trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Tommm

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Tommm »

shagg píše:Mě by fakt zajímalo, kolik vás reálně je. Tady z toho fóra mám dojem, že se navzájem utvrzujete, že problém mají "prakticky všichni", ale když si vás spočítám a srovnám s prodeji aut na našich dvou (cz+sk) trzích, tak docházím k závěru, že to je "skoro nikdo".

Taky tady už půl roku machrujete, jaké všelijaké právní (hromadné žaloby), mediální (Rasťo Chvala) a fyzicky násilné (omlátit jim auto o hlavu - to bych fakt docela chtěl vidět ;) ) kroky na ty potvory prodejce plánujete, a furt tak nějak nic.

Tak už se k něčemu rozhoupejte, a dejte vědět výsledek. Je dost pravděpodobné, že někteří z vás jsou tady profesionální trolliči, placení konkurencí. Pokud se ukáže, že je vás jenom pár, tak tohle hraničí s šířením pomluv. Na jednu stranu se taková aktivita možná projeví na prodejích a při poklesu poptávky by mohla klesnout cena nových vozů, na druhou stranu snižujete hodnotu těm, co už auto mají, třeba bezproblémové, a budou ho časem chtít prodat.

Můj názor na věc: myslím si, že dočasným omezením výkonu auto reaguje na nějaký libovolný nesoulad nějakých naměřených hodnot s tím, co má v mapách. A že ten nesoulad může u každého z vás plynout odjinud. Ideální by bylo chybu vyvolat s připojenou diagnostikou a záznam porovnat s hodnotami naměřenými za stejných podmínek na bezproblémovém autě. Možná by z toho něco vylezlo a šlo by se zaměřit na opravdovou příčinu problému konkrétního kusu. Ostatně i Opel doporučuje problém řešit individuálně, takže asi škubání bude společný následek na individuální příčinu. Těch pár kusů prasklých válců může být zase ojedinělá vada meteriálu.

Jinak problém se ztrátou výkonu jsem měl na svých předchozích autech. V jednom případě to bylo ucpané odvětrávání palivové nádrže, kdy motor postupně vytvořil v nádrži podtlak a nakonec, samozřejmě při potřebě maximálního výkonu, chcípl. Stačilo odemknout víčko, ozvalo se zasyčení a auto zas asi 20km jelo ok. V druhém případě se jednalo o jeden z prvních HDI, tehdy se taky na PSA fórech objevovaly nářky na náhodné výpadky tahu. A taky to bylo u každého něčím jiným. Někomu pomohlo očistit váhu vzduchu, někdo pošteloval táhlo ovládání obtokového ventilu turba, někdo natvrdo zakázal egr a někomu nepomohlo nic. Tím chci říct že tohle může být nekonečné honění duchů a vůbec nemusí existovat univerzální recept na nápravu.

Takže držím palce a diskusi sleduji. Hlavně mě zajímá, kolik vás reálně je.

PS: u mě 110kW automat, bez škubání
Stejne tak muzu ted napsat, ze ty si profesionalni trol z rad prodejcu Opel nebo nekoho, kdo ma zajem, aby se o tom nemluvilo a snazis se tady bagatelizovat problem.

Nikoho nezajimaj ostatni auta a ani tady nikoho nezajima jaka automobilka ma jake problemy. Tady se resi Astra a konkretne problem s trhanim motoru.
Nelibi se ti to? Tak to necti.
Opel Astra K ST Innovation
1.4T (92 kW, 125 hp)
Reklama

mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Mne prijde ze prodejci Opel sou obecne trolove :D
Ja v pondeli jedu konecne svezt technika. Tak doufam ze se to poradne projevi. Dnes sem 2x po sobe zkusil plny plyn na 5ku na rovine z 2000tis ot. a 2x za sebou trhani + kovovy zvuk. Po te asi 5x uz nic a dal sem jel jako clovek..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
shagg

Příspěvek od shagg »

Prodejce ani nikým placený nejsem. Jenom bych nerad, aby moje bezproblémové auto získalo nálepku šmejdu jenom proto, že pár ukřičených diskutérů shodou okolností ten šmejd opravdu schytalo. Pokud tady řešíte problém vašich aut, držím vám palce, řešení je logicky i v mém zájmu. Pokud tady pořád dokola prohlašujete, že tento problém mají ty auta všechny, tak to prostě není pravda.
pelito

Příspěvek od pelito »

mattonecz píše:
pelito píše:skuste, neviem ci pomoze ale za pokus to stoji

https://www.najnakup.sk/motorove-oleje/ ... l/recenzie
nechapu
o oleji a (ne)spojitosti s trhanim pri akceleracii tu uz bola rec, uvedeny olej odporucaju ze by mal zmiernit trhanie (neviem aky davaju standardne v Opli), i ked v tvojom pripade uz asi nepomoze nic :lol:
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

pelito píše:
mattonecz píše:
pelito píše:skuste, neviem ci pomoze ale za pokus to stoji

https://www.najnakup.sk/motorove-oleje/ ... l/recenzie
nechapu
o oleji a (ne)spojitosti s trhanim pri akceleracii tu uz bola rec, uvedeny olej odporucaju ze by mal zmiernit trhanie (neviem aky davaju standardne v Opli), i ked v tvojom pripade uz asi nepomoze nic :lol:
ja predpokladam ze tento olej tam byl z vyroby :)
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

shagg píše:Prodejce ani nikým placený nejsem. Jenom bych nerad, aby moje bezproblémové auto získalo nálepku šmejdu jenom proto, že pár ukřičených diskutérů shodou okolností ten šmejd opravdu schytalo. Pokud tady řešíte problém vašich aut, držím vám palce, řešení je logicky i v mém zájmu. Pokud tady pořád dokola prohlašujete, že tento problém mají ty auta všechny, tak to prostě není pravda.
Co máš za motor, a výkon?
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

Šroubek píše:
shagg píše:Prodejce ani nikým placený nejsem. Jenom bych nerad, aby moje bezproblémové auto získalo nálepku šmejdu jenom proto, že pár ukřičených diskutérů shodou okolností ten šmejd opravdu schytalo. Pokud tady řešíte problém vašich aut, držím vám palce, řešení je logicky i v mém zájmu. Pokud tady pořád dokola prohlašujete, že tento problém mají ty auta všechny, tak to prostě není pravda.
Co máš za motor, a výkon?
Už jsem to našel, máš automat, 110kW, tak seš dement nebo co? Si nemůžeš přečíst celou diskuzi, kde bylo již několikrát zminováno, že se problém vyskytuje pouze u aut s manuální převodovkou, můžeš si to dohledat. A zkus si s tím jet jednou, a nadával by jsi taky...takovýhle chytráky fakt miluju....
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

Tohle téma diskuze se zabývá určitým problémem, takže je logické, že zde budou psát lidé, kteří s autem spokojeni nejsou. My, kterým se ten polskej šmejd sype pod prdelí si zde budeme stěžovat v klidu dál ;)
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

On hlavne nevi ze kdyby prepnul na manualni razeni za chvili to pozna taky :lol:
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

A zrovna Petr ma nejvetsi pravo tu nadavat, jako jedinymu se mu to uz doopravdy rozpadlo
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“