ASTRA F - Nejde proud k pal.čerpadlu.

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
chose

ASTRA F - Nejde proud k pal.čerpadlu.

Příspěvek od chose »

Kluci ahoj,
mám problém Astra F r.v.96 1.6(16V) nejde mi proud do čerpadla pal. čerpadlo funguje, relé u předního sloupku spíná, dle mne nejde proud .nevím kde v patici relátka strčit drátek a zkontrolovat tak káblík k čerpadlu abych vyloučil tuhle cestu, možná nejde proud už před paticí tam vůbec nevím kde to vede. Když jsem přes 12V načerpal z čerpadla benal auto hned chytlo. tzn. nejde k čerpadlu proud.jaká je tedy cesta kablíků k němu? potřebuju radu, už jsem z toho hotový :oops: děkuji za případné rady. email (pohodovy1@seznam.cz)
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: ASTRA F - Nejde proud k pal.čerpadlu.

Příspěvek od Fritol »

měřil si to u čerpadla přimo ? aby si neměl v haji jen kostru někde.. a na to kam strčit dratek se podívej na relatku.. tam bude nakres jakyma číslama spína a jake čísla se jím spinají a zespoda u kontaktu na relatku jsou ty čisla napsane u každeho kontaktu.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
chose

Příspěvek od chose »

Kostra mne napadla taky, u toho sloupku jak je rele je jedno ukostření to je čisté pro jistotu jsem ho ještě vyglančil :) a na žárovku hned reaguje, další čoéééče nevím ukostření u baterky je jedno a dál nevím. ty čísla na relé jsemviděl jsou jiné než u nákresů schématu, krom 30 - (87 by mělo být +), to jsem natáhl od baterky + a mělo by se sepnout čerpadlo přímo, ne, tak mi to radili, ale neseplo se nic. Dle mne to je prkotina , ale vědět ji, že :) Pak ještě mi někdo říkal , že může být v háji poslední dílek u spínačky mají to Oply?To prý spíná čerpadlo.. U Mercedesu to třeba je.. Tak nevím.. :cry:
P.S.

Příspěvek od P.S. »

to relé má tyto kontakty 85-cívka relé de na ní mínus s ŘJ
kontakt 86-cívka relé de na ní plus po klíčku
kontakt 30-de na něj plus 12V po klíčku
kontakt 87-je to plusovej drát k čerpadlu
takže pokud proklemuješ 30 a 87 měl bys u čerpadla v patici proti kostře naměřit plus 12V pokud tam budou je špatná kostra a budeš muset natáhnout novou pokud je tam nenaměříš je třeba skontrolovat zda se v patici na kontaktu 30 nachází plus 12V pokud ne je třeba dukladně prohlídnout pojisky,kouknout zda neni vyhřátá či zoxidovaná patice a kontakty a to jak u pojistek tak u relé čerpadla tak i u palivového čerpadla
pozor na jednotlivá relé opl má sice stejné číslování kontaktů jako relé WV ale má je jinak uspořádaný tak je třeba při proklemovávání kontaktů v patici dávat pozor :!:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
chose

Příspěvek od chose »

p.s.
Děkuji za vystižný postup, jdu na to. dám vědět, děkuji moc kluci za rady.
ještě jeden dotaz, je nějaké ukostření od patice relátka tedy od slouku k čerpadlu vede to někde u podlahy a k nádrži.nebo kolik bodů ukostření krom baterky a sloupku je na autě ,Tažné nemám. Jen se ptám zda to někdo měl takhle rozkuchané :roll: .děkuji

24.2.2011
Tak děkuji Vám za rady a pomoc, nakonec to byla kostra (-) . Vše je již v naprostém pořádku.
Oplík šlape opět jako hodinky. Mráz nemráz ted tady bylo ráno -16st a chytl na brnk.Fakt super motor tady je.
hezký den všem ;)
Odpovědět

Zpět na „Astra F“