trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: trhnutie pri akceleracii
Já se přiznávám mě platí Porsche pač je Opel moc velká konkurence.
Reálně nikdo neví kolik nás je, protože X lidí to ani nepozná, dalším to zatím nedělá a např. u automatu to dělá jen při manuálním ražení.
Reálně nikdo neví kolik nás je, protože X lidí to ani nepozná, dalším to zatím nedělá a např. u automatu to dělá jen při manuálním ražení.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- Reklama
Nejsi náhodou prodejce podle toho co tady píšeš automat to nedělá to už by jsi mohl vědět kdy by jsi měl takové problémy tak to řešíš nedemotivuj ostatní a buď rád ,že to máš v pořádku mám fakt rád takové chytrolíny.
shagg píše:Mě by fakt zajímalo, kolik vás reálně je. Tady z toho fóra mám dojem, že se navzájem utvrzujete, že problém mají "prakticky všichni", ale když si vás spočítám a srovnám s prodeji aut na našich dvou (cz+sk) trzích, tak docházím k závěru, že to je "skoro nikdo".
Taky tady už půl roku machrujete, jaké všelijaké právní (hromadné žaloby), mediální (Rasťo Chvala) a fyzicky násilné (omlátit jim auto o hlavu - to bych fakt docela chtěl vidět ) kroky na ty potvory prodejce plánujete, a furt tak nějak nic.
Tak už se k něčemu rozhoupejte, a dejte vědět výsledek. Je dost pravděpodobné, že někteří z vás jsou tady profesionální trolliči, placení konkurencí. Pokud se ukáže, že je vás jenom pár, tak tohle hraničí s šířením pomluv. Na jednu stranu se taková aktivita možná projeví na prodejích a při poklesu poptávky by mohla klesnout cena nových vozů, na druhou stranu snižujete hodnotu těm, co už auto mají, třeba bezproblémové, a budou ho časem chtít prodat.
Můj názor na věc: myslím si, že dočasným omezením výkonu auto reaguje na nějaký libovolný nesoulad nějakých naměřených hodnot s tím, co má v mapách. A že ten nesoulad může u každého z vás plynout odjinud. Ideální by bylo chybu vyvolat s připojenou diagnostikou a záznam porovnat s hodnotami naměřenými za stejných podmínek na bezproblémovém autě. Možná by z toho něco vylezlo a šlo by se zaměřit na opravdovou příčinu problému konkrétního kusu. Ostatně i Opel doporučuje problém řešit individuálně, takže asi škubání bude společný následek na individuální příčinu. Těch pár kusů prasklých válců může být zase ojedinělá vada meteriálu.
Jinak problém se ztrátou výkonu jsem měl na svých předchozích autech. V jednom případě to bylo ucpané odvětrávání palivové nádrže, kdy motor postupně vytvořil v nádrži podtlak a nakonec, samozřejmě při potřebě maximálního výkonu, chcípl. Stačilo odemknout víčko, ozvalo se zasyčení a auto zas asi 20km jelo ok. V druhém případě se jednalo o jeden z prvních HDI, tehdy se taky na PSA fórech objevovaly nářky na náhodné výpadky tahu. A taky to bylo u každého něčím jiným. Někomu pomohlo očistit váhu vzduchu, někdo pošteloval táhlo ovládání obtokového ventilu turba, někdo natvrdo zakázal egr a někomu nepomohlo nic. Tím chci říct že tohle může být nekonečné honění duchů a vůbec nemusí existovat univerzální recept na nápravu.
Takže držím palce a diskusi sleduji. Hlavně mě zajímá, kolik vás reálně je.
PS: u mě 110kW automat, bez škubání
Opel Astra vybava Dynamic 1,4 92kw plus nějaké kravinky.
A ja mam zase rad chytroliny jako ty. Tobe to necuka a v servisech si s tebou prdel nevytiraji. Vyblijes tady kilometr dlouhej post o tom, ze nikdo nic nedela a jen remca. Kdyz uz o tom vis kulovy, tak radeji soupej nohama Nic ve zlemTaosek píše:Nejsi náhodou prodejce podle toho co tady píšeš automat to nedělá to už by jsi mohl vědět kdy by jsi měl takové problémy tak to řešíš nedemotivuj ostatní a buď rád ,že to máš v pořádku mám fakt rád takové chytrolíny.
shagg píše:Mě by fakt zajímalo, kolik vás reálně je. Tady z toho fóra mám dojem, že se navzájem utvrzujete, že problém mají "prakticky všichni", ale když si vás spočítám a srovnám s prodeji aut na našich dvou (cz+sk) trzích, tak docházím k závěru, že to je "skoro nikdo".
