automaticke prepinanie svetiel
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
automaticke prepinanie svetiel
Jedine slovo.
Debilita!
Debilita!
- Reklama
Re: automaticke prepinanie svetiel
Ano, je to nemilé, ale i s tím se dá žít. Takto postupují téměř všechny automobilky v této třídě. My zákazníci chceme stále levnější auta a tak máme co jsme chtěli. Pořád je možnost zalovit ve vyšší střední třídě...
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Cindo si na omyle. Loviť môžeš ale nepomôže ti to.
Mercedes "E" je snáď vyššia trieda. Snímač opotrebených doštičiek v predných brzdách - je už len na jednej strane. Nášmu pánovi taxikarovi sa zadrel brzdový válček samozrejme na tej strane kde snímač ušetrili... Stálo to pár tisíc.
Samozrejme v našich autách už nie je žiadny snímač ale len zaliaty kus plechu ktorý hrmoce.
Mercedes "E" je snáď vyššia trieda. Snímač opotrebených doštičiek v predných brzdách - je už len na jednej strane. Nášmu pánovi taxikarovi sa zadrel brzdový válček samozrejme na tej strane kde snímač ušetrili... Stálo to pár tisíc.
Samozrejme v našich autách už nie je žiadny snímač ale len zaliaty kus plechu ktorý hrmoce.
-
Super, cize nemam s tym len ja problem
Ono ma to najviac stve rano. Rozmyslam ci to nebude aj tym ze parkujem pod stromami, z ktorych na auto pada lepkavy sajrajt, ktory vzdy musim umyt. Palubna doska je stmavena, svietia aj halogeny. ked uz som na jasnom svetle, nie a nie sa prepnut na led, ale ked vypnem a zapnem motor (napr.na kryzovatke), tak uz sa zapnu automaticky iba LED... Pri tom prvom starte ako keby senzor na zmenu svetla vobec nereagoval...
Ono ma to najviac stve rano. Rozmyslam ci to nebude aj tym ze parkujem pod stromami, z ktorych na auto pada lepkavy sajrajt, ktory vzdy musim umyt. Palubna doska je stmavena, svietia aj halogeny. ked uz som na jasnom svetle, nie a nie sa prepnut na led, ale ked vypnem a zapnem motor (napr.na kryzovatke), tak uz sa zapnu automaticky iba LED... Pri tom prvom starte ako keby senzor na zmenu svetla vobec nereagoval...
Sice nemám Led Matrix, ale i tak jsem automatiku světel vypnul a během dne svítím pouze led denním svícením a večer zapnu klasická světla. Když jsem měl automatiku, tak stačilo jet v drobném stínu pod stromy a už se zapínala světla, stejně tak při parkování pod přístřeškem..... Automatiku mám pouze na palubce.
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
Já jsem teda s fungováním automatických světel spokojenej. Jasně, občas se stane že chvíli trvá než se vypnou, ale to mi fakt nestojí za to to vypínat a řešit to ručně. Mam nejradši ty borce co pak za hustýho deště svítěj jen denníma a nejsou vidět.
Jinak už to tu psal sunman - to co zapínáš ručně nejsou světla pro denní svícení, ale obrysovky. Oboje používají přední led, ale obrysovky svítì o dost míň aby v noci neoslňovali, ve dne ale nejsou moc vidět. Světla pro denní svícení se zapínají jen při volbě auto.
Jinak už to tu psal sunman - to co zapínáš ručně nejsou světla pro denní svícení, ale obrysovky. Oboje používají přední led, ale obrysovky svítì o dost míň aby v noci neoslňovali, ve dne ale nejsou moc vidět. Světla pro denní svícení se zapínají jen při volbě auto.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Každého voľba, či chce byť videný cez deň, za dažďa, v noci. Šetrílkovia s "kvázi-LED denným osvetlením" = 3 malinké ledky pod nárazníkom aby ušetrili halogenku v svetlomete sú katastrofou na ceste, pretože presne ako píše morgoth, používajú toto "vojnové osvetlenie/zatemnenie" aj v daždi.
Ja som jazdil so stretávačkami od roku 95 s prvou Astrou. Stálo mi to za to, nikdy sa mi nestalo, že by vypálil proti mne niekto z kolony predbiehať. Svetlá vzbudzujú v podvedomí rešpekt a pocit rýchlejšie idúceho auta oproti. Hlavne známe osvetlené dva krúžky
Ja som jazdil so stretávačkami od roku 95 s prvou Astrou. Stálo mi to za to, nikdy sa mi nestalo, že by vypálil proti mne niekto z kolony predbiehať. Svetlá vzbudzujú v podvedomí rešpekt a pocit rýchlejšie idúceho auta oproti. Hlavne známe osvetlené dva krúžky
mě nevadí, že světla zůstanou občas svítit déle, vadí mi s tím související ztlumené osvětlení přístrojovky. to je lepší to na křižovatce chcípnout a pak se to probere.
sám moc denní svícení nemusím, ale ty ledky sou vidět dost, škoda jen, že se nedá přisvítit zadek
v dešti se to naštěstí rozsvítí samo poměrně rychle, jen občas k večeru už mi přijde šero tak si rozsvěcím ručně světla
sám moc denní svícení nemusím, ale ty ledky sou vidět dost, škoda jen, že se nedá přisvítit zadek
v dešti se to naštěstí rozsvítí samo poměrně rychle, jen občas k večeru už mi přijde šero tak si rozsvěcím ručně světla
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tak nevim jestli to funguje uplne dobre. Posledni dobou jsem jezdil domu kolem kolem sedmy kdy uz slunce bylo hodne nizko (ale porad hodne palilo), a po vyjeti z tunelu se uz denni svetla nezapli. Pokud jsem ale nekde na chvili zastavil, tak po nastartovani denni normalne nabehli hned. A dneska jsem pro zmenu vyjizdel za tmy, normalne se mi na auto zapli potkavacky, ale displeje se celou dobu neprepli do nocniho rezimu (takze to asi neni nejak napevno navazany?).
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Fakt to nejde změnit/nakódovat jinak, tak aby svítil k předním DRL i zadek? V Háčku bylo několik (tuším 5) možností denního svícení...mattonecz píše:... škoda jen, že se nedá přisvítit zadek
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic