EGR ventil
Moderátor: Moderátoři
EGR ventil
Prosím,je na VC Z18XE,2003, EGR ventil,někde jsem četl že ne,protože motor má dvě lamda sondy,ale v autodílech ho nabízejí na tento typ a jestli tam je,tak kde se nachází a má to ještě karburátor,popř. kde,dík
VeCe Z18XE,2003
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: EGR ventil
karburator měli snad naposled Corsa A a Kadet. tady to je vicebodovej vstřik a AGR je takovy ten válec co do něj vede konektor hned vedle konektoru od zapalovací listy zde FOto: http://img97.imageshack.us/i/ram1z.jpg/
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
S tínm karburátorem jsem si myslel,že je to nesmysl,proč v Atob...xu píšou příprava paliva karburátor ,to že to je stříkačka jsem věděl,jsi si jist s tím EGR,v servisu ho nenašli a ani já ho nevidím,asi jsem slepej a jestli tam je,tak kde na Z18XE,dík
VeCe Z18XE,2003
To označené.
AGR ventil je problém za cca 5000kč. Kdo neví jak na to, tak platí.Neprospívají mu krátké cesty ani podtáčení motoru, při kterých dochází ve ventilu ke karbonizaci a jeho nefunkčnosti odvádění výfukových spalin. Ventil se začne zanášet a v brzké době jde motor na 3 válce a do 500 km se rozsvítí oranžová kontrolka v přístrojové desce. CO S TÍM? Stačí ventil demontovat z vozu, použít vhodný přípravek na dekarbonizaci a prostříkat spreyem WD 40. Odpojit autobaterii alespoň na 40 minut, kdy dojde k resetování počítače ( u Opla zaplatíte 630 kč za vyresetování ), namontovat ventil zpět a Oplík zase z vesela jezdí se zhasnutou konrolkou a na 4 válce.
AGR ventil je problém za cca 5000kč. Kdo neví jak na to, tak platí.Neprospívají mu krátké cesty ani podtáčení motoru, při kterých dochází ve ventilu ke karbonizaci a jeho nefunkčnosti odvádění výfukových spalin. Ventil se začne zanášet a v brzké době jde motor na 3 válce a do 500 km se rozsvítí oranžová kontrolka v přístrojové desce. CO S TÍM? Stačí ventil demontovat z vozu, použít vhodný přípravek na dekarbonizaci a prostříkat spreyem WD 40. Odpojit autobaterii alespoň na 40 minut, kdy dojde k resetování počítače ( u Opla zaplatíte 630 kč za vyresetování ), namontovat ventil zpět a Oplík zase z vesela jezdí se zhasnutou konrolkou a na 4 válce.
- Přílohy
-
- egr.jpg (245.67 KiB) Zobrazeno 3719 x
frenkie-u Vectry C ten výmaz není tak jednoduchý jako u Astry G.Canové zprávy jsou svině !!!