Taky tady už půl roku machrujete, jaké všelijaké právní (hromadné žaloby), mediální (Rasťo Chvala) a fyzicky násilné (omlátit jim auto o hlavu - to bych fakt docela chtěl vidět ) kroky na ty potvory prodejce plánujete, a furt tak nějak nic.
Tak už se k něčemu rozhoupejte, a dejte vědět výsledek. Je dost pravděpodobné, že někteří z vás jsou tady profesionální trolliči, placení konkurencí. Pokud se ukáže, že je vás jenom pár, tak tohle hraničí s šířením pomluv. Na jednu stranu se taková aktivita možná projeví na prodejích a při poklesu poptávky by mohla klesnout cena nových vozů, na druhou stranu snižujete hodnotu těm, co už auto mají, třeba bezproblémové, a budou ho časem chtít prodat.
Můj názor na věc: myslím si, že dočasným omezením výkonu auto reaguje na nějaký libovolný nesoulad nějakých naměřených hodnot s tím, co má v mapách. A že ten nesoulad může u každého z vás plynout odjinud. Ideální by bylo chybu vyvolat s připojenou diagnostikou a záznam porovnat s hodnotami naměřenými za stejných podmínek na bezproblémovém autě. Možná by z toho něco vylezlo a šlo by se zaměřit na opravdovou příčinu problému konkrétního kusu. Ostatně i Opel doporučuje problém řešit individuálně, takže asi škubání bude společný následek na individuální příčinu. Těch pár kusů prasklých válců může být zase ojedinělá vada meteriálu.
Jinak problém se ztrátou výkonu jsem měl na svých předchozích autech. V jednom případě to bylo ucpané odvětrávání palivové nádrže, kdy motor postupně vytvořil v nádrži podtlak a nakonec, samozřejmě při potřebě maximálního výkonu, chcípl. Stačilo odemknout víčko, ozvalo se zasyčení a auto zas asi 20km jelo ok. V druhém případě se jednalo o jeden z prvních HDI, tehdy se taky na PSA fórech objevovaly nářky na náhodné výpadky tahu. A taky to bylo u každého něčím jiným. Někomu pomohlo očistit váhu vzduchu, někdo pošteloval táhlo ovládání obtokového ventilu turba, někdo natvrdo zakázal egr a někomu nepomohlo nic. Tím chci říct že tohle může být nekonečné honění duchů a vůbec nemusí existovat univerzální recept na nápravu.
Takže držím palce a diskusi sleduji. Hlavně mě zajímá, kolik vás reálně je.
PS: u mě 110kW automat, bez škubání
Naposledy upravil(a) Petr25 dne 14 úno 2017, 09:50, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
takových je tu mraky no. to je právě ten typ lidí co nedaj dopustit na to svoje
jde o to být soudný, já měl astru ze začátku taky dost rád, ale realita mě rychle dohnala a teď jen vymýšlím jak se jí zbavit a koupit něco jiného
jde o to být soudný, já měl astru ze začátku taky dost rád, ale realita mě rychle dohnala a teď jen vymýšlím jak se jí zbavit a koupit něco jiného
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Vzhledově se mě to ještě neomrzelo. Sem tam nějaké vrznutí taky zkousnu, ale znovu už do Opela nepůjdu. Ani ne kvůli tomu průseru. To se stát může. Ale to jak to tutlají a jak se k tomu staví vypovídá o úrovni kterou nabízí. Hodně lidí mě odrazovalo, ale prostě se mě to líbilo. Nehledě na to, že golf ve stejné výbavě byl 100k dražší....mattonecz píše:takových je tu mraky no. to je právě ten typ lidí co nedaj dopustit na to svoje
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
Je to jak říkáš, vše krom motoru bych zkousnul, ale přístup Opelu je to nejhorší..
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tak čtu i polské fórum a zajímavé je,že ohledně problému motoru astry 1.4T je tam jen asi desetina příspěvku oproti tomu co je tady...
Vieme sa spocitat, kolko nas v reale je? To by bolo asi aj do susedneho vlakna.
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
skuste, neviem ci pomoze ale za pokus to stoji
https://www.najnakup.sk/motorove-oleje/ ... l/recenzie
https://www.najnakup.sk/motorove-oleje/ ... l/recenzie
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
Granite Grey