Trvalé vypnutí Start/Stop
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Trvalé vypnutí Start/Stop
Já teď jezdím s 1,4i v merivě a už mi teda dost chybí Astra a turbo..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- Reklama
-
Zase Meriva je tezsi tak o metrak, takze v Astre K to neni takova tragedie
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kw MY17,5 Bílá Summit, Komfortní sada 2 + Mlhovky
blesk píše:No a prave v koncernu to vypnout jde nejakym VAGem a u Oplu mas smulu. Original diagnostika pracuje online a otazka je jestli to zvladne originalni Opcom.
http://moje.auto.cz/stefi/leon-1.htmlOkamžite po kúpe som dal deaktivovať štart/stop systém a dokódovať niekoľko dodatkových funkcii:
- pretoč. ručičiek pri zap. zapaľovaní
- naklop. prav. zrkadla pri cúvaní
- graf. znázornenie na displeji pri cúvaní
- možnosť vypnutia den. svietenia
- zvuk. signalizácia klaksónu pri odomknutí/zamknutí vozidla
- možnosť uplného vypnutia ESP
- zobrazenie otáčok ventilátora pri režime AUTO, atď.
-
Neměl by někdo k dispozici elektrická schémata k tomu vypínači? Chtěl bych si tam přidělat to časovací relé, ale nevím na které piny a zda-li to vůbec bude fungovat, protože mi přijde, že se jedná o aktivní vypínač s vlastním řízením.
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017
Ahoj,
schémata A-K nemam, ale podivej se na popis Start-Stop Memory Module (SSMM) zde: https://www.nicomania.de/auto/start-sto ... aktivieren. Je tam vse detailne popsano i pro AK.
Zkracene:
Ovladani Start-Stop (SSA) se vyskytuje v zasade ve dvou verzích. Jedna verze SSA se vypina tlačítkem spinanym na kostru (minus verze) a druha na plus (plus verze). Podle toho je pak potřeba postavit prislusny SSMM a pripojit paralelne na vystupni vodic z tlačítka (není potřeba nic prestrihavat).
SSMM je jednoduche zapojeni s mikrokontrolerem Atmel ATtiny13A, který sleduje počet stisknuti tlačítka pro vypnuti Start-Stop a podle toho si dopocitava poslední stav Start-Stop automatiky (SSA) před vypnutim zapalovani. Pokud byl před vypnutim zapalovani SSA vypnuty, do 2 vterin od zapnuti provede SSMM vypnuti SSA automaticky.
Astra K pouziva minus verzi SSA/SSMM. SSA vodic je bily (pin 4), kostra/minus vodic je cerny (pin 1). Bohuzel s plusem (proudem přes klicek) jsou dva problémy:
1. V konektoru tlačítkového panelu se nevyskytuje
2. V pojistkovem boxu jsou spinane pojistky 30/31, ale na nich zustava napeti po vypnuti zapalovani i několik desitek vterin do ukonceni CAN-bus komunikace nebo do otevreni dveri. Muze se tak stat, ze pokud se vypne zapalovani a v zapeti se znovu zapne bez otevreni dveri, Start-Stop memory modul toto nerozezna.
Vyrobni naklady SSMM jsou velmi nizke (cca do 100Kc). Nejvetsim problémem muze byt naprogramovani mikrokontroleru ATtiny13. Kdo ma Arduino, tak staci redukce pro ATtiny13. Nebo to lze zvladnou zakoupenim USBASP a redukce na aliexpresu (cca 2USD). Vse lze realizovat na zakladni univerzalni DPS.
Nastesti na naší A-K SSA nemame, takze jsem to pro Opel ještě nezkousel, ale na koncernových autech to chodi suprove (osobní zkusenosti).
Provereni spinace: pokud mas alespoň ohm-metr, zmer odpor mezi piny 1 a 4:
- bez stisku velky odpor (-nekonecno).
- stisknute tlacitko SSA - par ohmu.
OnMi
schémata A-K nemam, ale podivej se na popis Start-Stop Memory Module (SSMM) zde: https://www.nicomania.de/auto/start-sto ... aktivieren. Je tam vse detailne popsano i pro AK.
Zkracene:
Ovladani Start-Stop (SSA) se vyskytuje v zasade ve dvou verzích. Jedna verze SSA se vypina tlačítkem spinanym na kostru (minus verze) a druha na plus (plus verze). Podle toho je pak potřeba postavit prislusny SSMM a pripojit paralelne na vystupni vodic z tlačítka (není potřeba nic prestrihavat).
