trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: trhnutie pri akceleracii
to neznamená že to co tam má být je ok. nějaká břečka od gm za pár stovek..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- Reklama
-
[quote="mattonecz"]to neznamená že to co tam má být je ok. nějaká břečka od gm za pár stovek..[/quo
jak uz jsem nedavno psal ten origo olej je dobrej motory jsou po nem cisty a neni o cem pochybovat..tento olej se dava uz dlouho a nikdy jsem neslysel o zadnym problemu a to na nej jezdi i treba opc ktere maji vykon uplne nekde jinde..jinak neznmena ze to co je drahe je nejlepsi..viz treba castrol,shell atd tim ale samozrejmne nechci rict ze sou to spatne oleje.nicmene nekterym pri vymene davali castrol professional mp 5w30 a cuka to furt..takze v oleji o nebude..
jak uz jsem nedavno psal ten origo olej je dobrej motory jsou po nem cisty a neni o cem pochybovat..tento olej se dava uz dlouho a nikdy jsem neslysel o zadnym problemu a to na nej jezdi i treba opc ktere maji vykon uplne nekde jinde..jinak neznmena ze to co je drahe je nejlepsi..viz treba castrol,shell atd tim ale samozrejmne nechci rict ze sou to spatne oleje.nicmene nekterym pri vymene davali castrol professional mp 5w30 a cuka to furt..takze v oleji o nebude..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
ten dali i mě a taky si nemyslím že je to něco extrasladas opc píše:mattonecz píše:to neznamená že to co tam má být je ok. nějaká břečka od gm za pár stovek..[/quo
příští výměnu udělám mimo opel a koupím mobil 1
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
trhnutie pri akceleracii
tak ja uz asi dlho toto ich liat nebudem. od poslednej vymeny mam skoro 12 000 najazdene pojde new olej ale uz Millers
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
-
at das mobil1,castrol ci origo dexos2 tak s tim stejne nic nezmenis a na funkci motoru to nebude mit vliv..tahal bych to maximalne po 15tisicich a neni co resit..u oleju typu castrol atd se zbytecne plati jejich reklama proto jsou tak drahe,ale nemyslim si ze by v necem prevysovali kvalitou treba ten origo dexos2
Zeby nakoniec to malo niečo spoločne z olejom??trembel píše:Ono sa to neprejavi hned. Mne sa to prvy krat objavilo po cca. 3000-3500 km, ale mohlo to byt aj tym, ze som tie prve km jazdil tak na pol plynu. Zaujimave je to, ze trhanie zmizlo po vymene oleja a objavilo sa az po najazdeni cca. 2000 km. To by podporovalo teoriu o samozapaloch sposobenych olejom.
Ja som to už tu skvor spomínal z tým trhaním motora. Reklamoval som to pri prvej servisnej prehliadke. Po prehliadke mi išiel motor ako vymenený. Povedali že mi preinštalovali najnovšiu verziu
softu čo tam mali. Bolo to 14.11.2016. Motor vobec netrhal ani náznak išiel supeer a ešte sa mi zdalo že aj vyší výkon mal. Cestov domov zo servisu som simuloval rozne situácie kedy mi to pred tým trhalo. Hlavne pri prudkej akcelerácií aj po rovine aj do prudkého kopca a motor šiel jak píla.
Bol som spokojny že už mam po probléme. Noo asi 1500 km po servisnej prehliadke mi sem tam škubne ale je to velmi zriedkavé. Bojím sa že to pomaly dvojde do pvovodneho stavu ked mi to skubalo dost často.
Vytvára sa tu otázka:
1-Pomohol mi nový soft alebo nový olej ???
Soft keby že je dobrý tak už by to malo byt natrvalo O.K. nie???
2-Pomohol nový olej??
Neviem aký vplyv na trhanie motora má olej ale ked je to olejom možno by to chcelo dat do auta kvalitnejši olej. Možno ten GM-Detox-2 není až tak kvalitný olej.
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
-
Peto píše:Zeby nakoniec to malo niečo spoločne z olejom??trembel píše:Ono sa to neprejavi hned. Mne sa to prvy krat objavilo po cca. 3000-3500 km, ale mohlo to byt aj tym, ze som tie prve km jazdil tak na pol plynu. Zaujimave je to, ze trhanie zmizlo po vymene oleja a objavilo sa az po najazdeni cca. 2000 km. To by podporovalo teoriu o samozapaloch sposobenych olejom.
