trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
mattonecz
Moderátor

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od mattonecz »

jak šetrnej? já no nechávám zahřát a pak dochladit. to je vše. když potřebuju nebo chci prudce zrychlit tak to po něm prostě chci a chtít můžu. to že někteří jezdí na 1200ot a říkají jak je motor v pohodě to je komické, ale to si budou zase stěžovat až budou měnit dvouhmotu.
já dnes volám do leasingovky jestli mi s tim mohou nějak pomoci, na základě toho co mi včera řekli v Opelu.
chtěl sem taky v půl roce odstoupit od smlouvy ale nic sem neměl v ruce. uvidíme jak se ti to podaří, ale velký naděje si nedělej, i když bych ti to přál
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Reklama

brycedoe

Příspěvek od brycedoe »

Ahoj všem,

prosím o radu. Mám objednanou Astru 1.4T 92 kw v manuálu. Je to MY17 již vyrobená. K dispozici bude v půlce dubna. Zatím jsem ji neplatil, jenom bych přišel o 20k pokud bych si ji neodebral. Není to málo, ale když to tady čtu, tak je to možná malá cena za problémy, které mohou nastat.

Mazda 3 je na nás bohužel malá, takže přichází do úvahy Megane grandtour, ale ten se dělá jenom s 1.2 95kw. Případně 2013+ Passat/A4 Avant/Superb.

Jak to vidíte? Vzít ji a doufat, že se to tomuto modelu vyhne? Doufat, že to do 2 let vyřeší? Auto se mi líbí, výbava je také OK.
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

To asi nikdo nedokáže říct. 20tis je dost peněz. Zkusil bych se domluvit s dealerem, že jestli to auto bude cukat tak mu ho hodíš na hlavu.. Jestli je to leasing tak tam i můžeš do 14 dnů odstoupit od smluvy, u cash nevím. Tam máš zase do půl roku vrácení na základě výrobní vady ale to nebude moc průchozí.
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Max

Příspěvek od Max »

mattonecz píše:... na základě toho co mi včera řekli v Opelu.
A čo ti povedali?
Opel Astra K ST 1,4 Innovation + nejake tie drobnosti :)
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Přátelé, kde se vzala lhůta odstoupení od smlouvy do půl roku? Dle mého právníka můžeš odstoupit po dobu řádné záruky. To je dva roky.
Platí toto:
„Pokud auto bylo zakoupeno před rokem 2014, pak spotřebitel měl jednoznačně právo na vrácení celé kupní ceny.“
ale po novu toto:
„Nový občanský zákoník obsahuje v obecných ustanoveních jeden paragraf, který říká, že prodávající může snížit vrácenou částku o to, z čeho měl kupující prospěch. Zdali se to vztáhne i na spotřebitelské smlouvy, to opravdu není jasné, protože o podobném případu dosud nerozhodoval soud, a dokud nějaký soud nerozhodne, tak tu jistotu mít nebudeme,“ uzavírá právník svou radu.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Max píše:
mattonecz píše:... na základě toho co mi včera řekli v Opelu.
A čo ti povedali?
Vezel sem technika. Projevilo se cukání a i klepání - kovové zvuky.
Řekl mi že to sice cítil a slyšel ale když neni nic na diagnostice tak nevědí co dělat.
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

brycedoe píše:Ahoj všem,

prosím o radu. Mám objednanou Astru 1.4T 92 kw v manuálu. Je to MY17 již vyrobená. K dispozici bude v půlce dubna. Zatím jsem ji neplatil, jenom bych přišel o 20k pokud bych si ji neodebral. Není to málo, ale když to tady čtu, tak je to možná malá cena za problémy, které mohou nastat.

Mazda 3 je na nás bohužel malá, takže přichází do úvahy Megane grandtour, ale ten se dělá jenom s 1.2 95kw. Případně 2013+ Passat/A4 Avant/Superb.

Jak to vidíte? Vzít ji a doufat, že se to tomuto modelu vyhne? Doufat, že to do 2 let vyřeší? Auto se mi líbí, výbava je také OK.
Určitě si promluv s dealerem a řekni mu, že o tom problému víš. Nenech se určitě obalamutit řečima o tom, že o takovém problému neví. Pokud řekne, že o tom neví, tak bych od takového prodejce nekoupil ani bublinku do vodováhy.
Nikdo neví jak k tomu Opel přistupuje, protože všichni mlčí. Já dostal na reklamaci nové písty. Pokud problémy způsobují písty, tak by bylo logické, že v novém voze budeš už mít správné. Ale nikdo se k tomu ofiko nevyjadřuje, takže je to jen spekulace a koupí jdeš do určitého rizika.
Ta záloha ale není málo peněz.
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
Tommm

Příspěvek od Tommm »

brycedoe píše:Ahoj všem,

Vzhledem k prumerne mzde je 20k dost penez, ale to je obecne.
My mame MY2017 stejnej motor jako ty mas objednany a je to uplne v pohode - zadne cukani a ani trhani.
Ale pozor, mame najeto cca 4100 km.

Chapu tu paniku a je mi to uprimne lito a pral bych vsem, aby Opel dostal za tohle po drzce. Ale nalijme si cisteho vina - tyhle problemy ma snad kazda znacka od VW gruppe, PSA atd atp.

Cukani je mi jedno, az se to posere, tak to necham opravit v zaruce. Uvidime jak se bude vyvijet poruchovost. Plan je si auto nechat 5 let. Pak pujde z domu.

Jenze muj nazor je ovlivnej tim, ze si na to auto vydelam za 4 mesice.
Je to pro zenu na jezdeni s detma "okolo komina" na cca 15k/km rocne.

Pokud s tim nekdo dela 25+ rocne, asi se to auto muze chovat jinak.

Passat, Audi ani Superb si nekupuj. Blaznis? Kupujes si auto nizsi stredni za celkove nizke penize oproti nabidce a chces si koupit neco, co te na servisu bude stat 3x tolik?

Obcas pochybuju, ze lidi umej pouzivat tuzku, papir a kalkulacku.
Opel Astra K ST Innovation
1.4T (92 kW, 125 hp)
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

Zatim za tyden najeto 600km, motoru poradne nakladam od zacatku - razeni pri 4500 - 5000 otacek, sem tam az k omezovaci, opakovane zkousim nasimulovat situaci, pri ktere u nekterych ma dochazet k cukani, zatim nic. Takze to vypada, ze muzu byt v klidu.
Opel Astra K (MY17,5) Cosmic Grey 1.4T 92kW Enjoy + Komfortní sada 2 + mlhovky
Tommm

Příspěvek od Tommm »

Katikakus píše:Zatim za tyden najeto 600km, motoru poradne nakladam od zacatku - razeni pri 4500 - 5000 otacek, sem tam az k omezovaci, opakovane zkousim nasimulovat situaci, pri ktere u nekterych ma dochazet k cukani, zatim nic. Takze to vypada, ze muzu byt v klidu.
Mam lehke podezreni, ze MY2017 a novejsi ten problem obecne nemaji nebo se o nem jeste nevi. Protoze vetsina chlapu tady vlastni MY2016 a obecen auto od "prvopocatku" vyroby.
Otazka je - zmenilo se neco ve vyrobe? Implementovali nejakou zmenu?

Tohle proste bude zahada a bude se spekulovat.
Opel Astra K ST Innovation
1.4T (92 kW, 125 hp)
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“