divne huceni
Moderátor: Moderátoři
Re: divne huceni
kolegové,
tak si ujasnime, kedy vám to vlastne hučí.
1/ pokiaľ je hučanie aj pri zastavenom aute - vypnem motor a po chvíli sa ozve zahučanie, alebo po chvíli zabuchnem dvere a spustí sa hučanie na pár sekúnd tak to nie je žiadne ložisko ani inak pohyblivá časť. Na dvoch autách ktoré poznám to bol onen ventil namontovaný na čelnej maske vpravo pri pohľade čelom k autu
Tento hukot vydáva auto aj pri jazde po zahriatí a pri ubratí plynu alebo na voľnobeh ak pridám plyn a pustím plyn tak pri poklese otáčok sa objaví tento nepríjemný hukot
2/ pokiaľ auto zahučí pri uberaní plynu, jazde z kopca, po diaľnici pri ubratí plynu môže to byť začínajúci zotrvačník. Neklepe naprázdno ale vydáva hučivý zvuk pri nezaťaženom motore.
Menil kolega pri 90000km, jazdil sústavne s ECOflex 2.0CDTI na 1200÷1600 ot
3/ ak je hučanie takmer stále väčšinou je to ložisko zadného kolesa. Tiež menili u jedného z kolegov, u mňa hučalo tesne pred vrátením auta leasingovke
tak si ujasnime, kedy vám to vlastne hučí.
1/ pokiaľ je hučanie aj pri zastavenom aute - vypnem motor a po chvíli sa ozve zahučanie, alebo po chvíli zabuchnem dvere a spustí sa hučanie na pár sekúnd tak to nie je žiadne ložisko ani inak pohyblivá časť. Na dvoch autách ktoré poznám to bol onen ventil namontovaný na čelnej maske vpravo pri pohľade čelom k autu
Tento hukot vydáva auto aj pri jazde po zahriatí a pri ubratí plynu alebo na voľnobeh ak pridám plyn a pustím plyn tak pri poklese otáčok sa objaví tento nepríjemný hukot
2/ pokiaľ auto zahučí pri uberaní plynu, jazde z kopca, po diaľnici pri ubratí plynu môže to byť začínajúci zotrvačník. Neklepe naprázdno ale vydáva hučivý zvuk pri nezaťaženom motore.
Menil kolega pri 90000km, jazdil sústavne s ECOflex 2.0CDTI na 1200÷1600 ot
3/ ak je hučanie takmer stále väčšinou je to ložisko zadného kolesa. Tiež menili u jedného z kolegov, u mňa hučalo tesne pred vrátením auta leasingovke
- Reklama
tak jeste jednou
u me to huci hlavne pri jizde po meste do toho 4 rychlostniho stupne, pri vyssi rychlosti treba po dalnici to nezlobi. pokud je motor v zaberu tak to nic nedela, pokud pustim plny a necham motor bezet na volno beh nebo jen pres kvalt brzdim tak to pak huci. A dela to pokud zapnu klimatizaci takze bude problem nekde tam, a prave i kdyz vypnu motor tak to jeste chvilicku huci pak to prestane, v Oplu mi rekli ze klimatizace jeste chvili dobiha tak to bude nejspis ono.
u me to huci hlavne pri jizde po meste do toho 4 rychlostniho stupne, pri vyssi rychlosti treba po dalnici to nezlobi. pokud je motor v zaberu tak to nic nedela, pokud pustim plny a necham motor bezet na volno beh nebo jen pres kvalt brzdim tak to pak huci. A dela to pokud zapnu klimatizaci takze bude problem nekde tam, a prave i kdyz vypnu motor tak to jeste chvilicku huci pak to prestane, v Oplu mi rekli ze klimatizace jeste chvili dobiha tak to bude nejspis ono.
U 1/ zvuk hučania sa môže objaviť aj po 10-tich minútach od vypnutia motora. Nehovorím o tom, že niečo "dobieha" hneď po vypnutí motora!
No uvidím, teď mám zase klid, hned jak to začne hucet tak pojedu do Opla a tam by mi měli poradit.
Ano hučí to jen když je nad 20 st. A hučení dojíždí cca 5 sekund po vyjmutí klíče. Teď bude vedro,tak snad se ti to podaří u opla zjistit. Klimatizací to určitě není to vím. A ještě jedna zajímavost,když nastartuju poprvé a někam jedu i v tom horku,tak nemám problém,ale když zastavim,jdu někam třeba nakoupit a pak nastartuju podruhý,tak to začne,ale jak už si napsal jen když zvednu nohu z plynu a někdy ani né pokaždý.
Ano, tak nějak to je. I když nevšiml sem si kdyby to dělalo až po nějaký pauze, třeba nákup jak jsi psal ale je to možný. Spíš mě teď ,,štve,, že i když je teď cca 25-27 stupňů tak to nic nedělá takže do toho Opla ani nemůžu
Říkám zkus 3-4 krát v ten teplý den nastartovat ujet něco a pak vypnout a zase to samí v tom mám problém já.. Dnes nebo zítra pojedu do Německého oplu a zkusím se taky zeptat jestli mají nějakou zkušenost.
Tak dej dyžtak vědět jestli ti něco řeknou, sám sem zvědavej
TAK, PROBLEM VYRESEN
Byl jsem dnes v Oplu, technik to se mnou projel a pak se v tom cca hodinu s mechanikem hrabali, nakonec zjistili, ze to byl regulacni ventil tlaku turba, takze mel Sunman pravdu, vymena novyho kusu + prace me stala 2800kc takze nic hroznyho a je po problemu
Jeste pridavam foto jak to vypada:
Byl jsem dnes v Oplu, technik to se mnou projel a pak se v tom cca hodinu s mechanikem hrabali, nakonec zjistili, ze to byl regulacni ventil tlaku turba, takze mel Sunman pravdu, vymena novyho kusu + prace me stala 2800kc takze nic hroznyho a je po problemu
Jeste pridavam foto jak to vypada:
divne huceni
Jo to huci alebo ako to nazvat aj mne .... Ale pocut to len pri vypnutom motore ...Zatial to neriesim
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk