DIAGNOSTIKA OP-COM Třebíč a okolí SMS: 605 268 134
denny

Příspěvek od denny »

Já spíš k tomu oleji.Typnul bych velmi vyběhané turbodmychadlo a olej,který jej taky maže,mizí nenávratně ve výfuku.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“