trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Cinda

trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Cinda »

blesk píše:Pekna pohadka az na to, ze to dela i na nemecky nebo britsky benzin a dela to i s 98 a 100 oktanem u nas. A byt to benzinem, tak je to rychla oprava SW ridici jednotky motoru pro toho, kdo ma ten problem.
Přesně tak! Jezdil jsem po Německu a tankoval jejich benzin. Co myslíte? Škubalo to stejně jako u nas!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Reklama

yggdrasilsk

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od yggdrasilsk »

to je tazko povedat ak tunajsi benzin zanesie vstreky, je potom jedno co natankujes v nemecku, chodim na uk forum aj na nemecke, ale urcite tam nie je tolko pripadov ako tu a predajnost je asi niekde inde. Netvrdim, ze je to len v benzine, ale moze to byt sucast problemu. Podla mojich informacii soft na odstranenie robili amíci kt na to mali dve auta kt cukali, po predaji PSA nikto nevie co bude dalej a ako sa problem bude riesit. Jeden nemenovany spickovy automobilovy novinar by sa mal tento vikend pri prezentacii novej Insignie opytat priamo technikov od Opla na tento problem, tak mi to prislubil mailom a dnes som mu to pripomenul. Uvidime.
VW Golf 6 Variant 1.6 TDi
Opel Astra-K ST Inovation 1.4T už doma
blesk

Příspěvek od blesk »

V UK bude viac CDTi, platia tam dan z CO2, podobne v Nemecku, naviac maju vsade dialnice.
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

To sou zas vyplody :lol:
Ja tankoval vervu jen jednou a to mi to necuklo, ale to neni prokazatelne.
Kdyz sem tankoval premiovy benzin v AU a CHOR tak to necukalo taky, ale to to auto bylo jeste relativne novy.
Ted mam najeto 20K, tak zkusim vzit zitra plnou vervy a uvidime jak se bude chovat
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
_maty_

Příspěvek od _maty_ »

Šroubek píše:Zdravím kluci, včera jsem byl s autem na roční prohlídce v AutoSrba Jíloviště (btw. prý vše v pořádku, auto jako nové :D), a ptal jsem se technika na příjmu, jestli o trhání motoru ví, jenomže tam byl jinej jak vždycky, a tenhle byl přes Lakýrnu apod. nicméně říkal, že mu kolega o tom trhání na 1,4T 92 a 110kW říkal, ale že neví přesně, a zeptá se technika....
Po třech hodinách (měnili mi i olej, a nestěžuju si, i tak jsem rád, že jsem mohl počkat) mi předával auto s tím, že o problému vědí, jen Opel zatím nemá řešení, prý je to rozdílnou kvalitou Benzínu v ČR, SK, PL, HU oproti například Rakousku a Německu, kde tento problém řidiči prakticky nemají, vysvětloval mi to tak, že kvalita benzínu je příklad 10-15bodů. V zemích co jsem jmenoval jako první je třeba ta kvalita na desítce, tudíž vyhovuje směrnicím, ale není tak kvalitní jak počítali soudruzi z Neměcka, je to prostě nejnižší legislativně možná kvalita. Kdežto například v Německu a Rakousku je ta kvalita 14-15. Proto doporučují Čechům, Slovákům, Polákům a Madarům tankovat Natural 98 a vyšší, aby tam nebyl tento problém - zatím, než vyřeší, jak to vyřešit, aby motor fungoval normálně a správně i na tom méně kvalitativním (méně aditivovaném) benzinu. Prostě auto se vyvíjelo a testovalo v Německu, a asi neposoudili fakt, že je tam kvalitnější benzín jak například v ČR, a mohlo by to dělat tyto problémy.
tohle mi říkal prodejce taky... nevím ale to je fakt na hovno
Reco-tem

Příspěvek od Reco-tem »

Reco-tem píše:
yggdrasilsk píše:co viem so svojich zdrojov menili uz: piesty, vstreky, variabilne olejove cerpadlo, dokonca skumali kamerou motor a nasledne cistili aditivami, prehrali soft, odporucili tankovat 100oktan...ALE ANI JEDEN UKON NAS PROBLEM NEVYRIESIL. Je to LSPI a na to nemaju odpoved ani ine automobilky :/

98oktan sa odporucal tankovat len pre krajiny SR, CR, RO, H a HR z dovodu, ze meraniami prisli k tomu, ze 95ka v tychto krajinach ma menej oktanov ako 95. Zaujimave je, ze v PL je palivo v poriadku.
Od 3/2017 su uz nove upravene motory, aby sa mohla tankovat aj nekvalitna 95.
Co mam ja info, tak boli zvolavacky na dekarbonizaciu a bez nejakeho vymyslania + info priamo od servisaka, ze uz menil niekolko motorov, co boli KO, ale zase z dovodu kluky, co by malo byt tiez poriesene. Co sa tyka pristupu PSA, o poznanie lepsie ako ignoracia oplu.
starsia 1,6 THP mala problemy, v zasade v tych nizsich vykonoch ju nahradila nova 1.2, co vyzera velmi solidne a spolahlivost ukaze az cas. (zaruka na motor 4 + sa da kedykolvek predlzit na 8).
Vid moj predchadzajuci prispevok - kvalita benzinu je jedna vec. Druha, ze tankovanim 98 by sa to vyriesilo a bol by to problem hlavne spominanych krajin. Ocividne nie je, ale vplyv na to mat samozrejme moze. PSA dava pre vyssie uvedene krajiny fyzicku upravu motora THP - co konkretne presne netusim, spominali sa vstreky + este cosi, ale mozem zistit, ked si pojdem prebrat auto. Akurat, ze u PSA o probleme s trhanim som sa nikde nedopatral tam bol iny problem.
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

vyzkousel nekdo od benziny tu novou effectu???je to prej taky 95 ale extra cistici schopnosti..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Mike

Příspěvek od Mike »

Benzínem se to nespraví, je to sice o něco lepší, ale cuká to stejně. Dnes plná Vervy 100 a cesta Drážďany a zpět, auto si při akceleraci pocukává, jede jakoby trhaně vpřed a to se snažím vždy podřadit o stupeň níž a motor dát do otáček. Alespoň jsem neměl ten kovový zvuk, trhání bych i přežil. Najeto mám 6500, km, 2/3 mám na prémiovém palivu, žel ne vždy je benzinka kde mají něco jiného než 95. Jinak ale vždy velké společnosti, žádné makro a traktorové stanice. Palivo nepomůže.

Jinak ten motor jede pěkně do mírného kopce to jelo aj 210 na tachometru z kopce by tam bylo i 230... Škoda toho, jinak Astricka nemá chybu
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Mě už v tom zase netrhá , dělá to JEN kovový zvuk cca 2s. Při vytočení motoru při předjíždění jak kdybych tam hodil něco kovového k motoru :(
Jedajicek

Příspěvek od Jedajicek »

K benzinu: Těm, co to trhá/cuká - zkoušeli jste tankovat benzin u EuroOilu? Benzin od EO je jako jediný v ČR bez úžasné biosložky....Teď sem byl v Rakousku se starou herkou Thálií. Bral jsem v Shellce v AUT a to auto sotva vyjelo kopec. Vyjel jsem to celé a v ČR zas vzal u EO (tady beru jen EO) - jelo to jak po másle, jako kdyby to byl mladík...
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“