SSMM je jednoduche zapojeni s mikrokontrolerem Atmel ATtiny13A, který sleduje počet stisknuti tlačítka pro vypnuti Start-Stop a podle toho si dopocitava poslední stav Start-Stop automatiky (SSA) před vypnutim zapalovani. Pokud byl před vypnutim zapalovani SSA vypnuty, do 2 vterin od zapnuti provede SSMM vypnuti SSA automaticky.
Astra K pouziva minus verzi SSA/SSMM. SSA vodic je bily (pin 4), kostra/minus vodic je cerny (pin 1). Bohuzel s plusem (proudem přes klicek) jsou dva problémy:
1. V konektoru tlačítkového panelu se nevyskytuje
2. V pojistkovem boxu jsou spinane pojistky 30/31, ale na nich zustava napeti po vypnuti zapalovani i několik desitek vterin do ukonceni CAN-bus komunikace nebo do otevreni dveri. Muze se tak stat, ze pokud se vypne zapalovani a v zapeti se znovu zapne bez otevreni dveri, Start-Stop memory modul toto nerozezna.
Vyrobni naklady SSMM jsou velmi nizke (cca do 100Kc). Nejvetsim problémem muze byt naprogramovani mikrokontroleru ATtiny13. Kdo ma Arduino, tak staci redukce pro ATtiny13. Nebo to lze zvladnou zakoupenim USBASP a redukce na aliexpresu (cca 2USD). Vse lze realizovat na zakladni univerzalni DPS.
Nastesti na naší A-K SSA nemame, takze jsem to pro Opel ještě nezkousel, ale na koncernových autech to chodi suprove (osobní zkusenosti).
Provereni spinace: pokud mas alespoň ohm-metr, zmer odpor mezi piny 1 a 4:
- bez stisku velky odpor (-nekonecno).
- stisknute tlacitko SSA - par ohmu.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
ex Vectra A 1.7TD MY1994
-
Díky za skvělý popis a informace. Vzhledem k náročnosti mi to ale zřejmě bude trvat déle, než jsem myslel
Jinak já mám doma toto relé. S tím by to nefungovalo?
http://www.aliexpress.com/item/DC-12V-L ... autifyAB=0
Jinak já mám doma toto relé. S tím by to nefungovalo?
http://www.aliexpress.com/item/DC-12V-L ... autifyAB=0
Opel Astra ST 1.6T 147 kW 6M r.v. 2017
Ahoj,
Ano jistě je možné pomocí tohoto relé generovat pulz který bude nahrazovat manuální stisk tlačítka.
Napájení přes klíček jako napájení modulu. Na spínací kontakty SSA a zem. Naprogramovat 2sec
Čekání a pak 1sec. Sepnuto. Konec.
OnMi
Ano jistě je možné pomocí tohoto relé generovat pulz který bude nahrazovat manuální stisk tlačítka.
Napájení přes klíček jako napájení modulu. Na spínací kontakty SSA a zem. Naprogramovat 2sec
Čekání a pak 1sec. Sepnuto. Konec.
OnMi
ex Vectra A 1.7TD MY1994
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Ahojte.
Neviete kde sa na astre K nachadza senzor otvorenej kapoty,ak tam vobec dajaky je. Cital som,ze na renaulte megan sa da pomocou tohoto senzoru deaktivovat start/stop system. Popripade vlozit foto kde sa nachadza.
Diky za odpovede.
Neviete kde sa na astre K nachadza senzor otvorenej kapoty,ak tam vobec dajaky je. Cital som,ze na renaulte megan sa da pomocou tohoto senzoru deaktivovat start/stop system. Popripade vlozit foto kde sa nachadza.
Diky za odpovede.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
r.v 3/2016
Myslim, ze senzor otevreni kapoty ma A-K jen pokud je vybavena alarmem. Ale tam to zase odpojit nejde, protože by to neslo zastrezit.
Takze si myslim, ze Start-Stop Memory Module je jednim (ne-li jedinym) moznym resenim.
Resp. nejspolehlivejsim resenim je Start-Stop vůbec nemit
OnMi
Takze si myslim, ze Start-Stop Memory Module je jednim (ne-li jedinym) moznym resenim.
Resp. nejspolehlivejsim resenim je Start-Stop vůbec nemit
OnMi
ex Vectra A 1.7TD MY1994
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Pri vypnutom motore na S/S system a otvoreni kapoty sa motor nastartuje,cize tam dajaky senzor,alebo spinac bude,ale zas na displeji sa objavi hlaska otvorena kapota.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
r.v 3/2016