Ja som to už tu skvor spomínal z tým trhaním motora. Reklamoval som to pri prvej servisnej prehliadke. Po prehliadke mi išiel motor ako vymenený. Povedali že mi preinštalovali najnovšiu verziu
softu čo tam mali. Bolo to 14.11.2016. Motor vobec netrhal ani náznak išiel supeer a ešte sa mi zdalo že aj vyší výkon mal. Cestov domov zo servisu som simuloval rozne situácie kedy mi to pred tým trhalo. Hlavne pri prudkej akcelerácií aj po rovine aj do prudkého kopca a motor šiel jak píla.
Bol som spokojny že už mam po probléme. Noo asi 1500 km po servisnej prehliadke mi sem tam škubne ale je to velmi zriedkavé. Bojím sa že to pomaly dvojde do pvovodneho stavu ked mi to skubalo dost často.
Vytvára sa tu otázka:
1-Pomohol mi nový soft alebo nový olej ???
Soft keby že je dobrý tak už by to malo byt natrvalo O.K. nie???
2-Pomohol nový olej??
Neviem aký vplyv na trhanie motora má olej ale ked je to olejom možno by to chcelo dat do auta kvalitnejši olej. Možno ten GM-Detox-2 není až tak kvalitný olej.
olejem to nebude je to blbost dle me..jak rikam tento olej se dava i do opc i ja jsem h kdyi do opc daval a nikdy nebyl problem a ten olej je urcite odzkouseny pro modely pro ktery je psany...za me je to blbost..
hele tchán měl problém na chevroletu, že neměl vyvrtaný kanálek k ventilu "či kýho šlaka", po několika letech nebyl schopen popojíždět po městě, prostě auto chcípalo, nemělo tah atd. Za studena startoval v pohodě, za tepla už ne.
Taky bych tomu nevěřil, a řekl bych, že se něco urve, utrhne a bude to jasné a ono ne.
Pak jsem si na vás vzpomněl, když jsem si dnes při výjezdu z Hradce na speed limitu místo nahoru dal dolů a auto prostě nejelo - jestli by to třeba nesouviselo s tím...ale asi je to kravina, ten systém bude stejný napříč motory.
Taky bych tomu nevěřil, a řekl bych, že se něco urve, utrhne a bude to jasné a ono ne.
Pak jsem si na vás vzpomněl, když jsem si dnes při výjezdu z Hradce na speed limitu místo nahoru dal dolů a auto prostě nejelo - jestli by to třeba nesouviselo s tím...ale asi je to kravina, ten systém bude stejný napříč motory.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
mám nový olej a cestou ze servisu to cukalo takže olej ne. nebo aspoň ne starý olej, jedině blbý typ
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
s tym olejom to nemusi byt az taka hlupost, uz to sem raz niekto daval:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Low-speed_pre-ignition
Researchers have been unable to pinpoint a single root cause for all LSPI instances.[10] However, tests involving the use of engine oils have shown engine oils can be formulated to prevent LSPI while maintaining the oil’s basic performances.[11]
The Southwest Research Institute (SwRI) launched the two-year Preignition Prevention Program (P3) consortium in 2011 aimed at understanding the source of LSPI and working towards developing a standardized test for lubes / fuels [12] The consortium's objectives included examining the interaction between fuel and oil in LSPI events, understanding how hardware design could be used to help mitigate LSPI, and identifying fluids that can help reduce LSPI occurrences.[13]
The oil additive industry is also looking at using engine oil additives to suppress LSPI while retaining the fuel-saving benefits of existing engine technologies.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Low-speed_pre-ignition
Researchers have been unable to pinpoint a single root cause for all LSPI instances.[10] However, tests involving the use of engine oils have shown engine oils can be formulated to prevent LSPI while maintaining the oil’s basic performances.[11]
The Southwest Research Institute (SwRI) launched the two-year Preignition Prevention Program (P3) consortium in 2011 aimed at understanding the source of LSPI and working towards developing a standardized test for lubes / fuels [12] The consortium's objectives included examining the interaction between fuel and oil in LSPI events, understanding how hardware design could be used to help mitigate LSPI, and identifying fluids that can help reduce LSPI occurrences.[13]
The oil additive industry is also looking at using engine oil additives to suppress LSPI while retaining the fuel-saving benefits of existing engine technologies.
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
Granite Grey