Zatmavená okna ano nebo ne.

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

yogi83

Re: Zatmavená okna ano nebo ne.

Příspěvek od yogi83 »

Cinda píše:Nenech se zblbnout fólii. Po čase je hnusna. Teplo, zima, teplo a jsou tam nevzhledne mapy. Prodejce ti muže tvrdit co chce. Hlavně ze prodá.

Sent from my iPhone using Tapatalk
sorry za uprimnost, ale to co si napisal je strasna blbost...toto bolo aktualne tak mozno pred 10-15 rokmi. Dnes pokial nekupujes foliu v Tescu a nemontujes si ju sam v garazi, ale si das namontovat kvalitnu foliu v profi montaznej firme, dostanes na celu montaz aj stalost folii niekolkorocnu zaruku (2-5-7-10 rokov)
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
Reklama

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Neco k foliim jsem pred lety popsal zde, uz je mam 6 let a no problem.

http://www.opel-astra-h.cz/autofolie-a- ... roce-2012/
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Když už jsme u těch foliích. Před dvěma lety jsem zatoužil dát na své auto tmavé fólie. Hodně jsem toho přečetl a nabyl jsem dojmu, že je vše zalité sluncem a technologie postoupily do kosmického věku. Vybral jsem obecně chválenou firmu s deklarovanou zárukou 5 let. Nalepené fólie byly krásně ke koncům skel, ani nebylo vidět, že to jsou folie. Prostě jsem měl radost. Bohužel po působení povětrnostních a tepelných vlivu, postupem času se fólie poněkud smrskla a na krajích skel se začala zvětšovat oblast bez fólie asi do 2mm. Také při častém stahování oken fólie začala, jak se otírala o gumy dveří, šednout. Reklamace? Překvapil mě technik firmy: pane, to je naprosto normální, že se plast odírá....Tak asi tak.

Proto jsem se zařekl: Již nikdy fólie, vždy originální ztmavená skla probarvená do struktury. Nyní jsem spokojen.
Ale jak již bylo zde mnohokrát řečeno. "Je to rozhodnutí každého soudruha".
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
revive

Příspěvek od revive »

Ja mam s foliami naopak len dobre skusenosti....na kazde auto som si daval robit u toho isteho cloveka (aj na Astru) a nikdy nebol s nimi ziaden problem/poskodenie.

Ide o to aku foliu v skutocnosti pouziju. Bezny clovek nepozna rozdiel medzi foliou za 9 eur/bm alebo 20 eur/bm. Mal som moznost drzat v ruke SunTek a nejaku cinsku foliu a bol to velky rozdiel.
Opel Astra 1.4 turbo Innovation, 110kW, M6, 16"ky
yogi83

Příspěvek od yogi83 »

Cinda píše:Když už jsme u těch foliích. Před dvěma lety jsem zatoužil dát na své auto tmavé fólie. Hodně jsem toho přečetl a nabyl jsem dojmu, že je vše zalité sluncem a technologie postoupily do kosmického věku. Vybral jsem obecně chválenou firmu s deklarovanou zárukou 5 let. Nalepené fólie byly krásně ke koncům skel, ani nebylo vidět, že to jsou folie. Prostě jsem měl radost. Bohužel po působení povětrnostních a tepelných vlivu, postupem času se fólie poněkud smrskla a na krajích skel se začala zvětšovat oblast bez fólie asi do 2mm. Také při častém stahování oken fólie začala, jak se otírala o gumy dveří, šednout. Reklamace? Překvapil mě technik firmy: pane, to je naprosto normální, že se plast odírá....Tak asi tak.

Proto jsem se zařekl: Již nikdy fólie, vždy originální ztmavená skla probarvená do struktury. Nyní jsem spokojen.
Ale jak již bylo zde mnohokrát řečeno. "Je to rozhodnutí každého soudruha".
ok, po takej skusenosti by som mal asi rovnaky nazor...aj napriek "obecne chvalenej firme" si evidentne natrafil na nejakeho suflikanta. Nechcem tu robit reklamu, ale podla skusenosti chalanov u ktorych som dal postupne robit moje 3 auta, ktori denne lepia 3-4 auta je folia SunTek najlepsia na lepenie a najtrvacnejsia co sa tyka farebnej stalosti a tmavosti. Ak je folia profesionalne nalepena a pokial sa tesne po montazi dodrzia urcite pravidla /ako nestahovat par dni okna, neumyvat zvnutra s agresivnymi pripravkami, neexistuje aby pocas niekolkych rokov nastala akakolvek zmena

samozrejme ak niekto nakupuje cez e-bay smejdy, ktore su po case fialove a maju nekvalitne lepidlo moze sa stat cokolvek
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
pmickal

Příspěvek od pmickal »

ja som si dal tiez urobit folie, vsetko bolo pri prevzati ok, ale teraz po tyzdni sa mi urobili malicke bublinky, takze ma caka reklamacia. Firmu som mal viac-menej preverenu, ale ocividne slm natrafil na nejakeho fusera :x
Opel Astra K 1.4. Turbo (92 kW/125 koni) Innovation
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

muj postreh je asi takovej...na vsech autech jsem mel folie jednou 3M pak i suntek a vzdy po par letech trosku chytly fialovy odstin..mistama i casem miniaturni bublinky,nic hrozneho ale kazdopadne origo zatmaveni z vyroby pusobi lepe uz jen kvuli tomu ze kdyz je stahnute okynko tak neni videt ten kousek chybejici folie od okraje okna..u folie je zas velka vyhoda pri nehode nebo pri rozbiti okna...
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
tominomiki

Příspěvek od tominomiki »

urcite ano, ja som spokojny. to zatmavenie je uplne postacujuce.
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

Folie som si dal dorobiť 90€ v PO samozrejme chlapíci čo robia bez rozoberania dverí tak vám to tam nalepia oblejú komplet dvere a do elektorniky sa dostane voda :). Moje sú nalepené na celé sklá sklo predtým odmastené a vyčistené stahovanie skiel hned po montáži - upozornenie predajcu folii aby som ich čistil iba mikroutierkami žiadne agresívne správanie a samozrejme deti nechtami to môžu poškrabať ale zas sú tmavé ako má byť do auta nieje vidieť kus treba prax pri cúvaní lebo je to predsa folia a nieje toho velmi vela v noci dozadu vidieť :) ale som spokojný.

+auto vyzerá ovela lepšie športovejšie
+cena
+bezpečnosť
+neoslňujú ma xenonové autá odzadu resp. auta so svelami do neba

- slabšia viditelnosť pri cúvaní v noci kto necúva podla speťakov musí sa učiť cuvať :) preto som už moju oprel o iné auto... ale moja chyba :)
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
xholy24

Příspěvek od xholy24 »

Já jsem zvolil folie Suntek teď. Montáž od kvalitní firmy se zárukou a homologací a cena 3500Kč. Člověk si vybere zatmavení. Auto vypadá líp, nejde do něj vidět tolik a plní i funkci bezpečnostní. Samozřejmě je to folie a když do ní něčím ostrým rejpnete tak ji poškodíte, ale tak o tom člověk ví.
Opel Astra ST enjoy 1,4 74Kw
By holy
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“