Vectra B 1.8 1XE1-problém při rozjezdu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
blazekivan

Vectra B 1.8 1XE1-problém při rozjezdu

Příspěvek od blazekivan »

Takže zase další drobný problém.Někdy při rozjezdu se motor dusí a nechce se rozjet.To trvá až asi okolo 2200ot/min.
Potom zabere a jede.Stává se to někdy a potom zase ne.Snažil jsem se tomu přijít na kloub a tak jsem zjistil,že těsně před puštěním spojky jemně prošlápnu plyn a i když otáčky klesnou-tzn.,že se nerozjíždím pod plynem ,tak se motor rozjede dobře.Kontrolka MIL nesvítí takže řídící jednotka nehlásí žádnou závadu.Nevím mohlo by to být krokovým motorkem volnoběhu,který se zpožděním reaguje?(Egr ventil je zaslepený).Poradí mi někdo.
Reklama

warhy

Re: Vectra B 1.8 1XE1-problém při rozjezdu

Příspěvek od warhy »

Mě se stávalo něco podobnýho a bylo to tím EGR,ale vždycky mi to chcíplo a pak jsem nemohl třeba nastartovat leda s plynem.Tak jes ho vyčistil a bylo to v pohodě,ale dělalo to při jakejchkoliv otáčkách a hlavně se studeným motorem.Ten krokovej motorek by ti asi blbnul i za jízdy ne jen při rozjezdech...
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Kdy byl naposledy měněný palivový filtr? Nedělá to náhodou tam, že když prudce přidáš plyn, začne se dusit a když plyn přidáváš pomalu postupně, tak je vše ok?
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
blazekivan

Palivovým filtrem ani čerpadlem to není-oboje je vyměněné.Tlak v systému jsme změřili-přes 2atm.Mimochodem při montáži
jsem špatně dotáhl výstupní hadičku na čerpadle takže podtékala.Systém se málo natlakovával a to má vliv hlavně při akceleraci-auto s sebou škubalo.To se nyní neděje-při otáčkách přes 2000ot./min. auto jede jak utržené.To co jsem popisoval se děje jenom někdy a jen okolo těch nízkých otáček-musím ale říci,že je i za jízdy-i když to není tak zřetelné protože se auto pohybuje-nejvíce je to,když motor musí zabrat při rozjezdu.
Trdlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trdlo »

Rozdělej egr a koukni jestli úplně zavírá, to co popisuješ by mohl být problém nedovřeného egru.
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
blazekivan

Myslím,že tím to není -EGR ventil je zaslepený-nefunkční.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“