střešní nosiče problém

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Joska

Re: střešní nosiče problém

Příspěvek od Joska »

Ve vink by mělo být Kčko, pak by tam měl být problém to je asi jiná řada. Já mu dnes zavolám jak to vypadá, taky by se mi už hodily...naštěstí kufr je velký dost.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Reklama

polyaa

Příspěvek od polyaa »

Tak nová chybka s nosiči:
Originál střešní nosiče v zimě ok, ale nyní za deště si myslím, že soudruzi z ........ udělali chybu.
Podle všeho ty kovové úchyty, jak jsou namontovány v polodrážce dveří - tak těsnění dveří to nezatěsní všechno a do vozu teče. Vzadu i ve předu. Pár kapek, ale nic příjemného, když to je na sedadle, že? Člověk by řek - žádná hrůza, ale jestli to časem bude dělat mapy, tak to je tedy pruda. A myslím, že s tím prostě nic v servise neudělají.

Máte někdo podobnou zkušenost? Díky za odpověď, Jarda
Astra G 1.6, Astra K, enjoy, 1,4 turbo 92 kW, červená ST, mlhovky
Bubo

Příspěvek od Bubo »

Problém s příčníky mě začíná vytáčet. Blíží se léto a já tam potřebuju vozit kola.

Před 1/4 rokem mi známý potvrdil, že mají zákaz příčníky prodávat, protože ničí střechu. (Bavili jsme se o kombíku.)
Dnes jsem volal obchodníkovi, kdy jsem auto bral. V podstatě mi řekl, že už je to OK, že k nim dodávají momentový klíč nastavený na nižší hodnotu. Moc tomu ale nevěřím, protože na webu doopla.cz mají poznámku "Pouze pro kombi (Sports Tourer) od čísla karoserie G8100033." :?
(Já mám G806...)
Takže to nevypadá na problém s momentem, ale se špatnou konstrukcí střechy, kterou pak změnili (?)

Protože to pro ně dělá THULE, zkusil jsem do obchodu THULE zavolat. Zajímalo mě, jestli se montážní kit nějak měnil. Snažili se mi tvrdit, že dřív bylo jiné řešení. A příčníky se dávaly na hagusy (na ty ozdobné lišty) a tam byl problém, ale teď už není (BLBOST!) :oops:
Takže ani montážním sadám od THULE nevěřím.

Dopátrat se pravdivé informace se mi prostě nepovedlo. A riskovat, že pomačkám střechu, se mi nechce. :(
Škoda, že auto nejde vrátit z důvodu, že k němu neexistuje další příslušenství.
Joska

Příspěvek od Joska »

tak mě bylo slíbeno, že snad tento týden, uvidíme..

a na stříbrné lišty u káčka se nikdy nic nedávalo
Mike

Příspěvek od Mike »

Joska píše:
a na stříbrné lišty u káčka se nikdy nic nedávalo
Prizma2.JPG
Prizma.JPG
Tak myslím, že to není úplně tak pravda. Z počátku to bylo s klasickým prizmatickým držákem. Ale asi to neprošlo nějakou zkouškou, tak už se to nedostalo dál do výroby. Zajímalo by mě, jestli někdo má první MR s klasickým hagusem. Když jsem Astru vybíral, tak si myslím, že na tý co byla na autosaloně jsem to viděl. Byla to jedna z prvních.

Škoda, že to takhle pomršili, nesnáším na autě nefunkční detaily...
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Joska

Příspěvek od Joska »

viděl jsem astru ST prakticky hodinu od vystavení v salonu, a ptal jsem se na ni už před rokem tak touto dobou a už v té době mi bylo tvrzeno, že ty ozdobné lišty, tebou nazývané hágusy, jsou jen lišty na parádu, že se bude chytat za rám dveří...stejně jako na Moce...

Ale ať máš pravdu ty nebo já nemění to nic tom, že na střeše máme maximálně pozdrav od našeho ptactva. :roll:
xholy24

Příspěvek od xholy24 »

Mě u Srby taky řekl, že se jednalo pouze o momentový klíč a že na autě se nic neměnilo. Prostě dali s menším momentem aby nehrozilo promáčknutí. Já osobně mam nově nosiče na půdě a nevim jestli je použít vůbec?
Opel Astra ST enjoy 1,4 74Kw
By holy
Bubo

Příspěvek od Bubo »

To s momentovým klíčem se mi nezdá.
Psal jsem si s Vojtou (doopla.cz) a má dva různé nosiče:
https://www.doopla.cz/dily/zakladni-str ... -1583.html
https://www.doopla.cz/dily/zakladni-str ... -2276.html

Je u nich poznámky, že první je do čísla karoserie G8100032 a druhý od čísla karoserie G8100033. Liší se i cenou :?
Kdyby to bylo jen momentovým klíčem, byl jen jeden typ s tím správným ...
V konstrukci střechy se evidentně něco změnilo.

Působí to na mě, že u Oplů (bohužel) mlží (nebo prostě lžou) :(
Joska

Příspěvek od Joska »

Bejt to jen o momentovým klíči, napíšou poznámku a tím jsou z obliga, a aby dávali momenták k nosičům....za měsíc jsem zpátky s promáčklinou, s tím, že není momenťák není zkalibrován takže ....

já taky stále čekám...příští týden zavolám.
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

tak abych přidal nějaké info, je pravda že 3nm momentový klíč byl nahrazen 2nm momentovým klíčem, konstrukce vozu se prý něměnila (v epc nejsou žádné náhrady ani varianty dílů karoserie které jsou kolem míst kde se příčníky montují), tzn. nějaká změna bude pravděpodobně v příčníkách, ale proč jsou rozlišeny do 2016 a od 2017 bohužel netuší ani můj dodavatel (autorizovaný dealer), prý je rozdíl v tom, že ty do 2016 obsahují 3nm klíč a ty od 2017 2nm klíč a zároveň že mají přikázáno u těch do 2016 3nm momentové klíče vyndávat a nahrazovat je 2nm...ale trošku to postrádá logiku, bohužel nemám skladem obě varianty abych porovnal, nějak se mi to nechce brát na sklad když jsou kolem toho takové dohady... snad se to časem nějak vyvrbí, každopádně u nosičů jsou aktualizované návody, které jasně popisují pro jaké vozy jsou ty které příčníky určeny.... a tam je jasně uveden rozsah čísel karoserie (návody ke stažení u každého příčníku https://www.doopla.cz/opel-astra-k/pris ... ce-na-kola)
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“