Hluk od podvozku ST
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Hluk od podvozku ST
tak to budou asi ty gumy
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- Reklama
Tak díky za info, asi to teda budou ty gumy. uvidíme jak to bude na zimních.
Astra ST, 1.4 turbo 92kw, Innovation, r.v.2016
Hluk od podvozku ST
Bridgestone mam na boch autach a hluk? Ee.
No tak docela jsem to pozoroval posledních 100km a myslím, že gumy to nebudou. Jeslti za to nebude moc řešení podběhů -> plast + nějaká plechová ochrana, která může rezonovat do karoserie.
v dešti to vzadu pěkně bubnuje do podběhů.... tam je to prostě odhlučněním....
Astra K ST , 1.4 Turbo 125k , Innovation, 17"
Rozumím že v dešti to jde slyšel, na druhou stranu když jedu po pěkné cestě a v autě krásné ticho a od zadu se line takový hukot, tak to příjemné není.
Nejsem bohužel jeden z těch kteří by měli rádio na "plné kule" abych to neslyšel. Zatím jsem s austrou spokojený, ale tohle mě docela sejří .
Nejsem bohužel jeden z těch kteří by měli rádio na "plné kule" abych to neslyšel. Zatím jsem s austrou spokojený, ale tohle mě docela sejří .
Poslední dobou jsem zaregistroval nějaké klepání/drncání z pravé zadní strany vozidla (při jízdě po nerovnostech). Netušíte, co by to mohlo dělat?
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
ja som mal taketo drncanie asi treti den od prevzatia vozidla na lavom prednom kolese, pri prejazde nerovnosti tam nieco "buchalo" ako by bolo uvolnene, neviem konkretne kde bol problem, koleso davat dole nemuseli, ale na brzdach nieco nasponovali a odvtedy je klud.
Akurat pre zmenu na lavom prednom kolese pri brzdeni v nizkych rychlostiach mensich ako 10km/h pocut od praveho predneho take "chrastenie" a aj pri pomalom uvolnovani brzdy v kopci prave z tohto kolesa pocut asi ako sa odliepaju platnicky od kotuca, taky nie pekny zvuk.
Ked som s tym bol v servise, tak povedali, ze to bude zrejme len nejaka spina na brzdach, ale ani po 1500km to neprestava, tak pre istotu som sa objednal do servisu aby to rozobrali a pozreli poriadne, lebo to robi len na jednom kolese, problem s ucinkom brzd nepocitujem.
na kombiku mam continentaly, a hluk sa lisi v zavislosti od povrchu vozovky, po ktorom idem, ale v principe je u mna tato hlucnost uplne v pohode kedze som presedlal zo stareho diesla, akurat ked su na ceste drobne kamienky, tak to je mierna diskoteka od podbehov
Akurat pre zmenu na lavom prednom kolese pri brzdeni v nizkych rychlostiach mensich ako 10km/h pocut od praveho predneho take "chrastenie" a aj pri pomalom uvolnovani brzdy v kopci prave z tohto kolesa pocut asi ako sa odliepaju platnicky od kotuca, taky nie pekny zvuk.
Ked som s tym bol v servise, tak povedali, ze to bude zrejme len nejaka spina na brzdach, ale ani po 1500km to neprestava, tak pre istotu som sa objednal do servisu aby to rozobrali a pozreli poriadne, lebo to robi len na jednom kolese, problem s ucinkom brzd nepocitujem.
na kombiku mam continentaly, a hluk sa lisi v zavislosti od povrchu vozovky, po ktorom idem, ale v principe je u mna tato hlucnost uplne v pohode kedze som presedlal zo stareho diesla, akurat ked su na ceste drobne kamienky, tak to je mierna diskoteka od podbehov
Tak potvrzeno, takže hluk není od penumatik, včera přezuto na zimní a hluk je stejný. No někdy opravdu otravující, jak pojedu do servisu tak se poptám a nechám zkontrolovat zda je vše dotáhlé apod.
Nechaj si urobiť kontrolnú geometriu aj keď astra nemá vzadu viacprvkovú nápravu no ktovie, možno im niečo vo výrobe ušlo. Potom to bude asi už len ložiskami...a možno sa nakoniec zistí že to ani nejde od zadu, zvuky sa vedia v aute velmi klamlivo prenášať.
Moje autá:
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010