trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Petr25

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Petr25 »

Andrej:

Ne až se ochladilo. Myslím minulou zimu. Nepamatuju žádné škubání studeného motoru. Dokud není motor zahřátý, tak tomu nijak prasácky nenakládám. Letošní zimu to už bylo podstatně horší a při startování občas i bliklo Servis ESC. Ale trhání při akceleraci i zahřátého motoru jsem si užíval od začátku.
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
Reklama

mia

Příspěvek od mia »

no tak opel asi dobre vedel, prečo nedal do ponuky pre faceliftovanú zafíru tento 1,4T 92 a 110kW (ktorý by sa tam hodil lepšie), ale nechal tam starší 1,36T 88 a 103kW :oops: To môže nasvedčovať, že o tomto probléme vie už od začiatku...
jozuo

Příspěvek od jozuo »

Takže ak nahodím do potrubia fén aby mi to ohrialo vzduch by mohlo prestat to trhanie? :D
Andrej

Příspěvek od Andrej »

jozuo píše:Takže ak nahodím do potrubia fén aby mi to ohrialo vzduch by mohlo prestat to trhanie? :D
Zkus třeba horkovzdušnou pistol :D ta má větší fajer..
Astra K, ST 1.4T (92Kw) Enjoy + sady gumových a velurových koberečků :-)
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

Tak Astra je doma, stihl jsem ji trosku provetrat, cca 150km. Nekolikrat jsem se pokusil nasimulovat situaci, pri ktere se projevuje cukani, zatim nic. Budu to dal sledovat, pri mem stylu jizdy, se problem, pokud pretrvava i u modeloveho roku 17,5, musi drive nebo pozdeji projevit. Zatim velke nadseni a spokojenost.
Opel Astra K (MY17,5) Cosmic Grey 1.4T 92kW Enjoy + Komfortní sada 2 + mlhovky
trembel

Příspěvek od trembel »

Ono sa to neprejavi hned. Mne sa to prvy krat objavilo po cca. 3000-3500 km, ale mohlo to byt aj tym, ze som tie prve km jazdil tak na pol plynu. Zaujimave je to, ze trhanie zmizlo po vymene oleja a objavilo sa az po najazdeni cca. 2000 km. To by podporovalo teoriu o samozapaloch sposobenych olejom.
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

trembel píše:Ono sa to neprejavi hned. Mne sa to prvy krat objavilo po cca. 3000-3500 km, ale mohlo to byt aj tym, ze som tie prve km jazdil tak na pol plynu. Zaujimave je to, ze trhanie zmizlo po vymene oleja a objavilo sa az po najazdeni cca. 2000 km. To by podporovalo teoriu o samozapaloch sposobenych olejom.

po vymene oleje to zmizlo ale po najeti cca 2000km se to objevilo...teorie o samozapaloch by me zajimala co to je za vec..slysim poprve a nedokazu si to nejak vysvetlit a prijde mi to jako blbost..rozdil mezi vymenenym olejem a olejem co ma cca 2000km nemuze byt podle me zadny,krom mirneho opotrebeni oleje..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
sladas opc

Katikakus píše:Tak Astra je doma, stihl jsem ji trosku provetrat, cca 150km. Nekolikrat jsem se pokusil nasimulovat situaci, pri ktere se projevuje cukani, zatim nic. Budu to dal sledovat, pri mem stylu jizdy, se problem, pokud pretrvava i u modeloveho roku 17,5, musi drive nebo pozdeji projevit. Zatim velke nadseni a spokojenost.
ja treba to cukani a zarachoceni poznal na ceste ze salonu domu...auto melo najeto tak cca 100km..myslel jsem ze je to normslni ze si to sedne,ale bohuzel...
trembel

Příspěvek od trembel »

sladas opc píše:
trembel píše:Ono sa to neprejavi hned. Mne sa to prvy krat objavilo po cca. 3000-3500 km, ale mohlo to byt aj tym, ze som tie prve km jazdil tak na pol plynu. Zaujimave je to, ze trhanie zmizlo po vymene oleja a objavilo sa az po najazdeni cca. 2000 km. To by podporovalo teoriu o samozapaloch sposobenych olejom.

po vymene oleje to zmizlo ale po najeti cca 2000km se to objevilo...teorie o samozapaloch by me zajimala co to je za vec..slysim poprve a nedokazu si to nejak vysvetlit a prijde mi to jako blbost..rozdil mezi vymenenym olejem a olejem co ma cca 2000km nemuze byt podle me zadny,krom mirneho opotrebeni oleje..
Mohla by to sposobovat napr. kontaminacia karbonom alebo ine nevhodne vlastnosti oleja. Kazdopadne tu je celkom zaujimavy link z UK fora:
http://www.infineuminsight.com/insight/ ... e-ignition
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
sladas opc

trembel píše:
sladas opc píše:

Mohla by to sposobovat napr. kontaminacia karbonom alebo ine nevhodne vlastnosti oleja. Kazdopadne tu je celkom zaujimavy link z UK fora:
http://www.infineuminsight.com/insight/ ... e-ignition
no kontaminaci karbonem bych chapal u motoru co maji uz vice km v tele ale u novych aut nevim nevim..a co se tyce toho nevhodneho oleje taky zvlastni kdyz vsichni tam zatim lejou to co tam ma byt..
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“