Fiona & Ruby

Ukažte ostatním vaše auto

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
milosh
Administrátor

Re: Fiona & Ruby

Příspěvek od milosh »

Aha tak ona Cr je krasna zeme na vylety, ale i v cizine je hezky, o to jsi ochuzen ;)
Reklama

Herr Blitz

Příspěvek od Herr Blitz »

Na víkendovém e-Salonu jsem si sedl do kdečeho, samozřejmě jsem nevynechal Fronteru a Grandlanda.
První dojem z Frontery není vůbec špatný a rozhodně si jí chci vyzkoušet. Ale to je primárně spíš zvědavost.
Naprosto mě ale rozsekal nový Grandland. A rovnou byl v té měděné barvě... Ceník nebyl k dispozici na e-Salonu, dorazil včera. A musím říct, že ceník elektrické verze mě velmi mile překvapil! Neříkám, že je to levné, to vůbec ne, ale v kontextu trhu jsem čekal cifry vyšší, a to ne zrovna o málo :mrgreen: - https://www.opel.cz/content/dam/opel/cz ... 241111.pdf - takže já se moc těším na zkušební jízdu a myslím, že Grandland Electric je už jedním kolem v naší garáži ;) .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tesla te nelaka? V cem je vyhoda Opla? Jako komu by se ty novy kary nelibily :lol:

Ta Frontera je ale mala ne?
Herr Blitz

TESLA mě odpuzuje :mrgreen: . Vadí mi jednak "kvalita" výroby (už jsem tu zmiňoval, že očekávám od auta funkčnost a spolehlivost - volant, který Ti za jízdy zůstane v ruce není story, kterou chci zažít). Stejně tak nedávám přístup té společnosti a sekty kolem ní k reklamacím a kromě toho mi extrémně vadí i Elon Musk.

Takže já vybírám auta u tradičních výrobců, kteří mají fungující prodejní a servisní síť, netváří se, že elektromobil nepotřebuje pravidelný servis (jako prý Tesla) atd. Kromě OPELa jsem nadšený i z nových elektrických Renaultů - nová PĚTKA je nádherná! Sednout se do ní ale nedalo, byla za plůtkem :D .
OPEL má v tuto chvíli pro mě tu výhodu, že se mi líbí :lol: .

Podle toho s čím porovnáváš, ve srovnání s Mokkou je Frontera delší, a je to na prostoru pro nohy hodně znát, možná je trochu užší, ale s metrem jsem tam neběhal. Tam je otázka, jestli jít, posléze při výměně, cestou Frontery nebo faceliftu Mokky.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jo jasne, Musk jako clovek mi taky vadi, jeho nazory atd, pak by se clovek mohl divit ze mu auto dojezdi jednim kliknutim :lol:

Chapu jak to myslis ;)
Herr Blitz

Šéf se nechal ukecat k takovému testovacímu projektu elektromobilů ve firmách (sám je odpůrce bzučáků :D ). Minulý týden jsme tu měli Konu od HYUNDAIe - auto, které dobře znám jak ve spalovací, tak elektrické verzi, je to fakt fajn auto, které dělá co má, dobře jezdí - prostě kvalitní standard.

Teď tu máme Mercedes EQE - po 300 metrech jsem věděl, že nejsme s tím autem na jedné vlně a dalších 25 km mezi námi vykopalo soutěsku!
V tom autě je pro mě špatně úplně všechno - pozice za volantem, výhled (za sloupkem A se schová kloubový autobus!), fungování asistentů (čtení omezení rychlosti může fungovat hůř než v OPELech a HYUNDAIích - i když jsem si myslel, že to není možné), zvuk přerušovače (málem jsem vyletěl stropem), vysouvací kliky se po rozjezdu zatáhnou tak hlasitě, že se vždycky leknu, že jsem do něčeho naboural, odhlučnění podvozku je horší než u Astry (což není výtka vůči Astře, její odhlučnění je vynikající, ale Mergl začíná na 1,5 mega a měl by tudíž být ještě lepší - není) a naladění podvozku je tristní - kvůli dlouhému rozvoru a velké váze baterky jsou použité příliš tvrdé pružiny a měkké tlumiče - stejně jako u IONIQu 5 - takže na naprosto rovném povrchu super, ale ten v ČR prakticky nemáme, takže v reálu ČR se karoserie pořád jemně klepe a přitom v zatáčce nemáš jistotu, že se kola udrží povrchu.
Aerodynamika je asi skvělá, ale vůbec nevidíš rohy auta, takže netušíš, kde začíná a kde končí a šířku taky akorát hádáš :roll: .
Prostě velký špatný...

Bohužel nejsou současné Mergly auta, jako byly skvostné W201 a W124 :( ...

Tím chci říct, že i dneska se dá auto postavit tak, že řidiči nebude vyhovovat. Pořádná zkušební jízda je pořád nezbytnost. A nemusí být ani moc dlouhá, pokud můžeš auto vzít na trasu, kterou perfektně znáš a víš jak se na ní auto má chovat, aby Ti sedělo. Pokud je rovnou s náročným povrchem a profilem, tím líp, tím víc Ti o autě řekne.

Příští týden čeká moje trasa VW ID7 - ten mě zajímá. Ten snad neotráví jako dnes Mergl.
standa.

Příspěvek od standa. »

V okolí se letos objevilo hodně Tesel, protože nedávno skončily dotace na bzučáky https://www.garaz.cz/clanek/-21013474
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“