Zdravím, prosím o pomocnou radu - kuna mi kompletně překousala 3 zapalovací kabely, zapojil jsem je tak jak jsem si myslel že asi byli ale motor ne a ne naskočit. Na rozdělovači mám kabely zapojeny následovně : když se bude v rozdělovači točit kladívko podle směru hodinových ručiček tak bude pouštět proud do válců postupně - směrem od rozdělovače - první, druhý, třetí a čtvrtý. Nevíte pls zda je to správně ?
Předem děkuji za odpověď,
MM
Pořadí zapalování
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pořadí zapalování
No to není správě. Mělo by to snad být 1342. 1. válec je ten u rozvodů a na víčku rozdělovače je pro první vždycky nějaká značka.
Děkuji, pořadí už jsem zjistil, je to jak píšete 1 3 4 2 , na rozdělovači jsem také našel u jednoho vývodu značku D - domyslel jsem si že to bude zřejmě značka pro první válec ale stejně to nebere .... zbývá tedy ještě jedna otázka = kladívko se otáčí ve směru hodinových ručiček nebo proti ? Zkoušel jsem obě možnosti ale nevím která je ta správná a mám to s ní zkoušet i na dále
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se na motor budeš dívat ze strany od baterie, tak by se měl točit proti směru hodinových ručiček. Když už máš dole kabely, tak bych ještě vyšistit vevnitř víčko rozdělovače
Edit: Byl jsem se podívat v autě jak to je.....
Edit: Byl jsem se podívat v autě jak to je.....
Oki, mnohokráte děkuji, teď už tedy vím to správné zapojení a můžu hledat závadu jinde
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Nepřekousala ještě nějaké jiné kabely?