Brzdenie motorom
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Brzdenie motorom
...zatímco motor, konkrétně pístní skupina - klika + ojnice, potažmo písty jde pomalu do kopru. Současně karbonujeme a karbonujeme...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
Je to podtáčanie, máš pravdu, ale čo v tých zápchach ... aj pri práci so spojkou plynový pedál len tak hladíš, nevytáčaš motor.
Ja sa teda do zápchy dostávam veľmi sporadicky (do práce 4km - bicykel), ale mnohí sú v zápchach furt.
Ja sa teda do zápchy dostávam veľmi sporadicky (do práce 4km - bicykel), ale mnohí sú v zápchach furt.
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018
Však já ti rozumím a chápu, jak to myslíš. A bicykl na dojíždění do práce chválím!
W124 E320 R6 Coupé 1994
Brzdenie motorom a podtáčanie? To nejako nejde dohromady, povedal by som že je to až totálne v protiklade.
ach už rozumiem. Ale s tým nič nenarobíme. Na to nám nanútili bruselci hybridy.
Presne o to mi išlo,že či je to normálne.Dole brehom musím dohamovať nohou. Tie kilometre sedia,nevolá sa to síce BC2(tak sa to volalo na "H"čku),ale "Jazda B".Sunman píše: ↑16 srp 2021, 12:01 súhlasím, že novšie motory brzdia podstatne menej. diesle aj benzíny, napríklad s 1.6 benzínom do podzemnej garáže musím na jednotke a on sa aj tak rozbehne bez pomoci brzdou na 4000 ot/m. Žigulík 1.2 by na jednotke zastavil v polovici kopca
len poznámka k tým kilometrom a spotrebe - BC2 ti skutočne ukazuje 51000 km? Napríklad u Insignie počítajú Trasa1 a Trasa2 niekde do 9500km a potom to začína znova od nuly. Nie som si istý ako to počíta spotrebu, niekedy som to sledoval ale nemá význam - treba písať tankovania alebo odkladať bločky a po najazdení povedzme 10 000km to spočítať.
Pri radení zhora nadol doporučujem medziplyn ako na starej V3S, prevodovka sa vám poďakuje a šofér priamo cíti tú lahodu chodu prevodovky a aj celého auta.
Jo, meziplyny při řazení dolů sázejí opravdoví fajnšmekři a taky se to musí umět a dělat správně. Já to pořádně neumím a tedy to nedělám, aspoň řadím (nahoru i dolů) žádné hrc! - pěkně stylem raz-dva, jak nás to učili (v roce 1976) v Autoškole.
P.S. Meziplyny však spojku naopak nešetří...
P.S. Meziplyny však spojku naopak nešetří...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Teraz, keď už sú otáčkomery bežnou výbavou to nie je až taký kumšt .... pokiaľ viem, že pri určitej rýchlosti radím zo 4. na 3. napríklad, a otáčky na 3 mi vyletia na 3.500, tak ťuknutím do plynu si ich "vytočím" pred zaradením 3.
Aj keby som sa "presne" netrafil, furt lepšie, ako skokovo prechádzať z nízkych otáčok na vysoké ... vtedy mi to pripadá, akoby niekto do prevodovky bacil kladivom.
Aj keby som sa "presne" netrafil, furt lepšie, ako skokovo prechádzať z nízkych otáčok na vysoké ... vtedy mi to pripadá, akoby niekto do prevodovky bacil kladivom.