vybrace do spojkového pedálu

Moderátor: Moderátoři

pitrs130

vybrace do spojkového pedálu

Příspěvek od pitrs130 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli ještě někomu vibruje spojkový pedál ale pouze jen když na něj lehce položíte nohu a při rozjezdu a jestli nevíte co to může dělat? Díky Petr
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
Reklama

pitrs130

Re: vybrace do spojkového pedálu

Příspěvek od pitrs130 »

dneska jsem to zkoumal a dělá to jen pokud motor akceleruje, při jízdě při přidání plynu a při rozjezdu, pokud pustim plyn okamžitě to prěstane, vibrace stoupají lineárně s otáčkama motoru, ale když vyšlápnu spojku na maximum tak neni cejtit nic, dneska jsem odpojoval kabely od svíček a všechny válce se zdaj OK každej reagoval na vypojeji kabelu stejně, na volnoběh s neutrálem je to trošku cejtit při přidání plynu, nevim jestli je to převodovka nebo motor. Přikládám video je tam jasně slyšet kdy to klepe v tahu a kdy vyšlápnu spojku. http://www.youtube.com/watch?v=v40zku0Pa54
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Tak pokud klepe motor, tak nevím, ale vibrace spojkového pedálu by mohla záviset i na stavu spojkového kotouče. Pokud pedál "kope", tak by mohl být "kopnutý" nebo nějak poškozený spojkový kotouč, popř. jeho obložení....
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
pitrs130

Příspěvek od pitrs130 »

No mě to přijde divný protože kdyby klepal motor tak bude klepat pořád i s vyšlápnutou spojkou, ale kdyby to dělala spojka tak to bude zas dělat i když pustim plyn. Jo leda že by se lamela jebkala na mrkvi, v tahu je na ni docela fest přimačklá tak je cejtit každý poskočení...
pitrs130

Příspěvek od pitrs130 »

Dneska jsem změřil tlaky a jsou v pořádku na diagnostice to žádnou chybu nehlásí, tak ještě kouknu na šály na ojnicích jestli tam neni moc velká vůle, jenže to by zase tlouklo pořád, pak axiální vůli na klice a nakonec ta lamela.
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Já bych na tu lamelu koukl dříve, než abych rozebíral celý motorkvůli hrníčkám na ojnicích....jen podotýkám jak bych to udělal ;)
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

pitrs130

Příspěvek od pitrs130 »

Je hodně složitý vyndat převodovku? Já sem dělal 5 let jenom 120ky úpravy motorů a tak, tam to mam za hodinu vyměněný, ale tohohle se bojim, skřípnu drátek a končim, odchod do kabin...
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Nevím jak to je na Vectře, ale jak jsem měnil automatickou převodovku na Mercedesu - Benz ML a k tomu čtyřlitr, tak ve dvou lidech jsme to měli za cca 4 hodiny a to se ještě muselo jet pro hydrodynamický měnič. Takže to tak tipuju u té Vectry na max. 2 hodiny, ale to i s "kuřpauzama" :lol: :lol:

denny

Příspěvek od denny »

Kuba píše:Nevím jak to je na Vectře, ale jak jsem měnil automatickou převodovku na Mercedesu - Benz ML a k tomu čtyřlitr, tak ve dvou lidech jsme to měli za cca 4 hodiny a to se ještě muselo jet pro hydrodynamický měnič. Takže to tak tipuju u té Vectry na max. 2 hodiny, ale to i s "kuřpauzama" :lol: :lol:
Hned se hlas ve značkovém servise Opel. :D Okamžitě tě musí vzít do práce,jestliže za dvě hodiny demontuješ a namontuješ převodovku ve VektřeB s kuřpauzama,tak bys byl podle normohodin asi 4x rychlejší než je stanoveno. ;) Takový makáče berou z fleku a podle normohodin by ti vycházel plat asi tak 90000,-.
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

:D ja dělám v Opelu a kvuli penezum budu nejspíš odchazet :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“